Rozšíření wifi skrze dům do pergoly Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32292
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod petr22 » 12 pro 2017 14:36

Podle normy (CSN 33 2130 a 33 2180) musi byt faze pouze vlevo, je to tak zakreslene i ve schematech ktere jsou prilohou.

Spousta zarizeni ma propojeny pravy a zemnici kolik - co se asi tak stane, kdyz bude faze vpravo? Zkrat a clovek na to kouka jako tele na nova vrata jak je to mozne, kdyz ten pristroj jinde funguje.

Revizak ti podepise kde co, treba zasuvku ve sprse, zasuvku nad vanou, nad drezem nebo elektrinu tahanou ponekud tencim dratem nez rika norma. Na to ze ma neco platnou revizi bych nespolehal :-)

Moje zkusenosti ukazuji, ze Powerline dokaze fungovat jinak nez rikaji teorie - teoreticky neprojde rozvodoou skrinu s jisticema, prakticky se to spoji i pres 3 byty.



Reklama
Uživatelský avatar
tuningrob
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: listopad 12
Bydliště: Příbor-> Prchalov
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod tuningrob » 12 pro 2017 14:48

Díky za info, návod s prodlužkou je zřejmě jediný. Není to hlavně u mě v domě, já bych tam tahal kabel, ať se děje, co se děje.
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x2GB (Patriot/Kingston), GPU ATi 512MB HD 4870,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 678
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod cejny » 12 pro 2017 14:49

Pokud ti to nepojede, tak si kup ploche ethernet kabel na protazeni oknem balkonu, venkovni ethernetove kabel, zahradni hadici a zakopej to. Druha moznost je to tahnout krajem strechy a dat tu hadici jen na pruves barak-pergola a hadici v pruvesu protahnout pradelni snuru s kovovym lankem.

Jelikoz i 100Mbs bude tv po kabelu stacit, muzes doma pohledat stare wifi routr, ap, wifi modem od adsl [nenastavis wan, lan das ip z lokalni site a vypnes dhcp.
Radej bych tam neco dal, az okolo pujde blesk, tak mozna budes rad ze shori jen ta krabka mezi televizi a kalbem z baraku.

To ze by to bylo nej oddelit optikou je jasne, nesmahne to pak veci na siti, ale to asi za 1k nebude. Potrebujes 2x prevodnik metalika optika a ten kabl, s tim ze u toho neni ta wifi. Diametralni rozdil v cenne nebude, do 2k se to slozit snad da.
Naposledy upravil(a) cejny dne 12 pro 2017 15:00, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Thinkpad T430, 8 GB RAM, 160 GB SSD, LCD 1600x900, wifi AGN, Kubuntu
REPRO Yamaha HS8/Mackie CR5BT
DAC Audinst HUD-mx2

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod ITCrowd » 12 pro 2017 14:49

OT/ pro petra:
Cituješ neplatné normy. Běž na školení z padesátky a dozvíš se. Zeptej se libovolného elektrikáře s praxí. To že se dodržuje fáze vlevo je pozůstatek starých dob, kdy tohle povinné bylo.
Neexistuje žádné zařízení, které by mělo propojeno pravý a zemnící kolík. Už jen proto, že pokud bys takové zařízení zapojil za proudový chránič, pak proud protékající mezi nulou a zemí vybaví chránič a vypne proud.
Opět si pleteš pojem a průjem a kanalizaci s mobilizací. Existuje ochrana zeměním a ochrana nulováním. U ochrany nulováním - TN-C síť - vodič PEN plní současně funkci středního (pracovního) a ochranného vodiče. A ano, to je případ, kdy je spojen kolík a zdířka, ale v zásuvce. Nikoli u spotřebiče! tam jsou vodiče zapojeny normálně.
Fáze vlevo: správná norma je ČSN 33 2000-4-46, zde je tento požadavek uveden pouze jako přednostní.
V téže normě je uvedeno, že: nejzazší datum zrušení národních norem,které jsou s HD v rozporu (tedy zřejmě i rozporné části v ČSN 332130 a ČSN 332180) je 2003-04-01. Tedy povinnost fáze vlevo neplatí již 14 let!
Jinak jako člověk, který skládá počítače, bys měl mít školení vyhl. 50, minimálně §4 (osoba poučená), tedy tohle bys měl vědět. Ty jsi příkladem odbytého školení.
/OT
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
tuningrob
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: listopad 12
Bydliště: Příbor-> Prchalov
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod tuningrob » 13 pro 2017 13:24

Mám doma, tak to otestuju, než to začnu řešit v daném domě. Zeptám se, u druhého PL s anténami, jsou 2 zdířky. WAN a LAN. Včem se liší pro zapojení ?
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x2GB (Patriot/Kingston), GPU ATi 512MB HD 4870,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod ITCrowd » 13 pro 2017 13:50

Vyzkoušej, přečti si manuál. Na netu jsem ho nenašel, takže nevím.
Možná to umožňuje práci adaptéru jako routeru...
Každopádně TV přijde do LAN.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
tuningrob
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: listopad 12
Bydliště: Příbor-> Prchalov
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod tuningrob » 13 pro 2017 16:11

V manuálu není krom obrázkonávodu nic, to není důležité.

Ale poprosím o nasměrování viz příloha.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x2GB (Patriot/Kingston), GPU ATi 512MB HD 4870,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod ITCrowd » 13 pro 2017 16:13

AP.
Nicméně zjevně to dokáže pracovat i jako router, což vysvětluje port označený WAN :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
tuningrob
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: listopad 12
Bydliště: Příbor-> Prchalov
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod tuningrob » 13 pro 2017 16:51

Díky, nějak to jede. Nějaký program pro zjištění kvality signálu, pro toto vlákno? Nebo ten ping v cmd, jako máš v recenzi? Jsem tu na ntb W10.
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x2GB (Patriot/Kingston), GPU ATi 512MB HD 4870,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14496
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly

Příspěvekod ITCrowd » 13 pro 2017 17:36

Vyzkoušej si rychlost třeba kopírováním souboru z jednoho počítače na druhý přes síť.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
tuningrob
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: listopad 12
Bydliště: Příbor-> Prchalov
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření wifi skrze dům do pergoly  Vyřešeno

Příspěvekod tuningrob » 13 pro 2017 18:17

Ok, zítra tam ještě pojedu, tak to zkusím. Vzpomněl jsem si, že jsem si neověřil, zda TV bere net přes wifi nebo kabel.

Nakonec pro upřesnění: jeden PL je v pokoji u routeru viz. příloha výše, druhý PL v pergole, spojeno kabelem. Pustil jsem na youtube nějaké HD trailery, a bez jediného zaseknutí od začátku do konce. NTB rovněž hlásí plný signál.
SSID samozřejmě shodně jak router, kanál odhadem 5.(router má 1.), zítra přes wifi analyzer na androidu zkontroluji sousedovic, ať se to ''nehádá''.

Překvapilo mne, že jsem nenarazil na špatnou fázi, jak doma, tak u nich. Teda, žádná červená ledka nesvitíla, ani ostatní neubyly, takže usuzuji, že to bylo OK.



Po několika týdnech stále vše v pořádku, proto dávám fajfku.
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x2GB (Patriot/Kingston), GPU ATi 512MB HD 4870,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rada s výběrem WiFi AP pro rodinný dům
    od Marduk » 09 čer 2018 21:13 » v Sítě - hardware
    11
    889
    od ITCrowd
    25 čer 2018 21:28
  • Psexec - spuštění Exe skrze RDP
    od nations112 » 02 bře 2018 22:46 » v Vše ostatní (hw)
    4
    364
    od nations112
    05 bře 2018 14:19
  • Sledování aktivit na pc skrze učty uživatelů
    od shockwave » 10 čer 2018 11:15 » v Vše ostatní (sw)
    3
    278
    od Pic
    10 čer 2018 20:43
  • Rozsireni RAM
    od smates » 27 lis 2017 20:15 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    175
    od Argon
    27 lis 2017 20:52
  • Rozšíření RAM
    od ToulavejMeloun » 23 led 2018 09:36 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    163
    od xbs
    23 led 2018 09:54

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host