Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 119
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 18:29

A není možné, že jsou ty jádra v biosu zablokovaná



Reklama
Argon
Level 3
Level 3
Příspěvky: 467
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Argon » 13 úno 2018 18:45

Me prekvapuje, ze s tebou nekdo chce ztracet cas

dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2150
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod dom324 » 13 úno 2018 18:46

Turion Ti psal, ať zkusíš reset BIOSu. Pokud by byly jádra v BIOSu deaktivována, reset to vyřeší.
Možná jsi dostal vadnou várku, sem tam se stane, že z výrobní linky sjedou CPU se špatným počtem deaktivovaných jader.
Chceš radu? Vrať to v rámci 14-ti denní zákonné lhůty a kup něco rozumného. Tohle je špatná koupě.

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 119
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:04

Udělal jsem reset biosu a nic

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1872
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 13 úno 2018 19:13

Běž do CMD spustit jako správce příkaz msconfig a tam zkontrolovat počet jader při spuštění nebo jak to tam je. Prohledej to, aby nebylo zadané 4 a zatrhnuté okýnko.

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 119
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:18

mám tam 4 víc nejde

Uživatelský avatar
Petr Škorec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 601
Registrován: březen 04
Bydliště: Jílové
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Petr Škorec » 13 úno 2018 19:20

Spusť si msconfig a podívej se v nastavení na počet jader.
jádra.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PC1: Intel i3 4170 Haswell, 16 GB RAM, 240GB SSD, 2TB HDD, Radeon RX480 8GB DDR5.
PC2: Intel Pentium G4600 Kaby Lake, 4GB RAM, 1TB HDD, Radeon R7 250 2GB DDR
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD

Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Nimcek » 13 úno 2018 19:20

Tento procesor má vždy pro dvě jádra společné l2cache, a tak se může pro Windows tvářit jako 4jadro. Je to obdoba multithreading u INTELU
Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2150
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod dom324 » 13 úno 2018 19:27

Není to obdoba multithreadingu. Multithreading umožňuje jednomu jádru zpracovávat dvě vlákna, Buldozer moduly mají mezi sebou sdílené některé prvky (FPU...), ale jsou to stále dvě samostatná jádra.

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1872
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 13 úno 2018 19:35

U tý čtyřky zruš zatržítko pokud je zaškrtlý, restartuj a zkontroluj.

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 119
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:35

Je to tak jak to má být

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32566
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2018 19:58

FX 8350 neni osmijadrovy procesor.

Je to spravne.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mám 8GB RAM v notebooku ale ukazuje iba 4 ( využiteľné 3,85)
    od BananekSK » 26 bře 2018 20:31 » v Problémy s hardwarem
    0
    246
    od BananekSK
    26 bře 2018 20:31
  • Baterie má 12v 8ah přesto nabíječku ukazuje jinak
    od marek.olah123 » 17 dub 2018 18:28 » v Vše ostatní (Off topic)
    8
    451
    od marek.olah123
    17 dub 2018 19:00
  • PC jde ale na monitoru se ukazuje no signál
    od frana09 » 17 dub 2018 18:50 » v Problémy s hardwarem
    5
    387
    od frana09
    18 dub 2018 17:49
  • HDD ukazuje menší kapacitu a je prázdný, ačkoliv má být plný
    od MikAda » 28 črc 2018 17:26 » v Vše ostatní (hw)
    8
    439
    od RIKI22
    29 črc 2018 11:38
  • BIOS mi ukazuje 8GB ram, ale na základní desce je osazeno 16GB
    od Janion » 26 čer 2018 21:31 » v Problémy s hardwarem
    12
    552
    od Michael850
    27 čer 2018 17:07

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů