Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14297
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod ITCrowd » 11 srp 2017 14:18



Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Reklama
Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 405
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod Edom » 11 srp 2017 14:58

Děkuji za vysvětlení.
To jsem vlastně nemusel kupovat Wifi router, ale pouze tento Powerline.
Do prvního dám LAN kabel a dám do zásuvky, druhý dám do zásuvky u chatky.

Dal jsem Router trochu blíž a před chatkou funguje - asi 2 metry od chatky se připojí a funguje, těsně u chatky vidím signál ale už není ve funkčním poli. Kdybych chtěl opakovač, tak to by mělo smysl dát na půl cesty (Ať signál vezme a rozšíří?).

Nebylo by možné vyměnit 2 anténky u routru za lepší, pokud vůbec existují, nebo mé jediné řešení je Powerline?
Děkuji za info.

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 562
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod Blitzkrieg » 11 srp 2017 15:01

Nejlepší řešení je vždy kabel, pokud nemáš možnost natáhnout LAN kabel, tak jdi určitě cestou powerline. Nevím ale, proč se na to znovu ptáš, tohle Ti bylo už několikrát řečeno...

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 405
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod Edom » 11 srp 2017 15:12

Funguje to hlavně po stejné el. síti - pokud je elekřina z vedlejšího sloupku s hodinama, fungovat to nebude?
Nejsem elektrikář, vím jen že elekrika se platí zvlášť než dům a je to rozděleno někde z el. vedení ze sloupku.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18917
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod X » 11 srp 2017 15:14

Nad tím bych si nelámal hlavu (občas to funguje a občas ne), lhůta 14 dní na vrácení zboží z e-shopů to řeší ...

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 405
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod Edom » 11 srp 2017 15:16

Dosah 300 metrů, je to dejme tomu s rezervou 80 metrů + 3 zdi, to by mělo jít v pohodě.
Trochu hloupý dotaz, jak je to se spotřebou elektřiny? Žere to nějak hodně?
Jdu tedy do toho Power linu asi:) Tak už předem děkuji za rady

drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 426
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod drobino » 11 srp 2017 17:16

Power line neni wifi extender to si pochopil spatne. Powerline pouziva el. Sit jako sitovy kabel takze jeden modul pripojes k routeru kabelem a druhy v miste kam jej potrebujes dovest opet kabelem pripojis k pc nebo switchi. Pokud nemas wifi powerline.

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 405
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod Edom » 11 srp 2017 17:36

Měl/mám pocit že to chápu.
Příkladem - internetový LAN kabel dám u sebe doma do Power Line a dám do něj klasický internetový LAN Kabel, který mám např. v PC. Není to v mém domě, je to v chatce (Příkladem dám souseda). U souseda zapojím jen do zásuvky druhou část Power Linu. Spáruji obě části tlačítkem a pokud má soused rodinný barák o 100 metrů vedle, normálně mu bude doma fungovat internet (po celém nebo jen části domu, podle tloušťky zdí a síly stroje).

Je toto moje pochopení správné, nebo jsem osel?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14297
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod ITCrowd » 11 srp 2017 18:39

Soused je špatný příklad, signál by neměl jít přes hodiny. Pokud je altán napájen z vaší sítě, pak to bude fungovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 405
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod Edom » 11 srp 2017 18:45

Zmiňoval jsem, že za chatku platíme elektřinu zvlášť, takže tam asi budou druhé hodiny, nebo nějaký rozbočovač.
V tomto případě teda fungovat Power line nebude:/

drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 426
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod drobino » 11 srp 2017 19:13

No tak to by mohl byt problem. Pokud tedy nemuzes pouzit kabel ani ppwerline pak bych dal nekde pod strechu nebo za okno ubnt nanostation 2.4ghz, vzhledem k tomu ze tuto frekvenci podporuje vetsina zarizeni, ten propojil kabelem s routrem a z vlastni zkusenosti vim ze i na vice jak 50m jsem se k nemu pripojil i mobilem. Latence a rychlost nebude zadna hitparada ale na brouzdani to stacit bude. Stars nanostation loco se da koupit kolem 300kc na aukru a pod.

Edom
Level 3
Level 3
Příspěvky: 405
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů

Příspěvekod Edom » 11 srp 2017 19:28

Ten router co jsem koupil je snad na klasický router co se týče dosahu maximum, dražší routery mají snad jenom větší rychlost.
To cos poslal bych měl dát jako opakovač pod střechu k baráku nebo k chatce?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Opakovač gembird wifi repeater WNP-RP-002-W
    od Jirka1 » 11 říj 2017 21:01 » v Sítě - hardware
    1
    378
    od ITCrowd
    12 říj 2017 12:07
  • Nový router - bezpečný směrovač (nikoli wifi"router")
    od Nezmart » 11 úno 2018 22:33 » v Sítě - hardware
    2
    445
    od TRNX
    12 úno 2018 12:37
  • Problém s nastavením routeru jako opakovač
    od Nattylu » 13 kvě 2018 13:57 » v Administrace sítě
    4
    436
    od RIKI22
    17 kvě 2018 12:01
  • Wifi Router Forwarding
    od markman » 12 zář 2017 17:18 » v Sítě - hardware
    0
    404
    od markman
    12 zář 2017 17:18
  • Router / Zesilovač signálu wifi?
    od extrem » 29 dub 2018 19:00 » v Sítě - hardware
    5
    488
    od ITCrowd
    30 dub 2018 13:56

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host