Přečíst kód radia
Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
vortata
- nováček
Přečíst kód radia
Vážení přátelé,
našel by se v Praze nějaký machr ajťák, která by dokázal z EPROM paměti autoradia ŠKODA Blues přečíst kód ? Nejedná se o žádnou levotu, syn prostě koupil od svého zaměstnavatele ojetou Octavii II,, která byla na leasing. Potom si koupil lepší radio a to Blues mi dal. V dokladech, které mu dali při koupi té Octavie, ale žádný kód radia nebyl. Jsem schopen radio přivézt kamkoliv v Praze nebo v blízkém okolí. V servisu ŠKODA chtějí za přečtení kódu z databáze 500 Kč, což považuji za zlodějnu. Je mi 85 let.
Děkuji předem za ochotu a zprávu.
našel by se v Praze nějaký machr ajťák, která by dokázal z EPROM paměti autoradia ŠKODA Blues přečíst kód ? Nejedná se o žádnou levotu, syn prostě koupil od svého zaměstnavatele ojetou Octavii II,, která byla na leasing. Potom si koupil lepší radio a to Blues mi dal. V dokladech, které mu dali při koupi té Octavie, ale žádný kód radia nebyl. Jsem schopen radio přivézt kamkoliv v Praze nebo v blízkém okolí. V servisu ŠKODA chtějí za přečtení kódu z databáze 500 Kč, což považuji za zlodějnu. Je mi 85 let.
Děkuji předem za ochotu a zprávu.
-
petr22
- Guru Level 15

Re: Přečíst kód radia
Zamestnavatel musi znat kod, ten kod se musi zadat vzdy, kdyz nekdo odpoji autobaterii.
Neni v dokumentaci nekde zastrcena karticka, kde je kod uveden?
Ono to precteni kodu neni hned, je potreba autoradio rozebrat, odpajet EEPROM, precist ji v programatoru
a zase pripajet zpet aniz by doslo k poskozeni radia. Je na to nejspis potreba pocitac s Windows XP, je to
20 let stare.
Upozornuji, ze jedine auto kam jde tohle radio pouzit je opet Octavia II, i kdyz na prvni pohled vypada univerzalne.
Neni v dokumentaci nekde zastrcena karticka, kde je kod uveden?
Ono to precteni kodu neni hned, je potreba autoradio rozebrat, odpajet EEPROM, precist ji v programatoru
a zase pripajet zpet aniz by doslo k poskozeni radia. Je na to nejspis potreba pocitac s Windows XP, je to
20 let stare.
Upozornuji, ze jedine auto kam jde tohle radio pouzit je opet Octavia II, i kdyz na prvni pohled vypada univerzalne.
-
šulda
- Level 4.5

-
petr22
- Guru Level 15

Budto to nekdo udela zadarmo nebo to nema smysl.
Je to radio v cene par set korun i s kodem.
Ten kod ale nekde musi byt, vzdy kdyz se odpoji autobaterie tak ho radio chce zadat.
Jde jen o to, ze to neni na 5 minut a je k tomu treba vlastnit programator EEPROM a umet pajet.
Je to radio v cene par set korun i s kodem.
Ten kod ale nekde musi byt, vzdy kdyz se odpoji autobaterie tak ho radio chce zadat.
Jde jen o to, ze to neni na 5 minut a je k tomu treba vlastnit programator EEPROM a umet pajet.
-
pcmaker
- Level 4.5

Tak mně napadlo, jestli ten kód není napsaný někde na tom rádiu?
-
petr22
- Guru Level 15

Leda ze by ho tam nekdo napsal fixou.
Aby ho tam uvadel vyrobce je nesmysl, ze.
Aby ho tam uvadel vyrobce je nesmysl, ze.
-
faraon
- Master Level 8.5

Je k tomu potřeba originální diagnostika Škoda, a nevím jak Hitlerwagen, ale třeba Iveco chce za používání jejich diagnostiky 400000 (slovy čtyřista tisíc) korun každoročně.
Ano, je to zlodějna. A bude hůř.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
peta501
- Level 5.5

Neni na to nejaka aplikace?
Renault mel to samy po odpojeni baterky to chtelo kod - ten se da ziskat zadanim VIN do aplikace renaultradio (napr) nebo jsou ruzne navody na dekodovani na youtube.
Nebude u skodovky neco podobnyho?
Renault mel to samy po odpojeni baterky to chtelo kod - ten se da ziskat zadanim VIN do aplikace renaultradio (napr) nebo jsou ruzne navody na dekodovani na youtube.
Nebude u skodovky neco podobnyho?
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
-
petr22
- Guru Level 15

Jsou na to aplikace, ale za penize, obvykle za to chteji cca 500 Kc.
Nejjednodussi je ten kod najit - nekde byt musi - prohledat kompletni dokumentaci,
ten kod musel byt za tech 17-21 let od vyroby auta mnohonasobne zadavan.
Z dumpu EEPROM jde primo precist, bez dalsi aplikace.
Nejjednodussi je ten kod najit - nekde byt musi - prohledat kompletni dokumentaci,
ten kod musel byt za tech 17-21 let od vyroby auta mnohonasobne zadavan.
Z dumpu EEPROM jde primo precist, bez dalsi aplikace.
-
kecalek
- Level 3.5

Kód sa často nachádza v tom rádiu, len ho treba otvoriť - býva niekedy na riadiacom procesore.
-
petr22
- Guru Level 15

Kdyby byl ten kod nekde na radiu viditelne uveden, tak neni potreba cist EEPROM programatorem.
Navic je treba kod aktualni, on ho totiz nekdo mohl davno zmenit.
Kdyz se zada nekolikrat spatne, radio se na hodinu zamkne.
Navic je treba kod aktualni, on ho totiz nekdo mohl davno zmenit.
Kdyz se zada nekolikrat spatne, radio se na hodinu zamkne.
-
šulda
- Level 4.5

Ne, zmiňované auto si originál rádio z výroby pamatuje a kód není potřeba. Proto sem ho tehdy ani já neměl v dokumentaci, ale ve škoda servisu (nejen mě) mi ho zdarma zjistili a napsali do servisní knížky. Dřív býval pin na kartičce u dokumentu k autu, ale škodovka holt inovovala a přestali je dávat. Vím kdo by mu kód v praze vyčetl, ale zdarma to nebude. Proto sem položil dotaz kolik si pán myslí že by to stálo jinde = kolik peněz podle něj dnes není zlodějna, za což jsem byl označen místním moderátorem za spamera a hulváta.
Platit za to nemá význam. Pokud to rádio chcete mermocí oživit, hledal (obvolával) bych škoda servisy a snad najdete slušný kam zajedete s Octavií II i s rádiem a dokladama, kde Vám pin sdělí. Bohužel je to dnes boj, ale ještě se slušná místa najdou.
Člověk se pořád učí.