Nelze se spojit s routerem prez ethernet

...

Moderátor: Mods_senior

Glane
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Nelze se spojit s routerem prez ethernet

Příspěvekod Glane » 03 črc 2017 09:33

Dobré ráno,
prosím o pomoc s problémem s routerem TPLINK WR940n.

Už dvakrát za poslední dva měsíce se mi stala taková zvláštní věc. Router z ničeho přestal dodávat internet do všech zařízení připojených přes Ethernet. Wifi na routeru je stále funkční a rychlost beze změny. Jen televize a PC hlásí nedostupnost internetu. PC rozpozná připojený kabel. Jediný způsob jak jsem to naposledy rozjel, bylo odpojit všechna zařízení, připojit router pouze s PC (odpojit WAN), restartovat do továrního nastavení a vše zase nastavit. Po tomto se router zase rozjel a měsíc vše bez problému.

Dnes ráno ale opět PC a TV bez internetu, WIFI funkční.
Můžu se zeptat, jedná se o chybu kterou jsem schopen nějak opravit, nebo je něco špatně přímo s routerem? Setkal se s tímto, nebo s podobným problémem už někdo.

nastavení routeru: WAN pevná IP, připojené zařízení mají rezervované IP dle MAC adresy. uPNP vypnuté, vše potřebné pouze přes povolené porty. Veškerá WIFI zařízení získávají IP z DHCP.

Díky za pomoc.
Petr



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13366
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se spojit s routerem prez ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 03 črc 2017 09:50

Vítej na PC-HELP!
v mém podpisu najdeš návod na diagnostiku sítě. Bude mě zajímat výpis ipconfig /all ve funkčním a nefunkčním stavu.
V případě výpadku ping na router projde?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Glane
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se spojit s routerem prez ethernet

Příspěvekod Glane » 03 črc 2017 09:59

momentálně jsem v práci, bohužel žena doma neumí udělat výpis z ipconfigu. Každopádně v případě výpadku ping na router projde, ale dochází k velké ztrátě 80-90% (co si pamatuji z poslední "opravy" cca před měsícem). Bez restartu routeru do továrního nastavení se situace bohužel nezlepší.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13366
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se spojit s routerem prez ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 03 črc 2017 10:24

je to 100Mbit router. Zkus si půjčit router s gigabitovými porty. Jak rychlé máš připojení k internetu?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Glane
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se spojit s routerem prez ethernet

Příspěvekod Glane » 03 črc 2017 10:29

jedná se o TPLINK WR940n, je to 10/100 LAN router. Internet mám 30/5 Mb.
Wifi je 450Mbit při ideálním spojení.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13366
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se spojit s routerem prez ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 03 črc 2017 10:37

To těžko, když máš jen 100Mbit. porty.
Zkus aktualizovat firmware, v některých případech to pomůže.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Glane
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se spojit s routerem prez ethernet

Příspěvekod Glane » 03 črc 2017 10:40

450Mbit je maximální možná rychlost připojení přes wifi, psáno ve specifikacích. Samozřejmě této rychlosti nedosahuji. Jak už kvůli omezení rychlosti od providera, tak omezením na 100mb porty na LAN. Každopádně, teoreticky, kdyby se spojovali dvě zařízení s dokonalým signálem přes tento router, je možné dosáhnout konektivity mezi těmito zařízeními až 450Mb. /dle technických specifikací routeru.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13366
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze se spojit s routerem prez ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 03 črc 2017 11:11

To není možné ani náhodou. Uvedená rychlost je pouze teoretická. Ale vyšší číslo líp vypadá :-)
každopádně, pokud máš možnost zkus router s gigabitovými porty. Ty jsou dělány tak, že LAN zvládají bez problémů.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sdílení mezi routerem a klient routerem (WISP)
    od Blitzkrieg » 10 úno 2017 15:52 » v Administrace sítě
    5
    535
    od Blitzkrieg
    13 úno 2017 18:17
  • Dobrá duše na pomoc přez teamviewer?
    od bexlybexly » 29 led 2017 15:13 » v Problémy s hardwarem
    2
    202
    od bexlybexly
    29 led 2017 15:22
  • Dobrá duše na pomoc přez teamviewer?
    od bexlybexly » 29 led 2017 15:41 » v Problémy s hardwarem
    0
    198
    od bexlybexly
    29 led 2017 15:41
  • Spojit dokumenty Word
    od tomik.pb » 16 bře 2017 09:08 » v Kancelářské balíky
    2
    323
    od tomik.pb
    16 bře 2017 12:16
  • jak spojit Kali Linux + Windows 10
    od frai » 01 dub 2017 17:48 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    264
    od Hoff
    01 dub 2017 19:01

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host