Pomuzete mi s internetem?

...

Moderátor: Mods_senior

Rampuch
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 15:09

Ahoj, pred par dny u nas byl typek spravovat wifi no a zjistilo se nas router nepodporuje windows 10 (bratrankovi na navsteve se neslo pripojit), ale sestra pry w10 ma taky a jde ji to. Takze mi rekl, ze jedine vymenit. No zatim jsme to tak nechali a dnes mam novy notebook s window 10 home no a nejde se pripojit pres wifi ani datovy kabel a kdyz na mobilu sdilim net pres bluetooth nebo hotspot (jestli to vubec delam spravne) taky to nejde, jenom pristup k internetu zadne pripojeni.
Pripojit mobil pres usb nejde, rotoze v ntb neni ovladac a bez wifi se asi ani nestahne. Nez nam daji novy router nevite jak se pripojt?
Zkusila bych klidne znovu pres bluetooth i hotspot, ale museli byste mi presne napsat jak to na windows 10 nastavit.
Dekuji moc.



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31956
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod petr22 » 31 srp 2017 15:15

To ze router nepodporuje Windows 10 tvrdi ten typek ? Pokud ano, tak bych ho uz priste nezval, kdyz dokaze vymyslet takovou ptakovinu.

Jaky presne router tam je ted - typ a oznaceni ?

Rampuch
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 15:36

petr22 píše:To ze router nepodporuje Windows 10 tvrdi ten typek ? Pokud ano, tak bych ho uz priste nezval, kdyz dokaze vymyslet takovou ptakovinu.

Jaky presne router tam je ted - typ a oznaceni ?


Jo rikal to tak nevim..
Znacka netis
Model: WF2411D
150 mbps Wireless N Router

Je to vsechno? Nebo co bych jeste mela najit?

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26844
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Martab » 31 srp 2017 15:42

Vypadá to takto: http://www.netis.cz/2411d.html ? Ve Windows 10 nebude určitě problém, WiFi routeru je uplně jedno jaký OS je na daném zařízení, tedy toho pána bych se "rychle zbavil", asi mu jde o peníze, né o spokojenou klientelu...

S největší pravděpodobností bude router jen nějak špatně nastaven. K jiným sítím se notebook připojí?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Rampuch
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 15:44

Martab píše:Vypadá to takto: http://www.netis.cz/2411d.html ? Ve Windows 10 nebude určitě problém, WiFi routeru je uplně jedno jaký OS je na daném zařízení, tedy toho pána bych se "rychle zbavil", asi mu jde o peníze, né o spokojenou klientelu...

S největší pravděpodobností bude router jen nějak špatně nastaven. K jiným sítím se notebook připojí?


Ano tak to vypada. To nevim, nemam k nim hesla. K otevrene wifi se neripojil, ale tam byl signal slaby.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 38 vteřinách:
Bratranek ma stejny windows a tomu ta wifi aspon chvili sla a pres kabel mu to slapalo.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26844
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Martab » 31 srp 2017 16:25

Tak to bude problém, bez hesla k administraci se do routru nedostaneš, resp dostaneš, ale musela bys ho resetovat, a tím by se přišlo o nastavení...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Rampuch
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 16:58

Martab píše:Tak to bude problém, bez hesla k administraci se do routru nedostaneš, resp dostaneš, ale musela bys ho resetovat, a tím by se přišlo o nastavení...


Heslo i prihlasovaci jmeno jsem nasla na zadu routeru. Co ted? :)

Melvidor
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: únor 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Melvidor » 31 srp 2017 17:33

Kabelem propojit router s ntbkem. V prohlížeči zadat 192.168.1.1, měla by ses dostat do nastavení routeru. V rozsirenym nastaveni mrknout jestli DHCP funguje automaticky a pak hledat něco jako Mac filrer (allow/deny) není nastaven na blokování všech zařízení vyjma list (neco v tom smyslu). V návodu rozšířenou spravu routru bohuzel nepopisujou..

Mobilem se na wifi dostanes?

Rampuch
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 17:51

Melvidor píše:Kabelem propojit router s ntbkem. V prohlížeči zadat 192.168.1.1, měla by ses dostat do nastavení routeru. V rozsirenym nastaveni mrknout jestli DHCP funguje automaticky a pak hledat něco jako Mac filrer (allow/deny) není nastaven na blokování všech zařízení vyjma list (neco v tom smyslu). V návodu rozšířenou spravu routru bohuzel nepopisujou..

Mobilem se na wifi dostanes?

Mobilem ano a kabelem to neslo, ale rikla jsem si, jestli uz ho nekdo nezapinal, v kosi byla mozilla. Tam jsem ho dala do tovarniho nastaveni a uz se mi to instaluje az to bude hotove tak to zkusim, dekuji :)

Dodatečně přidáno po 1 hodině 21 minutách 28 vteřinách:
Takze vec se ma takto. Po obnoveni tovarnich nastaveni internet slape pres kabel, ale wifi stale nejde, zkusim to pak jeste pres mobil napojit.

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7662
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod mmmartin » 31 srp 2017 19:13

Jen malá technologická: odpověď se vkládá po kliknutí na tlačítko odpovědět, ne na tlačítko Citace. Nebo taky jinak: není nutné citovat v odpovědi bezprostředně předcházející příspěvek.
pc.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Rampuch
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Rampuch » 31 srp 2017 19:48

No jo, ja to ale v mobilni verzi nemam..

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26844
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pomuzete mi s internetem?

Příspěvekod Martab » 31 srp 2017 19:50

Ten velký bílý čtverec je tam určitě taky, stačí použít jej a pak dát odeslat.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s internetem
    od zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:24 » v Sítě - hardware
    8
    392
    od ITCrowd
    04 pro 2017 23:13
  • Problém s internetem
    od sarulaa » 05 led 2018 18:45 » v Internet a internetové prohlížeče
    10
    393
    od ITCrowd
    05 led 2018 21:42
  • Problém s internetem
    od kaspartomas20 » 25 led 2018 21:56 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    292
    od petr22
    25 led 2018 21:59
  • Zvysovani pokryti internetem
    od KuroSora » 22 zář 2017 07:38 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    409
    od Martab
    22 zář 2017 09:42
  • problém s routerem a internetem
    od fennomen » 12 srp 2017 12:32 » v Sítě - hardware
    6
    446
    od X
    12 srp 2017 18:17

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host