Pomuzete mi s internetem?

...

Moderátor: Mods_senior

Rampuch
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 15:09

Ahoj, pred par dny u nas byl typek spravovat wifi no a zjistilo se nas router nepodporuje windows 10 (bratrankovi na navsteve se neslo pripojit), ale sestra pry w10 ma taky a jde ji to. Takze mi rekl, ze jedine vymenit. No zatim jsme to tak nechali a dnes mam novy notebook s window 10 home no a nejde se pripojit pres wifi ani datovy kabel a kdyz na mobilu sdilim net pres bluetooth nebo hotspot (jestli to vubec delam spravne) taky to nejde, jenom pristup k internetu zadne pripojeni.
Pripojit mobil pres usb nejde, rotoze v ntb neni ovladac a bez wifi se asi ani nestahne. Nez nam daji novy router nevite jak se pripojt?
Zkusila bych klidne znovu pres bluetooth i hotspot, ale museli byste mi presne napsat jak to na windows 10 nastavit.
Dekuji moc.



Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28956
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod petr22 » 31 srp 2017 15:15

To ze router nepodporuje Windows 10 tvrdi ten typek ? Pokud ano, tak bych ho uz priste nezval, kdyz dokaze vymyslet takovou ptakovinu.

Jaky presne router tam je ted - typ a oznaceni ?

Rampuch
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 15:36

petr22 píše:To ze router nepodporuje Windows 10 tvrdi ten typek ? Pokud ano, tak bych ho uz priste nezval, kdyz dokaze vymyslet takovou ptakovinu.

Jaky presne router tam je ted - typ a oznaceni ?


Jo rikal to tak nevim..
Znacka netis
Model: WF2411D
150 mbps Wireless N Router

Je to vsechno? Nebo co bych jeste mela najit?

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26424
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Martab » 31 srp 2017 15:42

Vypadá to takto: http://www.netis.cz/2411d.html ? Ve Windows 10 nebude určitě problém, WiFi routeru je uplně jedno jaký OS je na daném zařízení, tedy toho pána bych se "rychle zbavil", asi mu jde o peníze, né o spokojenou klientelu...

S největší pravděpodobností bude router jen nějak špatně nastaven. K jiným sítím se notebook připojí?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Rampuch
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 15:44

Martab píše:Vypadá to takto: http://www.netis.cz/2411d.html ? Ve Windows 10 nebude určitě problém, WiFi routeru je uplně jedno jaký OS je na daném zařízení, tedy toho pána bych se "rychle zbavil", asi mu jde o peníze, né o spokojenou klientelu...

S největší pravděpodobností bude router jen nějak špatně nastaven. K jiným sítím se notebook připojí?


Ano tak to vypada. To nevim, nemam k nim hesla. K otevrene wifi se neripojil, ale tam byl signal slaby.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 38 vteřinách:
Bratranek ma stejny windows a tomu ta wifi aspon chvili sla a pres kabel mu to slapalo.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26424
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Martab » 31 srp 2017 16:25

Tak to bude problém, bez hesla k administraci se do routru nedostaneš, resp dostaneš, ale musela bys ho resetovat, a tím by se přišlo o nastavení...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Rampuch
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 16:58

Martab píše:Tak to bude problém, bez hesla k administraci se do routru nedostaneš, resp dostaneš, ale musela bys ho resetovat, a tím by se přišlo o nastavení...


Heslo i prihlasovaci jmeno jsem nasla na zadu routeru. Co ted? :)

Melvidor
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: únor 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Melvidor » 31 srp 2017 17:33

Kabelem propojit router s ntbkem. V prohlížeči zadat 192.168.1.1, měla by ses dostat do nastavení routeru. V rozsirenym nastaveni mrknout jestli DHCP funguje automaticky a pak hledat něco jako Mac filrer (allow/deny) není nastaven na blokování všech zařízení vyjma list (neco v tom smyslu). V návodu rozšířenou spravu routru bohuzel nepopisujou..

Mobilem se na wifi dostanes?

Rampuch
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 17:51

Melvidor píše:Kabelem propojit router s ntbkem. V prohlížeči zadat 192.168.1.1, měla by ses dostat do nastavení routeru. V rozsirenym nastaveni mrknout jestli DHCP funguje automaticky a pak hledat něco jako Mac filrer (allow/deny) není nastaven na blokování všech zařízení vyjma list (neco v tom smyslu). V návodu rozšířenou spravu routru bohuzel nepopisujou..

Mobilem se na wifi dostanes?

Mobilem ano a kabelem to neslo, ale rikla jsem si, jestli uz ho nekdo nezapinal, v kosi byla mozilla. Tam jsem ho dala do tovarniho nastaveni a uz se mi to instaluje az to bude hotove tak to zkusim, dekuji :)

Dodatečně přidáno po 1 hodině 21 minutách 28 vteřinách:
Takze vec se ma takto. Po obnoveni tovarnich nastaveni internet slape pres kabel, ale wifi stale nejde, zkusim to pak jeste pres mobil napojit.

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7572
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod mmmartin » 31 srp 2017 19:13

Jen malá technologická: odpověď se vkládá po kliknutí na tlačítko odpovědět, ne na tlačítko Citace. Nebo taky jinak: není nutné citovat v odpovědi bezprostředně předcházející příspěvek.
pc.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Rampuch
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 19:48

No jo, ja to ale v mobilni verzi nemam..

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26424
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Martab » 31 srp 2017 19:50

Ten velký bílý čtverec je tam určitě taky, stačí použít jej a pak dát odeslat.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomůžete mi s komplexní prací ?
    od kostraxx » 26 kvě 2017 16:30 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    5
    520
    od kostraxx
    30 kvě 2017 18:30
  • Nemohu najít font na obrázku. Pomůžete mi?
    od HelFix » 25 pro 2016 11:54 » v Design a grafické editory
    4
    507
    od zeus
    11 dub 2017 21:16
  • Problém s internetem
    od zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:24 » v Sítě - hardware
    8
    167
    od ITCrowd
    04 pro 2017 23:13
  • problém v domě s internetem
    od spaly_s » 27 lis 2017 15:07 » v Administrace sítě
    1
    69
    od ITCrowd
    29 lis 2017 09:27
  • problém s routerem a internetem
    od fennomen » 12 srp 2017 12:32 » v Sítě - hardware
    6
    279
    od X
    12 srp 2017 18:17

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host