Vaše zkušenosti s VDSL?

...

Moderátor: Mods_senior

Jste spokojení s vaším VDSL?

ano
3
100%
ne
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů: 3

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18606
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod X » 02 zář 2017 09:31

Chtěl bych znát vaše praktické zkušenosti s VDSL:

- spokojenost
- problémy
- častost výpadků / zatuhnutí s nutným restartem
- typ modemu případně orientační cena
- provider
- tarif (down, up, agregace), cena tarifu
- typ IP (veřejná / neveřejná * statická / dynamická * v4 / v6), cena
- dosahované rychlosti
- ping
- vzdálenost DSLAMu / vysunutého DSLAMu: uliční (po ulicích) / kabelová
- typ technologie: VDSL1 / VDSL2 / VDSL2 s vektorizací a pásmem 17 MHz / VDSL2+ s vektorizací a pásmem 35 MHz neboli Vplus / VDSL3 G.fast


Osobně jsem doposud nějak zamrzl na ADSL2+ 8 / 0,5 Mb/s, 1:50 agregace, veřejná IPv4 kdysi od ČRa, později odkoupená T-Mobilem, cena byla i s pevnou (pro mě rezervní) linkou 507 Kč měsíčně (prý po slevě, stávajícím zákazníkům nejsou ochotni přizpůsobovat současné ceny), nyní bez pevné linky 388 Kč (technicky 384 Kč - 300 Kč vyplaceno dopředu za 2 roky dopředu) - protože je sice na dnešní dobu už nic moc (pomalá), ale nesmírně spolehlivá, téměř bez výpadků. Sice jsem se už před pár roky snažil dostat optiku od Netboxu i do naší ulice (je v paralelní ulici co by kamenem dohodil), ale protože naše celá ulice je složená z rodinných domků, je to nesmírně obtížné ... určitý příslib mám, když se bude naše ulice kopat (někdy v budoucnu to v plánu je, už je záplatovaná docela dost). Moc jiných možností tu není, tedy jsem si to až donedávna myslel. Sice mi to ukazuje na mojí adrese dostupnost VDSL (nejspíš 2 a spíš zatím bez vektorizace, dle rychlosti) s až 50 / 5 Mb/s, ale byl jsem docela skeptický, díky až a nejspíš velké vzdálenosti k ústředně, jak jsem si myslel, také jsem často na Netu četl stížnosti na VDSL: malá rychlost až, časté výpadky, velké pingy, ...

Poslední dobou jsem musel už 3x řešit problémy s T-Mobilem a jeho nenažraností, vždy asi po 2 měsících se s nimi musím rozčilovat a také jsem vždy oťukával případné alternativy ... nejdříve mi zrušili pevnou linku a chtěli ještě navíc zdražit, to jsem s nimi vyběhl a dosáhl ceny 384 Kč, 5x jsem si to ověřoval = nechtěli uvést cenu do smlouvy. Když poslali nové vyúčtování, cena byla 388 Kč. Když jsem si stěžoval, že mám slíbenou jinou, nakonec řekli že to nemohou nastavit a radši mi poslali 300 Kč dopředu ze 2 roků jako kompenzaci a navíc mi uvedli do e-mailu cenu 388 Kč (takže jsem to měl konečně černé na bílém). Za další 2 měsíce mi poslali e-mail s oznámením, že mi "vylepší" tarif (úplně stejný) za vyšší cenu. Zase mi po stížnosti garantovali 388 Kč, že prý se pro mě nic měnit nebude. Nyní mi po 3x po dalších 2 měsících neposlali elektronickou fakturu. Urgoval jsem a dostal jsem s částkou 507 Kč! Takže moje trpělivost přetekla a končím s nimi, i když už zase couvají a že prý další měsíc vrátí, nakonec jsem s velkou nechutí musel nyní zaplatit 507 Kč a rovnou jsem jim zaslal výpověd bez sankcí, protože porušili naši písemnou dohodu, já nejsem půjčovna, ať si jdou šmejdi do banky! Příští měsíc jdu jinam ...

Mezitím jsem zjistil docela zajímavé věci. Nedaleko od nás se totiž budovala - již 2. vedle sebe - taková plechová skříňka, jako el. rozvodna. Pojal jsem podezření, zvlášť když kdysi správce kabelů Cetin psal, že u nás zrychlují Net a díky článkům o vysunutých DSLAMech. Snažil jsem se z O2 a z Cetinu vytáhnout info, zda a kde mám poblíž vysunutý DSLAM - protože pak by šance na vyšší rychlost nemusela být jen až :lol: Samozřejmě na O2 nic neví a z Cetinu jsem se to také nedozvěděl, zřejmě jsem na telefonu neměl příslušnou osobu. Poradila mi podat si elektronickou žádost. S nechutí jsem sepsal a nestačil jsem se divit, za pár minut jsem měl odpověď i s plánkem sítí (kabelů Cetinu) v mé zájmové oblasti. Takže nyní vím, kde je jaký kabel. Ale z technických popisků se mi nepodařilo vyluštit, zda je vysunutý DSLAM tam, kde jsem si myslel. Nicméně podoba fotek z Netu a objektu zhruba odpovídala. Takže jsem se vypravil na místo činu s nadějí, že na "bedně" budou nějaké popisky. Ta novější bedna vedle původní se ukázala jako pravděpodobně nějaký elektrický rozvaděč, ale ta původní prozradila mnohé ...

Především tam byl popisek Cetin a o kus dál něco jako: pozor, přístroj je pod napětím: rDSLAM :lol: Ono se totiž napájení DSLAMu posílá často po pár kabelech z ústředny, kvůli jednoduššímu postupu, jinak by Cetin někdy potřeboval na schválení vybudování místního napájení až 90 schvalovacích razítek! :lol: Takže nyní vím, kde je můj vysunutý DSLAM a dokonce znám i vedení a kvalitu (typ) kabelů. A ukázalo se, že mám docela štěstí, protože vzdušná (ani uliční) vzdálenost ještě nic neznamená, kabel k vám klidně může obcházet několik vedlejších ulic ...

Jak jsem ale říkal, já mám docela štěstí a kabel ke mně vede skoro ideálně. Takže nyní vím, že nejbližší vysunutý DSLAM mám uliční vzdáleností zhruba (dle mapové aplikace - Seznam Mapy) 150 m a kabel ke mně je maximálně 200 m dlouhý, ale spíš bych řekl že to bude 170 m a to i včetně těch 5 m po pozemku a asi 10 m do 1. patra k PC, kde mám zásuvku s Netem a kdysi i pevnou linkou - a dokonce, polovička trasy z DSLAMu vede ke mně po optickém kabelu! Takže souhlasí (tentokrát) hláška operátora O2, že budu velmi blízko, když mám u připojení označení HD (dle mé adresy), viz Cetin >>> https://www.cetin.cz/zrychlujeme/-/checker/scan - ještě na O2 potvrdili, že tak blízko DSLAMu (který jsem objevil svépomoci) budu dosahovat velmi blízko maxima (no ale po zkušenostech co jsem četl po Netu, asi ne u O2 :lol: ). To že mi to ukazuje (pouze) 50 Mb/s nejspíš značí, že je zatím zapnuto (či něco chybí z dalších technologií) v DSLAMu pouze VDSL2 bez vektorizace (můj odhad), přece jenom Cetin to zrychlování dávkuje po troškách.

Bohužel co zjišťuji, tak už pro mě zcela nezbytná veřejná IPv4 (je mi lhostejno zda dostanu statickou či dynamickou, každá varianta má své pro i proti, můj modem stejně jede nepřetržitě kvůli ostatním i mnohým dalším zařízením) není zahrnutá v ceně a musí se za ní měsíčně cálovat. Je ale dobré, že u Cetinu po zadání vaší adresy vyjedou i všechny dostupný provideři a můžete si prohlédnout jejich nabídky. Už předběžně vyškrtávám ty velký, kteří jsou i známý operátorský šmejdi a spolčený v mobilním kartelu, tedy: O2 / T-Mobile (samozřejmě) / Vodafone - mimochodem, ten hodně zaspal a cenově je ještě v pravěku, nemluvě o nabídce a obecné neznalosti. Gity můžeme také vyškrtnout, protože poskytuje služby jen velkým, tedy korporacím, podnikům a státní správě. Nejvíc mě zaujal (skoro vším) provider, na kterého jsem na Netu našel jen 3 zmínky a všechny byly velmi kladné. Tam kde O2 dusil připojení, tento provider neměl problém dosáhnout možného maxima, jedná docela profesiálně a zatím má další plus: není plátcem DPH, takže má i velmi sympatické ceny a není u něj žádný úvazek, i když si předplatíte pro bonusové ceny, můžete dát výpověď a zbytek peněz vrátí. Vedoucí dělal dříve u O2, takže má jistě i dobré kontakty v Cetinu, který se de facto odtrhl od O2 a spravuje kabely, které potom poskytuje ostatním providerům:

Možný provideři
Obrázek

Můj favorit je 365internet, který vychází ve všem nejlépe. Doufám ale, že příliš zákazníků nenabere, protože by se potom z neplátce DPH stal plátcem a jistě by musel zdražit ...

Technologie VDSL a rychlost závislá na vzdálenosti od ústředny / vysunutého DSLAMu
Obrázek

https://www.root.cz/clanky/vectoring-az ... sl2-lince/

Možná podoba DSLAMů kolem vašeho bydliště:
Obrázek

Samozřejmě budu muset koupit nový modem, mám pouze DSL/DSL2+ Netgear, kterým nahradím svůj 2. rozšiřovací (jiné patro a protilehlý roh rodinného domku). Chtěl bych jít zase do Netgearu, kvůli vysoké stabilitě i při náročném a neustálém provozu, nezamrzání, snadné a vcelku pochopitelné nastavitelnosti opravdu všeho, bezproblémového portforwardingu ... máte někdo zkušenosti s tímto (případně podrobnější znalosti kompatibility a jednotlivých technologií VDSL)?

NETGEAR Nighthawk D7000, AC1900 >>> https://www.czc.cz/netgear-nighthawk-d7 ... 98/produkt

Obrázek



Případně by mohl ještě pro mě přicházet v úvahu tento, ale ta cena už je docela vysoko ...

NETGEAR Nighthawk X4S D7800, AC2600 >>> https://www.czc.cz/netgear-nighthawk-x4 ... 97/produkt

Obrázek


KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Reklama
nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 722
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod nations112 » 02 zář 2017 09:53

S VDSL mám převážně pozitivní zkušenost, rychlosti bývají dobré i dál od ústředny, ale to že já zatím u většiny lidi nenarazil na problém neznamená, že to tak bude všude. ADSL/VDSL je technologie, kde jednomu baráku to může jet výborně a o 50 metru vedle mohou mít problémy. Převážně hodně lidí v okolí ani zdaleka nedosahují rychlostí, které si platí. V některých případech je to pár %, v jiných klidně 50-70% dolů...

Co se týče pokrytí, dobra mapka je třeba tato : https://coverage-tmcz.position.cz/#pos= ... 00000@bw=1

Co se týče poskytovatele. Tak dle mě je to vcelku jedno, protože stejně to vždycky jede po tom samém kabelu.

Taktéž nekupuji drahé VDSL routery, ale router od operátora přepnu do režimu Bridge a za něj zapojím klasický router. Jednak je to zbytečná finance navíc a jednak u VDSL je takový nešvar, kdy při bouřce čas od času něco proletí skrze kabel a většinou jen odnese právě jejich.

V jedné restauraci uprostřed Ostravy je dostupný pouze VDSL s rychlostí 20/2, ale rychlost takřka vždycky dosáhnu.
Vzdálenost od ústředny cca 300 metrů? +-
O2

Na Čeladné je pak rodinný dům v odlehlé oblasti na kopci, cca 1 kilometr od hlavní ulice a rychlost 40/4 tam je taky, často dokonce víc.
Tmobile/O2

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18606
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod X » 02 zář 2017 10:04

Jednou jsem modem přepnul do Bridge, abych to otestoval ... a shodil jsem i "proti"modem providera, musel jsem čekat několik hodin, než jsem mohl zavolat operátora a ten musel svůj restartovat :lol:

Co se týče providerů: je vám jedno, když u Vodafone zaplatíte za to samé (tedy skoro, Vodafone pro jistotu poskytne místo až 50 Mb/s jen až 40 Mb/s) 887 Kč a u 365internetu 404 Kč? :lol: Za veřejnou IP u jednoho providera myslím také kolem 250 Kč a u 365internet 89 Kč? Mě tedy docela ne, ono když se to pak sečte za rok, tak to dělá i u těch menších částek docela "balík" ;) Nemluvě o různě dosahovaných rychlostech na stejném místě, jen změnou providera (zkušenosti uživatelů z Netu), samozřejmě určitou roli hraje i modem, laciná plečka pojede jinak a bude zamrzat či padat - vlastní zkušenost.

Se nedivte, když dům kousek vedle jede zcela jinak, protože kabelově může být vzdálen docela hodně, viz celkový pohled na oblast, co mi poslal Cetin (když jsem hledal "můj" DSLAM) - samozřejmě mám i detailní pohledy na jednotlivé čtverce ...

Obrázek
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
second32
Level 3
Level 3
Příspěvky: 458
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod second32 » 02 zář 2017 12:25

- spokojenost: spokojený jsem, nezažil jsem vážný problém (kromě toho, že bagr vytrhnul kabel ze zdi, ale to jaksi není problém providera :D )
- problémy: jednou za hodně dlouhou dobu se stane, že prostě netečou žádný data, vyřeší restart modemu (1-2 krát ročně?)
- častost výpadků / zatuhnutí s nutným restartem: 1-2 krát ročně?
- typ modemu případně orientační cena: dostal jsem od poskytovatele Huawei EchoLife HG622u, už se to neprodává, ale nemám s tím problém
- provider: O2
- tarif (down, up, agregace), cena tarifu: 50/5 Mbps (šlo by i 80/8 za příplatek stovku měsíčně), agregaci netuším, platíme 545 Kč měsíčně
- typ IP (veřejná / neveřejná * statická / dynamická * v4 / v6), cena: neveřejná, statická, v6 (veřejná se dá koupit, asi?)
- dosahované rychlosti:
- ping:

Obrázek

- vzdálenost DSLAMu / vysunutého DSLAMu: uliční (po ulicích) / kabelová: nevím, kolik jich tu ve vesnici je, ani kde jsou
- typ technologie: VDSL2

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18606
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod X » 02 zář 2017 17:42

second32: díky za podrobné info. I ten ping je slušný, obával jsem se, že sice budu mít větší down / up, ale že si pohorším v pingu (v odezvě) a Net bude línější. Také bych chtěl 80 Mb/s (na mém DSLAMu je strop - doufím že jen prozatím - nejspíš 50 Mb/s, aspoň jsem blízko a víc mi neukazuje), ale nejradši (zatím nejvyšší rychlost od Cetinu) 250 Mb/s :lol: To už jede přímo na optice v ulici a stačí jen router (LAN), píchl bych přívod do stávajícího modemu Netgear do LAN portu (1 Gb/s) a nemusel bych ani kupovat nový modem ...
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

dom324
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 661
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod dom324 » 02 zář 2017 18:59

Obrázek
Tak já se taky přidám. Donedávna tu byl internet celkem bída, ale Cetin zainvestoval a z 20Mb jsme se pohli až někam k 80Mb.
Provider je O2. Výpadky prakticky žádné (když nepočítám jeden hodinový výpadek internetu po celé vesnici). Ping je trochu horší (často bývá i přes 30), ale 80Mb/s je paráda.

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1679
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod RIKI22 » 02 zář 2017 20:28

Tak ,ako pri ADSL aj pri VDSL som neprepínal modem od operátora do režimu bridge.Iba som vypol wifi ,pripojil klasický router a žiadný problém.

Uživatelský avatar
ChrisTaylor
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod ChrisTaylor » 02 zář 2017 21:11

Spokojenost: Zcela určitě
Problémy: Nyní po 8 dnech přechodu na VDSL2 žádné problémy
Častost výpadků (s nutným restartem): Zatím žádné
Typ modemrouteru: TP-Link TD-W9980B, cena okolo 2 000 Kč
ISP: O2
Tarif: 80/8, agregace 1:50, cena 649 Kč za měsíc
Typ IP: Dynamická v4, zahrnutá v ceně
Dosahované rychlosti, odezva:
Obrázek
Vzdálenost od rDSLAMu: Přibližně 50 metrů po lince, přímá viditelnost z okna bydliště
Typ technologie: VDSL2, předpokládám pásmo 17 MHz

Několik let jsem žil na ADSL s rychlostí 6/0,25, avšak před týdnem a něco jsem díky novému rDSLAMu přešel na VDSL2 tarif s rychlostí 80/8. Co se týče ADSL, tak za těch několik let, odhaduji tak celkem pět let, jsem zaznamenal pouze 3 výpadky, a to většinou pouze na hodinu. U VDSL2 zatím za 8 dní ani jediný.
Rozhodně jsem velice spokojený, ten rychlostní skok je vskutku obrovský. Přehrávání 4K videí na YouTube funguje bez problémů, stahování her na Steamu je nyní pohádka, co více jsem si mohl přát.

Jinak jediný problém byl snad v tom, že pokud nemáš modemrouter přímo od O2, tak se sám na režimu VDSL2 s rDSLAMem nesynchronizuje, což se dá vyřešit během pár minut s operátorem na podpoře O2, pak to funguje bez problémů.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18606
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Vaše zkušenosti s VDSL?

Příspěvekod X » 09 zář 2017 04:41

CETIN slibuje rychlost internetu až 250 Mb/s

Společnost CETIN díky modernizaci infrastruktury nabízí svým obchodním partnerům stále vyšší rychlosti pro koncové zákazníky ...

http://www.dsl.cz/clanky/cetin-slibuje- ... az-250-mbs

Obrázek



CETIN nabízí rychlost VDSL až 250 Mb/s. Příští rok bude dostupný 1 Gb/s

CETIN (Česká telekomunikační infrastruktura a.s.) nabízí internet SUPERFAST s rychlostí 250 Mb/s, od ledna 2018 pak bude možno za stejnou cenu objednat rychlost 1Gb/s ...

http://www.dsl.cz/clanky/cetin-nabizi-r ... upny-1-gbs

Obrázek



Tak jak jsem psal T-Mobilu, že chci výpověď do měsíce bez sankce, protože oni porušili smlouvu, viz:

Obrázek

A přitom nyní poslali vyúčtování:

Obrázek

... které jsem sice po dlouhém váhání a s nechutí nakonec zaplatil, ale poslal jsem jim obratem výpověď. A T-Šmejd: prý mám stále nastavenu cenu 388 Kč a peníze vrátí, ale že jsou ochotni přijmout výpověď. No tak uvidíme, jinak jim jsem ochoten zatopit, protože je už nemůžu ani cítit :evil:



Z Cetinu lezou informace jak z chlupaté deky, po mých otázkách odpoví neurčitě tak, že vzbudí ještě více otázek než jsem původně měl :lol:

"DSLAM v rozvaděči HAVB145 bude zrychlen do konce září 2017. Nicméně, ulice ****** z něj není obsluhovaná. V ulici ****** není plánováno žádné posílení sítě. Každopádně doporučuji si tuto informaci ověřit v říjnu u poskytovatelů, kteří již 250 Mbps nabízejí."

A po mých dalších dotazech přišlo docela nadějné:

"Podařilo se nám ověřit následující informaci:

Zákazník je napájen z rDSLAMu v HAVB59(TR18, 1 karta H83BVCMM), vzdálenost od rDSLAMu je 418 m/0,4 = 5,1 dB. Účastnický rozvaděč HAVB544 napájí KA 15XN0,4 a pro přesměrování by šla využít volná optická trubka k HAVB145."


Co jsem si ověřoval z adres s největší pravděpodobností spadající pod tento rDSLAM HAVB145, tak nyní jede maximálně na 50 Mb/s a nyní v září bude urychlen na až 250 Mb/s (a od 1.1. 2018 nejspíš i na 1 Gb/s). Na nynějším rDSLAMu co bych měl být urychlení neplánují v dohledné době a mě to ukazuje až 50 Mb/s a navíc když je to přes 400 m a HAVB145 je max. do 200 m kabelově a navíc bude zrychlený ... takže se snažím dostrkat Cetin, aby mě přepnuli na bližší (když píšou že je to možné a mají volnou optickou trubku ;) ) a od září i rychlejší rDSLAM. Pro mě nejideálnější by bylo, kdyby mi až do blízkosti domu vedl optický kabel a poslední metry šli po LANce, nemusel bych (nejspíš) kupovat nový modem a jen bych píchl kabel z WAN do (samozřejmě nyní už LAN) portu LAN současného modemu. To by se využilo současné metalické vedení a jen změnila koncovka (na ethernet)? Nebo by se musel natáhnout nový kabel? ... Ale něčeho takového se asi nedočkám, i když optika vede dole, křižuje naši ulici asi 70 m daleko ...
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • VDSL Modem
    od Bozan » 10 dub 2017 21:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    399
    od ITCrowd
    17 dub 2017 06:44
  • Padá VDSL
    od Jimmy » 16 pro 2016 21:39 » v Administrace sítě
    4
    512
    od ITCrowd
    29 led 2017 22:55
  • vytáčení VDSL PPPOE - nefunguje
    od surel » 28 čer 2017 09:12 » v Sítě - hardware
    0
    209
    od surel
    28 čer 2017 09:12
  • Problém s rychlostí VDSL od O2
    od papajafa » 25 úno 2017 14:45 » v Internet a internetové prohlížeče
    6
    366
    od ITCrowd
    25 úno 2017 17:03
  • vaše připojení není soukromé
    od wavess » 11 zář 2017 23:33 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    144
    od ITCrowd
    12 zář 2017 00:01

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host