Domací síť a problém tisku.

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

chose5
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: září 14
Pohlaví: Muž

Domací síť a problém tisku.

Příspěvekod chose5 » 26 pro 2017 22:31

Dobrý den. Mám malou domácí siť viz příloha. Koupil jsem si tiskárnu s Wifi a bezdrátově pripojil do sitě. Tiskárna je v dosahu R3. Na tiskárně můžu bez problémů tiskout z PC1 i z PC2. Ale pokud chci tisknout z mobilu musim být jen v dosahu R3 pokud jsem v dosahu R2 tak tisk nejde ani spojeni s tiskarnou neni. R1 je hlavni router bez wifi a přiděluje IP v síti , R2 a R3 maji privod do LAN (tudiž režim switch) a siři Wifi každý v jednom patře. R3 je nastaven jako bridge z R2. Wifi sitě maji jedno jmeno a heslo. Nemůžu přijít na to co je špatně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
SpaceExplo
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 339
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Domací síť a problém tisku.

Příspěvekod SpaceExplo » 26 pro 2017 23:42

Asi ti pomuzou jini, co tomu budou vice rozumet, ale tahle veta "R3 je nastaven jako bridge z R2." mi neni jasna. Jak presne je R3 nastaven jako "bridge" z R2?

Nemuzou byt ty wifi na obou tech R3 a R2 nastaveny jen jako "lokalni bridge" do tech svych pripojenych LAN siti?
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

chose5
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: září 14
Pohlaví: Muž

Re: Domací síť a problém tisku.

Příspěvekod chose5 » 27 pro 2017 07:02

To mi dělá trošku problém. Nevím přesně jak nastavit dva routery (každý v jednom patře) ,tak aby vytvářeli jednu wifi síť pro různá zařízení třeba i pohybující se po domě. Teď to mám tak, že R2 vytváří wifi síť se jménem DOMEK a R3 umístěný v horním patře má nastavený režim wifi bridge a vloženou mac adresu R2jky, jmeno je také DOMEK a stejné heslo. Tak nevím jestli to mám správně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 13686
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domací síť a problém tisku.

Příspěvekod ITCrowd » 27 pro 2017 07:56

Pravděpodobně ten bridge. Nechápu, proč by měl být nastaven jako bridge a zároveň pracovat jako AP. Tak jak to máš namalováno, by to tisknout mělo.
Jak nastavit router jako switch najdeš v mém podpisu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

SpaceExplo
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 339
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Domací síť a problém tisku.

Příspěvekod SpaceExplo » 27 pro 2017 08:23

chose5 píše:Teď to mám tak, že R2 vytváří wifi síť se jménem DOMEK a R3 umístěný v horním patře má nastavený režim wifi bridge a vloženou mac adresu R2jky, jmeno je také DOMEK a stejné heslo. Tak nevím jestli to mám správně.

Nevim jak s tim wifi bridgem, ale ta stejna MAC adresa by mohla delat problem.

Na zkousku (pro potvrzeni funkce) bych zkusil zrusit ten bridge na R3, nastavit to jako solo wifi s vlastni (default) MAC a stejnym jmenem i heslem, jen na jinym kanalu (mozna si wifi zarizeni proste najdou silnejsi signal, kdyz ho uvidi).
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

chose5
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: září 14
Pohlaví: Muž

Re: Domací síť a problém tisku.

Příspěvekod chose5 » 27 pro 2017 09:05

Mám nějakou představu co s tím udělám až přijdu domů z práce. Večer napíšu poznatky.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Domácí síť
    od RomanK » 20 říj 2017 10:41 » v Sítě - hardware
    4
    514
    od ITCrowd
    20 říj 2017 12:41
  • domácí wifi sít
    od paycz » 10 zář 2017 14:04 » v Sítě - hardware
    1
    402
    od ITCrowd
    10 zář 2017 15:27
  • Jaký router pro domácí síť
    od hynkoma1 » 01 led 2018 21:36 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    336
    od ITCrowd
    07 led 2018 22:29
  • Domácí síť se dvěma routery
    od jerza85 » 01 říj 2017 23:54 » v Administrace sítě
    5
    661
    od ITCrowd
    02 říj 2017 06:12
  • Managed router/switch pro domácí síť
    od josefbry » 28 srp 2017 13:00 » v Sítě - hardware
    3
    320
    od Martab
    29 srp 2017 07:06

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti