Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Hrochy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Hrochy » 14 úno 2018 12:37

Zdar,
mohl by jsi uvést kompletní sestavu? mám FX-8370e. Tento procesor má 4 moduly v každém modulu 1 jádro + 1 HW vlákno. Osobně mám Scythe SCNJ-4000 Ninja 4. Uchladí to, ale procesor topí jako prase.
https://www.czc.cz/scythe-scnj-4000-nin ... 48/produkt

Jestli máš možnost sestavu vrátit. Vracej dokud můžeš. Kup si platformu AM4... Ryzen 3 je stejně výkonný a má menší spotřebu.



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32573
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2018 12:44

Ryzen 3 neni stejne vykonny, ale ve hrach i 1,5-2x vykonnejsi. Ono cokoliv je ve hrach vykonnejsi nez stare AMD FX.

Ten nejmene vykonny a nejlacinejsi Ryzen nebo Intel je vykonnejsi ve hrach nez ta FX-8350, ktera je zaroven to nejvykonnejsi
co muze poridit (ty hruzy FX-9xxx se spotrebou 300W nepocitam).

To, ze ma tuhle prehistorickou na hry nepouzitelnou hruzu z roku 2010/2011 vratit jsme mu rikali uz nekolikrat, ale zcela evidentne si to chce nechat. Zrovna na ty hry co chce hrat si koupil to nejhorsi co mohl.

Tohle je proste marne, bude mit 35 fps ve hre kde muze mit 70 s Ryzenem nebo Intelem.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9669
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Michael850 » 14 úno 2018 13:01

Sorry jako, ale kupovat na takové hry, které běží na tak historickém enginu, těžící hlavně z výkonu na pouhé 1 jádro, zrovna snad ten nejhorší typ procesoru s tragickým single-thread výkonem a ještě o tom moc dobře vědět - to je už prostě demence, to se na mě nezlobte...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32573
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2018 13:10

Pochopim, ze si to nekdo koupi v roce 2011 a ma to i v roce 2018.

Pochopim, ze kdyz to v roce 2016 po vymene za I5-6500 chci nekomu udat, tak o to nikdo nestoji (3x FX-8350 s deskou).

Co nepochopim, ze to nekdo koupi nove v roce 2018 nove a jeste si to necha i kdyz vi ze koupil spatne.

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1872
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 14 úno 2018 13:12

Důležitý je pochopit, že to někdo nechápe a není to úmyslné, páč vidí vosmijádro tvl. a to je mazec teda si piš.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32573
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2018 13:14

Cim vic jader, tim vic procesor ?

Osmijadro, ale s vykonem dvoujadra od Intelu.

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1872
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 14 úno 2018 13:17

Jo, tím víc procesor. Takový lidi neřeší skutečný výkon, ale vosmijádro hardkor PC.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9669
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Michael850 » 14 úno 2018 13:34

Samozřejmě se dá pochopit, že když tomu člověk nerozumí, tak že to prostě koupí špatně (i když kupovat takové věci jen tak "naslepo" a bez porady s kýmkoliv zkušenějším je taky trochu na pováženou...), ale jaký má smysl se chodit někam ptát co má koupit, navrhnout řešeni, které mu každý bude rozmlouvat a nakonec koupit stejně to, pro co už byl očividně celou dobu dávno rozhodnut, to teda opravdu asi nikdy nepochopím, jaký ma todleto smysl a nepřijde mi to moc normální...

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1872
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 14 úno 2018 14:46

To bude asi tím, že tazatel není normální, tak se chová nenormálně. Ale tím, že mu budeme říkat, ať se chová normálně, tak to nebude nic platný, jelikož on vnímá normálnost jinak. Musí sám počkat na svou slabou chvilku, aby se mu do hlavy dostalo kousek zdejší normálnosti a pak třeba jednou udělá něco normálního.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22811
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Pic » 14 úno 2018 17:49

Nevím proč se všichni tak obouváte do autora dotazu. Chtěl radu, dostal ji, ale rozhodl se podle sebe. Jak vidno je sám také potrestán. Poradit můžeme, ale rozhodnout se musí každý sám. Tak z toho nedělejte horor a netýrejte autora dotazu. Doporučuji autorovi téma uzavřít kliknutím na ozubené kolečku v rohu vlastního příspěvku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32573
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2018 17:55

Jenze ono to neni jedine tema.

V prvnim tematu se dozvedel, co je spatne a jake budou problemy a ze to co koupil ma vratit
a vzit neco jineho.

Pricemz v dalsim tematu resime, ze to co koupil si nechal a resi presne ty problemy, pred
kterymi byl varovan a ktere reseni nemaji.

Ocekavam dalsi dotazy typu proc ve hre XY je tak malo fps.

Cele je to silne kontraproduktivni, kdyz na tom chce hrat zrovna ty hry,
kde AMD FX ma uplne nejhorsi vykon.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9669
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Michael850 » 14 úno 2018 18:42

Přesně tak, když si nenechá poradit, tak ať se pak ale nevrací s tím, proč nefunguje tamto a támhleto a jak to má opravit.... Jen ať se v tom teď hezky vykoupe a příště to už třeba neudělá a dá na radu většiny ;-).


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mám 8GB RAM v notebooku ale ukazuje iba 4 ( využiteľné 3,85)
    od BananekSK » 26 bře 2018 20:31 » v Problémy s hardwarem
    0
    246
    od BananekSK
    26 bře 2018 20:31
  • Baterie má 12v 8ah přesto nabíječku ukazuje jinak
    od marek.olah123 » 17 dub 2018 18:28 » v Vše ostatní (Off topic)
    8
    451
    od marek.olah123
    17 dub 2018 19:00
  • PC jde ale na monitoru se ukazuje no signál
    od frana09 » 17 dub 2018 18:50 » v Problémy s hardwarem
    5
    387
    od frana09
    18 dub 2018 17:49
  • HDD ukazuje menší kapacitu a je prázdný, ačkoliv má být plný
    od MikAda » 28 črc 2018 17:26 » v Vše ostatní (hw)
    8
    448
    od RIKI22
    29 črc 2018 11:38
  • BIOS mi ukazuje 8GB ram, ale na základní desce je osazeno 16GB
    od Janion » 26 čer 2018 21:31 » v Problémy s hardwarem
    12
    552
    od Michael850
    27 čer 2018 17:07

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti