Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Nimcek » 13 úno 2018 20:12



Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

Reklama
Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1480
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 13 úno 2018 20:15

Stačí udělat multivláknový benchmark a bude hned jasno, jestli pracuje polovina nebo celej bez ohledu na to co zobrazuje soft.
CPU-Z musí ukazovat 8 jader a správce úloh 4 jádra a 8 logických co jsem teď vygůglil, jelikož osobní zkušenost chybí.
https://cdn.wccftech.com/wp-content/upl ... 350_OC.jpg
https://www.techpowerup.com/forums/prox ... a2362bfa89

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 20:17

Jo a myšlíš si, že SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024 dokáže uchladit FX 8350, protože mám pocit, že mi doma právě startuje stíhačka.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 40 vteřinách:
A jak povolím multivláknový?? Jestli to chápu správně.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 31457
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2018 20:23

Ano, to je normalni.

Uz jsme ti nekolikrat rikali, ze sis koupil historicky procesor z roku 2011 s polovicnim vykonem
ve hrach proti Intelu a Ryzenu, ktery se navic vcetne desky brutalne prehriva.

S tim ti nepomuze vubec nic, budes resit prehrivani procesoru, zakladni desky a vykon ve hrach
ktery stoji za starou backoru.

Nerikali jsme ti, ze mas tuhle historickou vykopavku vratit ?

nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 856
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod nations112 » 13 úno 2018 20:28

1) Opravdu "dobrá" koupě
2) Ptáš se, jestli je normální, že chladič začíná zvyšovat otáčky, ale informace o teplotách a dalších věcech tady nedáš
3) Informace z BIOS tady taky nemáme. Vidí BIOS/UEFI 4 nebo 8 jader?

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1480
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 13 úno 2018 20:30

Tady odkaz, jak má takový multivláknový test vypadat v CPU-Z na hrubé porovnání.
http://i.imgur.com/txH92i2.png

dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2015
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod dom324 » 13 úno 2018 20:31

Vrať ho v 14-ti denní lhůtě a nemusíš kupovat nový chladič.
Dostaneš menší spotřebu, ticho a vyšší výkon. Kolik peněz jsi za ten muzejní kousek celkem dal? 2,5k za CPU + 1k za bazarovou desku (snad jsi nekupoval novou...) + 500Kč za chladič? Za malý příplatek by jsi koupil G4600 s deskou a RAM a máš slušný herní základ se čtvrtinovou (nebo ještě menší) spotřebou.

Uživatelský avatar
Petr Škorec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 596
Registrován: březen 04
Bydliště: Jílové
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Petr Škorec » 13 úno 2018 20:35

Tohle bys měl vidět v CPU-Z
cpu.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PC1: Intel i3 4170 Haswell, 16 GB RAM, 240GB SSD, 2TB HDD, Radeon RX480 8GB DDR5.
PC2: Intel Pentium G4600 Kaby Lake, 4GB RAM, 1TB HDD, Radeon R7 250 2GB DDR
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD

Uživatelský avatar
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8238
Registrován: říjen 12
Bydliště: Ano
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Adys301 » 13 úno 2018 20:45

Gigabyte desky mají v biosu nějaké pitomé nastavení, kvůli kterému se FX procesorům vypne polovina jader. Změň nastavení u CPU Core Control buď na Enabled nebo Disabled, teď si to přesně nepamatuji.

Obrázek
HW specialista a tvůrce článků
Moje článkyFacebook

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 114
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 21:00

Mě se nejde dostat do biosu klikám na Del,F12,F2,F1...atd

Uživatelský avatar
Petr Škorec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 596
Registrován: březen 04
Bydliště: Jílové
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Petr Škorec » 13 úno 2018 21:10

Fr4nkyCZE píše:Mě se nejde dostat do biosu klikám na Del,F12,F2,F1...atd

Pokud máš problém se dostat do BIOSu tak se na to vy... a dej to do servisu.
PC1: Intel i3 4170 Haswell, 16 GB RAM, 240GB SSD, 2TB HDD, Radeon RX480 8GB DDR5.
PC2: Intel Pentium G4600 Kaby Lake, 4GB RAM, 1TB HDD, Radeon R7 250 2GB DDR
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD

dvorakj
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1949
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod dvorakj » 13 úno 2018 21:17

mas USB klavesku, dej ps2. proto se do BIOSu nedostanes


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mám 8GB RAM v notebooku ale ukazuje iba 4 ( využiteľné 3,85)
    od BananekSK » 26 bře 2018 20:31 » v Problémy s hardwarem
    0
    209
    od BananekSK
    26 bře 2018 20:31
  • Antivirák ukazuje nezabezpečenou síť
    od Andrea13 » 21 črc 2017 19:17 » v Sítě - hardware
    4
    390
    od X
    23 črc 2017 12:14
  • PC jde ale na monitoru se ukazuje no signál
    od frana09 » 17 dub 2018 18:50 » v Problémy s hardwarem
    5
    350
    od frana09
    18 dub 2018 17:49
  • Baterie má 12v 8ah přesto nabíječku ukazuje jinak
    od marek.olah123 » 17 dub 2018 18:28 » v Vše ostatní (Off topic)
    8
    350
    od marek.olah123
    17 dub 2018 19:00
  • Mám zavirovaný telefon??
    od Rampuch » 03 lis 2017 20:15 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    325
    od SpaceExplo
    03 lis 2017 21:33

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti