Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 18:29

A není možné, že jsou ty jádra v biosu zablokovaná



Reklama
Argon
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 383
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Argon » 13 úno 2018 18:45

Me prekvapuje, ze s tebou nekdo chce ztracet cas

dom324
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1722
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod dom324 » 13 úno 2018 18:46

Turion Ti psal, ať zkusíš reset BIOSu. Pokud by byly jádra v BIOSu deaktivována, reset to vyřeší.
Možná jsi dostal vadnou várku, sem tam se stane, že z výrobní linky sjedou CPU se špatným počtem deaktivovaných jader.
Chceš radu? Vrať to v rámci 14-ti denní zákonné lhůty a kup něco rozumného. Tohle je špatná koupě.

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:04

Udělal jsem reset biosu a nic

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1149
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 13 úno 2018 19:13

Běž do CMD spustit jako správce příkaz msconfig a tam zkontrolovat počet jader při spuštění nebo jak to tam je. Prohledej to, aby nebylo zadané 4 a zatrhnuté okýnko.

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:18

mám tam 4 víc nejde

Uživatelský avatar
Petr Škorec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 579
Registrován: březen 04
Bydliště: Jílové
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Petr Škorec » 13 úno 2018 19:20

Spusť si msconfig a podívej se v nastavení na počet jader.
jádra.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PC1: Intel i3 4170 Haswell, 16 GB RAM, 240GB SSD, 2TB HDD, Radeon RX480 8GB DDR5.
PC2: Intel Pentium G4600 Kaby Lake, 4GB RAM, 1TB HDD, Radeon R7 250 2GB DDR
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD

Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 68
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Nimcek » 13 úno 2018 19:20

Tento procesor má vždy pro dvě jádra společné l2cache, a tak se může pro Windows tvářit jako 4jadro. Je to obdoba multithreading u INTELU
Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

dom324
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1722
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod dom324 » 13 úno 2018 19:27

Není to obdoba multithreadingu. Multithreading umožňuje jednomu jádru zpracovávat dvě vlákna, Buldozer moduly mají mezi sebou sdílené některé prvky (FPU...), ale jsou to stále dvě samostatná jádra.

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1149
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 13 úno 2018 19:35

U tý čtyřky zruš zatržítko pokud je zaškrtlý, restartuj a zkontroluj.

Fr4nkyCZE
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:35

Je to tak jak to má být

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30115
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2018 19:58

FX 8350 neni osmijadrovy procesor.

Je to spravne.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows Spadne a nabehne mi modra obrazovka a pocitac mi ukazuje ze mam naky problem a delalo mi to tak 7x behem hodiny
    od kamilmen » 08 dub 2017 10:20 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    428
    od mmmartin
    08 dub 2017 12:30
  • Antivirák ukazuje nezabezpečenou síť
    od Andrea13 » 21 črc 2017 19:17 » v Sítě - hardware
    4
    346
    od X
    23 črc 2017 12:14
  • Správa diskov ukazuje nepresné údaje
    od cobr4in » 20 bře 2017 14:03 » v Problémy s hardwarem
    4
    341
    od cobr4in
    26 bře 2017 17:32
  • Mám zavirovaný telefon??
    od Rampuch » 03 lis 2017 20:15 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    282
    od SpaceExplo
    03 lis 2017 21:33
  • Mam v PC 2x windows ?
    od Tesik » 22 dub 2017 11:49 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    294
    od Martab
    22 dub 2017 13:28

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Feedfetcher a 1 host