Přehřívání po změně procesoru Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 16:38

Dobrý den, koupil jsem si bazarový procesor od ověřeného prodejce Intel Core 2 Quad Q6600. V počítači byl původně procesor Intel Core 2 Duo E8400. Do toho jsem upgradoval z 3GB RAM na 6GB RAM a koupil si windows 10 64bit, protože jsem tam používal Windows 7 32bit kvůli málo RAM. Teď po úspěšné přeinstalaci a testování ve hře League of Legends je výsledek velmi dobrý prvních pár chvil, rozjede to v klidu na plné detaily a neseká se to, to se ale změní během cca. 3 min. a od té doby ať dám klidně Very low detaily tak se to seká a mám cca 20 FPS, néli méně. Vyfotil jsem HWMonitor při hraní a chci se vás zeptat, zda by to mohlo být tím, že je v počítači pouze velký pasivní chladič (na procesoru)

ilustrační foto z internetu:
780DT_3.jpg


Myslíte že by stálo za zkoušku ještě vyměnit chlazení za nějaké aktivní+pasivní chlazení, když bych nějaké sehnal? Nebo je ten procesor prostě na prd a koupil jsem nějaký poškozený ? Jak to zjistit ? Při nejhorším bych tam dal starý E8400 a smířil se s tím, že bude nárust jen v paměti, ale chtěl bych to první nějak zjistit, než ho vyhodím.

Přijde mi, že ta teplota se drží stále na 70°C, jako by procesor dál nepustil a tím pádem si snižuje hodně výkon aby udržel 70°C. Co myslíte ? Děkuji, Milan
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1992
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 17:07

Tento CPU by měl omezovat výkon až při 100°C co jsem teď koukal po gůglu. Tam není vůbec větráček za tím pasivem?

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 17:14

On je tam velký větrák tuším 120x120, ale fouká jen na vrchní část toho pasivu, což by podle mě stejně mělo stačit. Netuším jestli je tak šíleně málo výkonný a zahřívá se tolik jen protože má takt pouze 2,4ghz a víc jader a ten minulý 3GHz se dvěma jádry a je tedy výkonnější ten starší, ale přijde mi že na minimální by to mělo fungovat úplně bez problému a že to nebude otázkou jen taktu, netuším co s tím, potřeboval bych nějak zjistit, jestli je odvařený a na výhoz.

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1992
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 17:23

CPUčkem to není. Staré hry nejsou optimalizované na vícejádra, tak můžou mít problémy CPU správně vytížit. Po internetu je pár zmínek, že to lolko správně nefunguje s novým herním klientem ani na silných počítačích. Zkus si pohrát s nabídkou co máš po kliknutí na ozubené kolečko. Jsou tam zaškrtávací políčka, jejich název už nevím, ale jsou asi jen tři, tak je vyzkoušej zaškrtnout postupně co to udělá nebo neudělá.

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 666
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Zivan » 12 zář 2018 17:27

Ja tedy na webu vidim u Q6600 T-Case 71 stupnu a preci jen puvodni procesor mel 65W a tenhle ma 105W, to je slusny narust.

kanoe222
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod kanoe222 » 12 zář 2018 17:31

@Turion, kde si nasiel ze max teplota je 100C ?

Ja som nasiel priamo na intel stranke ze je to len 71C
https://ark.intel.com/products/29765/In ... 66-MHz-FSB

Pozri si Tcase polozku

Podla screenu z HWMonitora je vidno ze dve jadra uz maju max teplotu, jedno ju dokonca prekracuje, a jedno ju doslova lize. Takze procesor proste throtluje aby sa zvladol uchladit a nezhorel. Zozen do tej bedne nejake lepsie chladenie a potom znovu odskusaj hrat.

Obavam sa ale, ze ten procesor je dnes uz proste prislaby na LoLko, kedze kazdym patchom je ta hra narocnejsia a narocnejsia, uz zrejme davno neplatia minimalne poziadavky.

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 17:51

Poradili by jste mi nějaké chlazení, které by to slušně uchladilo a zároveň nebylo bůhví jak drahé? Zařizuju teď barák a tak šetřím peníze na čem můžu, proto nekoupím rovnou novou sestavu. Děkuji moc

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1992
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 17:52

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... ost3243922
CPUčkem to není a nemusíte to už dál rozvádět. Tcase je teplota na IHS a Tjunction je to core co je na screenu a tam je rozhodující, jestli je to verze CPU 95W s Tjunction max 100°C nebo 105W verze s Tjunction max 90°C.

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 18:28

A co tedy mám dělat? Koupit chlazení? Jaké?

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1992
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 18:34

Co jsi jak jatej s chlazením? Když ti jde o pár nepodstatných stupňů, tak přidej otáčky větráčku a máš to vyřešené. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by něco omezovala teplota. Přečti si znova co jsem psal v 17.23hod.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33036
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod petr22 » 12 zář 2018 18:38

Zakladni problem je v tom, ze cpes Core Qudro do kacelarskeho pocitace, ktery k tomu
neni vubec urceny a jeho chlazeni to absolutne nezvlada.

Viz ta max. teplota 100 stupnu.

Tim se nema smysl vubec zabyvat, aby to fungovalo, musis poridit standardni skrin
a standardni komponenty, tohle se ti proste upece, ten slaboucky chladic nikdy neuchladi
Core Quadro v plne zatezi.

Tohle je pocitac do kanclu na email a Office, ne na hry a zatez procesoru. Presneji
receno byl, presne pred 10 lety.

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1992
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 18:42

Max teplota je 75°C a podle typu CPU má rezervu buď 15 nebo 25°C. Nikde nevidím nic přehřátého.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Automatické spuštění makra po změně buňky
    od Wertigo » 27 zář 2017 10:14 » v Kancelářské balíky
    3
    594
    od Wertigo
    29 zář 2017 08:31
  • Excel - spuštění požadovaného makra při změně hodnoty buněk
    od Dominik556 » 29 led 2018 10:30 » v Kancelářské balíky
    3
    599
    od elninoslov
    29 led 2018 23:47
  • Prestalo mi to fungovat pri zmene exelu na verzi 2016
    od Snekment » 15 čer 2018 15:44 » v Kancelářské balíky
    1
    550
    od elninoslov
    16 čer 2018 12:58
  • Při změně jazyka Win (z čj -> en) špatně word opravuje text
    od Willy411 » 16 led 2018 10:26 » v Kancelářské balíky
    1
    295
    od atari
    16 led 2018 11:06
  • Přehřívání
    od MK26 » 19 říj 2017 12:38 » v Problémy s hardwarem
    1
    234
    od atari
    19 říj 2017 13:03

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], ostiepok a 1 host