Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Hrochy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 51
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Hrochy » 14 úno 2018 12:37

Zdar,
mohl by jsi uvést kompletní sestavu? mám FX-8370e. Tento procesor má 4 moduly v každém modulu 1 jádro + 1 HW vlákno. Osobně mám Scythe SCNJ-4000 Ninja 4. Uchladí to, ale procesor topí jako prase.
https://www.czc.cz/scythe-scnj-4000-nin ... 48/produkt

Jestli máš možnost sestavu vrátit. Vracej dokud můžeš. Kup si platformu AM4... Ryzen 3 je stejně výkonný a má menší spotřebu.



Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30115
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2018 12:44

Ryzen 3 neni stejne vykonny, ale ve hrach i 1,5-2x vykonnejsi. Ono cokoliv je ve hrach vykonnejsi nez stare AMD FX.

Ten nejmene vykonny a nejlacinejsi Ryzen nebo Intel je vykonnejsi ve hrach nez ta FX-8350, ktera je zaroven to nejvykonnejsi
co muze poridit (ty hruzy FX-9xxx se spotrebou 300W nepocitam).

To, ze ma tuhle prehistorickou na hry nepouzitelnou hruzu z roku 2010/2011 vratit jsme mu rikali uz nekolikrat, ale zcela evidentne si to chce nechat. Zrovna na ty hry co chce hrat si koupil to nejhorsi co mohl.

Tohle je proste marne, bude mit 35 fps ve hre kde muze mit 70 s Ryzenem nebo Intelem.

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8920
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Michael850 » 14 úno 2018 13:01

Sorry jako, ale kupovat na takové hry, které běží na tak historickém enginu, těžící hlavně z výkonu na pouhé 1 jádro, zrovna snad ten nejhorší typ procesoru s tragickým single-thread výkonem a ještě o tom moc dobře vědět - to je už prostě demence, to se na mě nezlobte...

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30115
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2018 13:10

Pochopim, ze si to nekdo koupi v roce 2011 a ma to i v roce 2018.

Pochopim, ze kdyz to v roce 2016 po vymene za I5-6500 chci nekomu udat, tak o to nikdo nestoji (3x FX-8350 s deskou).

Co nepochopim, ze to nekdo koupi nove v roce 2018 nove a jeste si to necha i kdyz vi ze koupil spatne.

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1149
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 14 úno 2018 13:12

Důležitý je pochopit, že to někdo nechápe a není to úmyslné, páč vidí vosmijádro tvl. a to je mazec teda si piš.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30115
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2018 13:14

Cim vic jader, tim vic procesor ?

Osmijadro, ale s vykonem dvoujadra od Intelu.

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1149
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 14 úno 2018 13:17

Jo, tím víc procesor. Takový lidi neřeší skutečný výkon, ale vosmijádro hardkor PC.

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8920
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Michael850 » 14 úno 2018 13:34

Samozřejmě se dá pochopit, že když tomu člověk nerozumí, tak že to prostě koupí špatně (i když kupovat takové věci jen tak "naslepo" a bez porady s kýmkoliv zkušenějším je taky trochu na pováženou...), ale jaký má smysl se chodit někam ptát co má koupit, navrhnout řešeni, které mu každý bude rozmlouvat a nakonec koupit stejně to, pro co už byl očividně celou dobu dávno rozhodnut, to teda opravdu asi nikdy nepochopím, jaký ma todleto smysl a nepřijde mi to moc normální...

Turion
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1149
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 14 úno 2018 14:46

To bude asi tím, že tazatel není normální, tak se chová nenormálně. Ale tím, že mu budeme říkat, ať se chová normálně, tak to nebude nic platný, jelikož on vnímá normálnost jinak. Musí sám počkat na svou slabou chvilku, aby se mu do hlavy dostalo kousek zdejší normálnosti a pak třeba jednou udělá něco normálního.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22495
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Pic » 14 úno 2018 17:49

Nevím proč se všichni tak obouváte do autora dotazu. Chtěl radu, dostal ji, ale rozhodl se podle sebe. Jak vidno je sám také potrestán. Poradit můžeme, ale rozhodnout se musí každý sám. Tak z toho nedělejte horor a netýrejte autora dotazu. Doporučuji autorovi téma uzavřít kliknutím na ozubené kolečku v rohu vlastního příspěvku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30115
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2018 17:55

Jenze ono to neni jedine tema.

V prvnim tematu se dozvedel, co je spatne a jake budou problemy a ze to co koupil ma vratit
a vzit neco jineho.

Pricemz v dalsim tematu resime, ze to co koupil si nechal a resi presne ty problemy, pred
kterymi byl varovan a ktere reseni nemaji.

Ocekavam dalsi dotazy typu proc ve hre XY je tak malo fps.

Cele je to silne kontraproduktivni, kdyz na tom chce hrat zrovna ty hry,
kde AMD FX ma uplne nejhorsi vykon.

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8920
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Michael850 » 14 úno 2018 18:42

Přesně tak, když si nenechá poradit, tak ať se pak ale nevrací s tím, proč nefunguje tamto a támhleto a jak to má opravit.... Jen ať se v tom teď hezky vykoupe a příště to už třeba neudělá a dá na radu většiny ;-).


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows Spadne a nabehne mi modra obrazovka a pocitac mi ukazuje ze mam naky problem a delalo mi to tak 7x behem hodiny
    od kamilmen » 08 dub 2017 10:20 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    428
    od mmmartin
    08 dub 2017 12:30
  • Antivirák ukazuje nezabezpečenou síť
    od Andrea13 » 21 črc 2017 19:17 » v Sítě - hardware
    4
    346
    od X
    23 črc 2017 12:14
  • Správa diskov ukazuje nepresné údaje
    od cobr4in » 20 bře 2017 14:03 » v Problémy s hardwarem
    4
    341
    od cobr4in
    26 bře 2017 17:32
  • Mám zavirovaný telefon??
    od Rampuch » 03 lis 2017 20:15 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    282
    od SpaceExplo
    03 lis 2017 21:33
  • Mam v PC 2x windows ?
    od Tesik » 22 dub 2017 11:49 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    294
    od Martab
    22 dub 2017 13:28

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti