Výběr nové TV

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

bohmacek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod bohmacek » 24 srp 2017 17:18

Zase jsem se v tom zamotal. Ano mám "set top box", který je scartem do televize připojen. Do settop boxu je zapojená anténa, která je na střeše. Přijímám na anténu na střeše. Pak si tam naladím přes auto ladění programy, nova a podobně. A hned se koukám. Chci si být jist, že když ten LG koupím, že tam vrazím anténu, naladím a všechno bude v pohodě. Fakt se v tom nevyznám, tohle je pro mě španělská vesnice.



Reklama
Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18917
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod X » 24 srp 2017 17:21

Máš set box nebo sat box? :lol: Máš jenom satelitní (anténu) parabolu, nebo i pozemní anténu?

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8213
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod richchie » 24 srp 2017 17:23

Ano půjde ti to.Jen koukej ať nová tv umí i dvb-t2 v kodeku HEVC.A jak jsem psal.Vybírej očima a nekupuj na netu.Pak můžeš být značně zklamán z barev co uvidíš.

bohmacek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod bohmacek » 24 srp 2017 17:23

https://www.google.cz/search?q=set+top+ ... PlHhpHMcDM:

Skoro stejné jako toto, jen jiná značka.

Dodatečně přidáno po 30 vteřinách:
No můžu se cestou do czc stavit v electro worldu - popřípadě to koupit tam, pokud tam bude stejný typ tv. A vyzkoušet si to tam :)

Dodatečně přidáno po 2 minutách 49 vteřinách:
Parabolu nemám na střeše.

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8213
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod richchie » 24 srp 2017 17:26

X píše:Tak samozřejmě i LG v DVB-S/S2 umí točit motorem, ale je myslím (aspoň moje) omezena pouze na 16 sat pozic, vyhledávání je strašně zdlouhavé (oproti sat boxu), nepohodlné, málo funkcí, špatně se to třídí (4 skupiny) a velmi jednoduše lze nalezené TV SAT smazat - nemluvě o chybě v sat tuneru, mizí poslední stanice atd. Prostě pakárna a pokud jste náročnější sat divák, s motorem a tisíci stanicemi, rozhodně se vyplatí dokoupit sat box. Vše co jsem psal v tomto příspěvku platí pro satelitní příjem, ne pozemní stanice!


Ano-problém čistě tv LG.A pokud neumíš rovnat kanály bez problémů tak použij-
https://github.com/PredatH0r/ChanSort

tento program je i pro tazatele.Ušetří poměrně dost práce.

bohmacek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod bohmacek » 24 srp 2017 17:29

richchie píše:
X píše:Tak samozřejmě i LG v DVB-S/S2 umí točit motorem, ale je myslím (aspoň moje) omezena pouze na 16 sat pozic, vyhledávání je strašně zdlouhavé (oproti sat boxu), nepohodlné, málo funkcí, špatně se to třídí (4 skupiny) a velmi jednoduše lze nalezené TV SAT smazat - nemluvě o chybě v sat tuneru, mizí poslední stanice atd. Prostě pakárna a pokud jste náročnější sat divák, s motorem a tisíci stanicemi, rozhodně se vyplatí dokoupit sat box. Vše co jsem psal v tomto příspěvku platí pro satelitní příjem, ne pozemní stanice!


Ano-problém čistě tv LG.A pokud neumíš rovnat kanály bez problémů tak použij-
https://github.com/PredatH0r/ChanSort

tento program je i pro tazatele.Ušetří poměrně dost práce.


A co přesně řešíte. Když mám pozemní přijímač - anténu, ovlivní mě nějak to co tu řešite vy dva ? :D

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18917
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod X » 24 srp 2017 17:30

Tak zrovna tohle je pozemní, tedy set box, pokud není kombinovaný se satem, v popisku na něm to ale nevidím ... a přitom mluvíš (možná částečném) příjmu sat kanálů. Ta LG samozřejmě má DVB-T2 s HEVC.

Já si chodím vybírat i do obchodů, dokonce v nich šachuji i s měřícím pásmem, abych věděl jak dobře vyhlazují SD příjem (z jaké vzdálenosti se na to dá dívat), lidi na mě tak trochu koukali co blázním :lol: Ale jak zjistí, že toho vím víc než prodavači, tak za mnou potom chodí po obchodě a vyptávají se, co mají koupit :lol:

richchie: netřeba, já mám v sat boxu 32 skupin, které si mohu i pojmenovat a když mě to přestane bavit rovnat v sat boxu, dělám to na PC v Set Edit HD 100 1.36 Full, tedy přesněji: už nějakou dobu jsem to nedělal ...
Naposledy upravil(a) X dne 24 srp 2017 17:35, celkem upraveno 1 x.

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8213
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod richchie » 24 srp 2017 17:32

Skoro stejné jako toto, jen jiná značka.
Ano je to pozemní vysílání a jak jsem už psal-vybírej tv s dvb-t2 a kodekem HEVC ať pak nemusíš řešit další přídavné bedýnky.Pokud půjdeš do krámu,kde je slušná obsluha a bude tomu trochu rozumět tak ti bez problémů poradí.Tu tv snad nemusíš kupovat hned tak se po obchodech trochu porozhlédni co ti nabízí.

bohmacek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod bohmacek » 24 srp 2017 17:40

Právě proto, že tomu rozumíte, jsem šel sem se na to zeptat :D No co jsem z toho vyrozumněl, tak mám pozemní příjem. Tu TV musím koupit zítra, pak už se do Prahy nedostanu. Ta LG co jsme tu společně vybrali má vše co říkáte, a podle obrázku, recenzí vypadá super. V electro worldu nevedou tento přesný typ, ale 43LJ515V, což je podobný typ, můžu ho omrknout v electro worldu a pak uvidím, ale počítám, že se moc lišit nebudou - jen cenou. Předpokládám, že se nebude lišit kus od kusu, tohle je maso výroba.

Dodatečně přidáno po 50 vteřinách:
X píše:Tak zrovna tohle je pozemní, tedy set box, pokud není kombinovaný se satem, v popisku na něm to ale nevidím ... a přitom mluvíš (možná částečném) příjmu sat kanálů. Ta LG samozřejmě má DVB-T2 s HEVC.

Já si chodím vybírat i do obchodů, dokonce v nich šachuji i s měřícím pásmem, abych věděl jak dobře vyhlazují SD příjem (z jaké vzdálenosti se na to dá dívat), lidi na mě tak trochu koukali co blázním :lol: Ale jak zjistí, že toho vím víc než prodavači, tak za mnou potom chodí po obchodě a vyptávají se, co mají koupit :lol:

richchie: netřeba, já mám v sat boxu 32 skupin, které si mohu i pojmenovat a když mě to přestane bavit rovnat v sat boxu, dělám to na PC v Set Edit HD 100 1.36 Full, tedy přesněji: už nějakou dobu jsem to nedělal ...


Tento přesný boxík mám doma. https://set-top-boxy.heureka.cz/hatch-4120/

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18917
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Výběr nové TV

Příspěvekod X » 24 srp 2017 17:46

To je na pozemní příjem. Takže asi satelitní příjem nemáš. Ta LG bude mít všechny tunery, pokud bys měl nebo plánoval i satelitní příjem, můžeš jít cestou přímou LG nebo i sat boxem, který pak propojíš do LG.

P.S.: ten set box už potřebovat nebudeš ... nejspíš máš hodně starou TV, pokud máš například CRT velkou 55 cm, tak kolem téhle budeš chodit po špičkách a budeš v úžasu, jak je velká ;)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr nové TV
    od efelen » 20 úno 2018 16:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    770
    od mtc
    25 úno 2018 14:38
  • Výběr nové grafické karty
    od Petr Jurák » 10 čer 2017 12:43 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    337
    od Donald64
    12 čer 2017 13:47
  • Výběr nové 4K TV do 22K
    od Ptak666 » 24 srp 2017 22:49 » v Vše ostatní (hw)
    5
    331
    od richchie
    25 srp 2017 10:07
  • Ukládání fotek na nepoužívaný HDD a výběr nové televize
    od Roidoc » 25 úno 2018 17:19 » v Vše ostatní (hw)
    1
    314
    od petr22
    25 úno 2018 17:30
  • Výběr CPU pro nové PC do kanclu, koupit teď a nebo počkat ?
    od o.tom » 30 říj 2017 18:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    203
    od Donald64
    31 říj 2017 21:25

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti