Internet nejde nastavit

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

pavlinka39
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Žena

Internet nejde nastavit

Příspěvekod pavlinka39 » 01 pro 2017 14:01

Dobrý den prosím potřebuji nastavit router aby mi šel internet. Přidávám foto emailu s konfiguracema a foto statusu TP-LINK routeru.

Dodatečně přidáno po 9 minutách 50 vteřinách:
...........
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
8700
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod 8700 » 01 pro 2017 14:15

pise ti ze mas odpojeny wan, tzn kabel ktery ti priavdi internet do routeru
tzn zapoj kabel ze zdi do WAN slotu (byva oznacen jedinecnou barvou na routeru)

pavlinka39
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Žena

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod pavlinka39 » 01 pro 2017 14:20

Ale já ho mám že zdirky připojený do routeru. A svítí mi kontrolka routeru,WiFi a pc

8700
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod 8700 » 01 pro 2017 14:27

tak v tom pripade je router spatny, nebo druhy konec toho kabelu je vypadly ze switche, ale k tomu se dostane pouze poskytovatel

edit: pro jistot vyfot kam to mas pripojeny

pavlinka39
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Žena

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod pavlinka39 » 01 pro 2017 14:39

Router je novy

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29552
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod petr22 » 01 pro 2017 14:40

Puvodni router neni router, ale DSL modem - viz prihlasovaci udaje od poskytovatele, ty jsou pro nastaveni DSL modemu.

Nemas nahodou ten kabel, co ma vest do DSL modemu zapojeny do WAN vstupu routeru ?

Pokud ano, tak to nikdy nebude fungovat, ten novy router je nutne zapojit do toho puvodniho.

"tzn zapoj kabel ze zdi do WAN slotu "

Kabel ze zdi bude telefonni kabel - ADSL/VDSL a musi byt zapojen do modemu, nejde zapojit do WAN vstupu routeru

pavlinka39
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Žena

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod pavlinka39 » 01 pro 2017 14:46

Takže musím jít do obchodu a koupit nový MODEM? ten router co mám jsem si kupovala od Pody a tam vše fungovalo teď jsem přešla k Digi a nejde mi to nastavit

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29552
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Internet nejde nastavit

Příspěvekod petr22 » 01 pro 2017 14:48

Presne tak, je nutny router s funkci DSL modemu.

Do jeho DSL vstupu pak prijde zapojit kabel od internetu.

Pokud stavajici router nema funkci DSL modemu, nelze ho pouzit. Proto to take u WAN pise ze neni zapojen kabel, i kdyz fyzicky je.

A do nastaveni DSL pripojeni se pak zada jmeno a heslo od poskytovatele.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Internet jde pomalu a blikaji kontrolky Wi-Fi a Internet
    od Amut » 19 úno 2017 20:49 » v Problémy s hardwarem
    14
    702
    od X
    25 úno 2017 22:14
  • Jak nastavit wifi
    od TheRock » 18 bře 2017 13:35 » v Sítě - hardware
    7
    631
    od RIKI22
    19 bře 2017 18:40
  • jak nastavit větráky?
    od kirmakX6on » 06 čer 2017 10:14 » v Taktování a další úpravy PC
    9
    528
    od X
    06 čer 2017 22:03
  • Jak nastavit IP serverů
    od Nocky » 19 črc 2017 23:33 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    3
    286
    od Grander
    20 črc 2017 02:57
  • Jak nastavit webku ve Frapsu?
    od Randy2222 » 02 bře 2017 14:15 » v Vše ostatní (sw)
    3
    350
    od Pic
    04 bře 2017 21:37

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Majestic-12 [Bot] a 2 hosti