Proč mít kvalitní zdroj Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4641
Registrován: duben 08
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod Spyke » 21 říj 2011 11:26

Pokud přijde velká voda i na ostatní výrobce, jako je tomu u WD v Thajsku, tak se máme opravdu na co těšit.. :D


Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18842
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod X » 21 říj 2011 17:15

V dějinách Země není ani 100 metrů mořské výšky nad nebo pod současný stav žádná velká změna. Takže opravdová velká voda by znamenala nejspíš docela něco jiného :D Tohle byl jen větší deštík :smile:
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11198
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod Marfy » 21 říj 2011 17:24

samotarrk píše:A jak je na tom porovnání hlučnosti 5770 a 560? Je výrazně hlučnější? A jak je to mimo zátěž, především při zapnutí PC?

Jestli si s tím zdrojem neměl počkat na listopad :shock: http://www.svethardware.cz/art_doc-39EB ... 06782.html

Oproti Radeonu HD5770 VaporX je Gigabyte GTX560 jen o malinko hlučnější,ovšem stále je to minimální hluk,který uslyšíš jen ve zcela tichém PC.Ani při zapnutí se větráky nějak nerozhučí.Po dlouhodobé zátěži ve Furmarku se sice točí už na 2000 ot/min ale pořád je to vcelku přijatelný zvukový projev,který běžně u grafik nebývá.Zdroj Enermax je opravdu velmi tichý. Nechtěl jsem čekat na nějakou jinou řadu,protože jsem nechtěl trápit ten 430W Seasonic.Tuto značku jsem bral spíše proto,že jsem ji ještě neměl.Měl jsem Fortron,Seasonic a tak jsem chtěl zkusit jestli je Enermax opravdu tak dobrý.A ano-je. Prakticky ani tu GeForce GTX 560 jsem nepotřeboval,protože mám monitor 1680x1050 a i na nové hry stačil ten Radeon HD5770,ale chtěl jsem taky vyzkoušet tu opěvovanou grafiku GTX 560.Opět je chválena zcela oprávněně.Jediné co mi na ní vadí,že díky svému vyššímu výkonu více topí a teploty všech komponent v case se zvedly o 10°C.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,MSI GTX 1060 Armor 3GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Enermax Pro82+ 525W

Uživatelský avatar
Spiker.cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 280
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod Spiker.cz » 21 led 2012 23:05

mám otázku... utáhne tenhle zdroj : http://www.exasoft.cz/fortron-zdroj-500 ... d8153.html
bez nějakých problému tuhle grafiku: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BV4YR12D5 ?

díky za odpověd :-)
Můj čipešek!

Uživatelský avatar
memphisto
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21115
Registrován: září 06
Bydliště: Zlín - České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod memphisto » 21 led 2012 23:12

bez problémů...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Uživatelský avatar
Spiker.cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 280
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod Spiker.cz » 21 led 2012 23:16

díky za rychlou odpověď... a btw zvladl by to taky 500W zdroj od Redstar?
Můj čipešek!

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14098
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod El Diablo » 21 led 2012 23:19

Redstar nebrat...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4835
Registrován: září 08
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod warcraftan » 21 led 2012 23:57

Ví někdo u kterých konkrétních modelů ENERMAX se dělají tyto funkce? speciálne mě zajímá (zaujal) ten HeatGuard :smile:
• tři 12V větve, chlazení pomocí 12cm ventilátoru
• DXXI ready! - tři 6+2P (8P) PCI-E konektory pro novou generaci VGA
• Podpora SLI™ a CrossFireX™ systémů
• SpeedGuard - zajišťuje optimální chlazení a nízkou hlučnost
• HeatGuard - nechá běžet ventilátor PSU ještě 30-60 vteřin po vypnutí pro odstranění zbývajícího tepla a prodlužuje tak životnost
• SafeGuard - osm různých ochranných obvodů (OCP, OVP, AC UVP, DC UVP, OPP, OTP, SCP, SIP)
• 100-240V AC napájení s automatickým nastavením a aktivním Power Factor Correction (PFC)


//na alfě je to např u Enermax PRO82+ II 525W Bronze, a u 600wattového není, znamená to, že u dalších není? jestli někdo ví, aŤ se ozve, díky
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
E7500 @2,93Ghz, P43T-ES3G, 4GB Kingston, HD5770
Huawei MediaPad M2 8.0 Premium; Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14098
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod El Diablo » 22 led 2012 00:15

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11198
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod Marfy » 22 led 2012 10:38

Ten Enermax PRO82+ II 525W mám a skutečně po vypnutí PC se ještě chvíli točí ventilátor.Ovšem je tak tichý,že to nezjistíš.Musel jsem naklonit case a zespodu se podívat.Řady NAXN a Liberty tuhle funkci nemají.Celá řada Pro82+ a vyšší už tuto funkci mají.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,MSI GTX 1060 Armor 3GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Enermax Pro82+ 525W

Uživatelský avatar
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4835
Registrován: září 08
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod warcraftan » 22 led 2012 19:23

Pánové, kdyby nebylo tohoto tématu, tak bych to nijak extra neřešil a řekl bych si pouze "Seasonic 500Wkvalitní značka" ale, když mám TENTO seasonic cca 4 roky (počítám 2012), tak možná nemusí stačit na MSI GTX560 Ti (když v load crysisu má spotřebu 300W + např AMD 960T +95W) to nám dává už 400+ (větráčky apd) tak možná nemusí ten Seasonic to zvládát že? nebo zaleží na kusu, poradte prosím, protože jestli nemusím kupovat kvalitnější zdroj, tak bych mohl investovat do něčeho jiného :bigups:

//to byl první dotaz, mám ještě jeden
Když ten Enermax ma 3x12V po 25A, (a je možná lepší volbou než i 620W Seasonic), mohl by stačit ještě pro takovou GTX 570? se stejným procesorem? (samozdřejmě by bylo nejlepší Enermax PRO82+ II620W, a nemuselo by se nic řešit že, ale to už je až moc drahý)
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
E7500 @2,93Ghz, P43T-ES3G, 4GB Kingston, HD5770
Huawei MediaPad M2 8.0 Premium; Xiaomi Redmi Note 3 Pro

maiki
Level 3
Level 3
Příspěvky: 443
Registrován: listopad 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Proč mít kvalitní zdroj

Příspěvekod maiki » 22 led 2012 19:43

Já jen doplním: a pozor na pasivní zdroje! Vyhněte se jim! Odešel mi před pár lety zdroj za pořizovací cenu 4800 Kč po dvou letech provozu a poznamenalo to i základní desku. Jinak poděkujte grafickým kartám na hry. Kdo je používá tak má problém. PCI Express dovoluje cucat neskutečné watty tak se nedivte. Nvidia / Ati - viníci současného stavu! Jsem rád že na PC nehraji... (v současnosti integrovaná Intel G41, předtím Geforce 7100 GS...).


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kvalitní zdroj
    od Jettero » 25 pro 2016 23:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    133
    od Jettero
    26 pro 2016 00:07
  • Kvalitní bluetooth sluchátka
    od Dreatha62 » 06 led 2017 13:10 » v Vše ostatní (hw)
    0
    124
    od Dreatha62
    06 led 2017 13:10
  • kvalitní zvuková karta
    od sequencer » 27 úno 2017 15:02 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    552
    od richchie
    01 bře 2017 20:43
  • Kvalitní PC - 17k
    od WillyThe Kid » 27 lis 2016 19:15 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    377
    od tally_ho
    28 lis 2016 20:44
  • Kvalitní wifi router + opakovač pro 50 metrů
    od Edom » 25 črc 2017 20:24 » v Vše ostatní (hw)
    31
    807
    od ITCrowd
    13 srp 2017 18:11

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti