Primární monitor

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

casperdeluxe
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 270
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Primární monitor

Příspěvekod casperdeluxe » 05 čer 2018 21:54

Zdarec. Potřebuju poradit. Mám 3 monitory. TV32"(DVI - HDMI), LG22"(DVI - VGA) a LG27"(HDMI - HDMI). Tu 27" mám ve woknech jako primár.
1. Jde nějak nastavit, aby se mi bios zobrazoval na primárním monitoru?
2. Jde nějak nastavit, aby se každé spuštěné okno (film, hra, internet, ....) spustilo vždy na primárním monitoru?

Dám příklad. Pustím si film. Přetáhnu ho na TV a koukám. Druhej den si chci pustit film na monitoru, ale on se mi pustí na TV. Takže to musím přetahovat z5 na monitor... A docela mě to štve.... Stejně tak internet atd...Protože někdy to přetáhnout poslepu pomocí "přesunout" je fakt peklo...
Dík za tipy



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31978
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2018 22:00

BIOS se zobrazuje vzdy na primarnim vystupu grafiky, bohuzel to ktery to je, nelze
nijak zmenit, to je vec BIOSu graficke karty.

Na kterem se ma spustit monitoru ve Windows jde urcit parametrem u kazde aplikace.

Nebo Win + Shift + sipka doleva/doprava prepina displeje.

Nebo toto: http://realtimesoft.com/ultramon/

casperdeluxe
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 270
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod casperdeluxe » 05 čer 2018 22:09

Win + shift + sipka? To jsem moc nepochopil co by to mělo dělat, ale nic to nedělá....

Dodatečně přidáno po 1 minutě 48 vteřinách:
A kde nastavim ten parametr u každé aplikace?

komplik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 241
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod komplik » 05 čer 2018 23:26

Parametr aplikace bych doporučil hledat v nastavení aplikace. Některé aplikace toto nemusí podporovat, nebo minimálně nemusí nabízet v UI a je třeba to změnit manuálně v registru/cfg soubvoru který aplikace používá. Ale opět, ne každá aplikace to dovolí, pak je třeba se spolehnout na to že pozici okna budou držet windows. Pozor některé hry se například odmítají pouštět na jiném než primárním monitoru, pak je třeba měnit primární monitor dle potřeby
i7-8700k@5GHz 1.36V DELID, GTX1080, 32GB RAM, custom liquid cooling

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31978
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2018 23:30

Co by to melo delat - prehazuje to aktivni okno aplikace mezi monitorama.

casperdeluxe
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 270
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod casperdeluxe » 06 čer 2018 09:33

win+shift mě teda nedělá nic. Alt + tab si přehazuju aktivní okno. Ale to co pises mi teda nefunguje...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • lze připojit nootebok k pc jako primarni monitor?
    od thomas123 » 28 zář 2017 13:33 » v Vše ostatní (hw)
    6
    286
    od thomas123
    28 zář 2017 14:11
  • zakázaná primární grafika, JAK ZAPNOUT ZPĚT?
    od Jakubcila » 24 lis 2017 21:08 » v Problémy s hardwarem
    6
    218
    od Jakubcila
    24 lis 2017 21:48
  • Při přechodu na sekundárni obrazovku padá hra na primární
    od xawercz » 15 dub 2018 19:47 » v Problémy s hardwarem
    0
    191
    od xawercz
    15 dub 2018 19:47
  • Pracovní 55" monitor/TV/multi-monitor
    od void » 23 dub 2018 00:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    672
    od SpaceExplo
    24 dub 2018 12:12
  • Monitor Acer V193HQL - LED monitor 19
    od Moldrikovanikol » 03 srp 2017 19:55 » v Vše ostatní (hw)
    6
    371
    od Skeleton
    03 srp 2017 22:01

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], dom324 a 5 hostů