nový router - kabel nejde, wifi jde Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
tobiasekll
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1193
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod tobiasekll » 14 pro 2017 18:42

Ahoj,
vyměnil jsem starý router za nový. Připojil jsem kabely, dal do elektřiny. Načetla se mi v prohlížeči stránka s instalací nastavení routeru. Nastavil jsem si teda jména sítí atp. Všude internet funguje, když se chci připojit přes wifi. Ale na mém stolním PC nejde.
Ale je divné, že se můžu normálně přes prohlížeč dostat na router 192.168.1.1. a normálně měnit nastavení. Dole je v liště střídavě ikonka počítače se žlutým trojúhelníček a bez. Internet však nefunguje.

Nějaké rady čím by to mohlo být?
Děkuji

Router: Asus RT-AC53


MB: Gigabyte 970A-UD3
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
CPU: AMD FX-4100 4,4GHz
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
RAM: Kingston HyperX blu 8GB (2x4) 1333 MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 500GB
SSD: Crucial M550 128GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Home Premium 64bit
Na CZC

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14512
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod ITCrowd » 14 pro 2017 18:50

Vadný kabel.
Uvedené chování je naprosto typické.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
tobiasekll
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1193
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod tobiasekll » 14 pro 2017 18:51

Před výměnou routeru fungoval naprosto v pořádku.
Jo a zezadu PC nesvítí na RJ 45 zelené dioda jako vždy, ale oranžová.
MB: Gigabyte 970A-UD3
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
CPU: AMD FX-4100 4,4GHz
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
RAM: Kingston HyperX blu 8GB (2x4) 1333 MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 500GB
SSD: Crucial M550 128GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Home Premium 64bit
Na CZC

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14512
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod ITCrowd » 14 pro 2017 18:53

Žádný kabel není věčný :-)
Pak může být ještě chyba v portu síťovky, nebo routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
tobiasekll
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1193
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod tobiasekll » 14 pro 2017 18:58

Tak zkusil jsem ten kabel, dát do jiného PC a nefunguje ani tam. Takže je dost možný, že nefunguje kabel. Ale přijde mi divné že po přepojení do nového routeru ihned přestane fungovat.
Jak bych měl vyřešit problém s portem? :)
MB: Gigabyte 970A-UD3
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
CPU: AMD FX-4100 4,4GHz
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
RAM: Kingston HyperX blu 8GB (2x4) 1333 MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 500GB
SSD: Crucial M550 128GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Home Premium 64bit
Na CZC

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14512
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod ITCrowd » 14 pro 2017 19:09

Ten router má dva LAN porty, vyzkoušej ten druhý.
Nechápu, proč se pořád divíš tomu kabelu. Vždyť jsi s ním hýbal ne? Můžeš ho zkusit překrimpovat, pokud máš kleště.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
tobiasekll
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1193
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod tobiasekll » 14 pro 2017 19:13

Dobře.
No ano, ale, že bych ho nějak vykrucoval o tisíc stupňů to né :)
MB: Gigabyte 970A-UD3
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
CPU: AMD FX-4100 4,4GHz
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
RAM: Kingston HyperX blu 8GB (2x4) 1333 MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 500GB
SSD: Crucial M550 128GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Home Premium 64bit
Na CZC

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8740
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod zeus » 14 pro 2017 19:34

Zkus nastavit rucne rychlost linky v ovladci sitove karty.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
tobiasekll
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1193
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod tobiasekll » 14 pro 2017 19:59

Vůbec nemám tucha jak mám najít nějaké prostředí, kde by tohle nastavení bylo. Můžeš mi poradit? :)
MB: Gigabyte 970A-UD3
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
CPU: AMD FX-4100 4,4GHz
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
RAM: Kingston HyperX blu 8GB (2x4) 1333 MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 500GB
SSD: Crucial M550 128GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Home Premium 64bit
Na CZC

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8740
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod zeus » 15 pro 2017 09:54

Treba tady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
tobiasekll
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1193
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod tobiasekll » 15 pro 2017 11:26

Nijak to nepomohlo :). Nějaké další rady?
MB: Gigabyte 970A-UD3
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
CPU: AMD FX-4100 4,4GHz
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
RAM: Kingston HyperX blu 8GB (2x4) 1333 MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 500GB
SSD: Crucial M550 128GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Home Premium 64bit
Na CZC

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14512
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nový router - kabel nejde, wifi jde

Příspěvekod ITCrowd » 15 pro 2017 11:58

kup si nový drát.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový router - bezpečný směrovač (nikoli wifi"router")
    od Nezmart » 11 úno 2018 22:33 » v Sítě - hardware
    2
    498
    od TRNX
    12 úno 2018 12:37
  • Nový router nebo silnější wifi přijímač
    od Stene » 14 kvě 2018 16:19 » v Sítě - hardware
    4
    383
    od Stene
    14 kvě 2018 19:51
  • Ping (kabel vs wifi)
    od brb123 » 17 úno 2018 21:56 » v Internet a internetové prohlížeče
    7
    595
    od ITCrowd
    21 úno 2018 15:42
  • Nový router
    od mtc » 06 kvě 2018 09:04 » v Problémy s hardwarem
    11
    421
    od ITCrowd
    06 kvě 2018 14:41
  • Připojení přes router jde - čistě přes kabel ne..
    od michalbar » 01 lis 2017 17:16 » v Sítě - hardware
    4
    628
    od michalbar
    01 lis 2017 18:25

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů