Nestabilni pripojeni

...

Moderátor: Mods_senior

8700
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Nestabilni pripojeni

Příspěvekod 8700 » 16 dub 2018 13:39

Ahoj,
když prší (stači par kapek) začne byt silne nestabilni pripojeni (videa se zacnou sekat, kolisa rychlost stahovani, hry zacnou padat). Provider mi tvrdil, že do baraku je natazena optika, takze zadne naruseni wifi by se snad konat nemelo (mozna ze to wifi by sneslo i vice protoze toto rozhazi opravdu i par kapek).
Zkousel jsem hledat problem pres cmd-tracert --> pri desti se vzdy razantne zvysil ping na jednom ze zarizeni, ktere je majetkem providera Xset metru daleko. Provider, ale zde zadnou chybu nenasel.
Tak se ptám vás jestli existuje nějaky programek, ktery by shromazdoval data treba X hodin se kterymi bych pak mohl dojit za providerem a mohl to pouzit jako dukaz.

pripadne kde jinde by mohl byt problem. Vzdy jsem mel za to, ze optiku zadne pocasi nemuze rozhazet :D
diky moc



Reklama
Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22680
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod Pic » 16 dub 2018 17:31

Je skutečně optický kabel až do domu. Na ten by žádný déšt vliv neměl a těch pár kapek nejspíš také ani na WiFi spoj. Dej sem obr z tracert. Jen mne udivuje, že problém máš jen když spadne pár kapek. Jak vypadá tracert pokud nekape pár kapek (obr sem do přílohy).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14172
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod ITCrowd » 17 dub 2018 09:12

Můžeš použít pingplotter - viz. můj podpis diagnostika sítě. Pokud budeš mít verzi při dešti a bez deště, můžeš to poslat providerovi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

8700
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod 8700 » 23 dub 2018 18:54

ahoj,cekal jsem na dest proto tak dlouho bez reakce :D, nicmene jsem to skoro prosvihl a mereni probehlo jen kratkou dobu, kazdopadne rozdil je tam patrny. Prisel jsem na jednu vec deje se to pouze pokud jsem k MEMU routeru pripojen pres wifi. moc nechapu jak to na to muze mit vliv, podivejte se sami.

měřil jsem to zaroven i ntb a vysledky temer shodne krome krome ztracenych packetu (PL), ktere u NTB mereni byly u meho routeru rovne nule.
dekuji za zhlednuti:) az bude znovu prset udelam mereni znovu a poradne :D
netD.jpg


wifid.jpg


wifib.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22680
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod Pic » 23 dub 2018 22:45

Router s Wifi máš kde?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8604
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod zeus » včera, 11:04

OT: Nejspis na desti ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

8700
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod 8700 » včera, 11:16

ve vedlejsi mistnosti cca 5metru. ale jak na to muze mit vliv dest nechapu :D

edit: router na ktery se pripojui pres wifi je ve vedlejsi mistnosti, ten je pak dale kabelem pripojeny na 192.168.1.1 cca dalsich 5 metru

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14172
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod ITCrowd » dnes, 10:34

Můžeš sem dát nákres sítě, jak to vlastně máš zapojeno? I se zařízeními, co kam připojuješ?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

8700
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod 8700 » dnes, 11:58

no neni to zadne umelecke dilo, ale snad je tam vse dulezite videt :D

kdyz na to zpetne koukam tak ty kabely budou o kapku delsi, ale PC je stejne vzdy dal
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14172
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod ITCrowd » dnes, 12:30

Vidět je to, že jsi na oba routery namaloval 5 LAN portů - to je asi nesmysl, ne?
Pak nechápu, proč je horší router jako první, ale budiž.
Předpokládám, že ten d-link je zapojen jako switch - viz. můj podpis "Router jako switch".
Píšeš, že máš optiku, jaká je rychlost připojení?
Ta IP 192.168.1.1 je předpokládám ten tp-link. Ten d-link má jakou IP?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

8700
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod 8700 » dnes, 12:51

ano jsou tam jen 4 lan porty nevim proc jsem kreslil 5 :D
192.168.1.1 tp-link
192.168.1.102 je d-link
myslel jsem si ze vyuziju tu 5GHz sit proto jsem ten d-link pouzil jako wifi point (je ve stredu bytu, Tp-link je v rohu v rohovym pokoji)

Co jsem si tak prosel tvuj navod tak je to vice mene stejne krom: mam vyple wifi na tp-linku a mam nastavenou Ip adresu D-linku v rozsahu dhcp (ale je pevne nastavena pomoci nastaveni D-linku)

rychlost pripojeni neni garantovana(bez smlouvy, poskytovatel funguje jako druzstvo) ale mereni temer vzdy ukazuje 80-100 down a to same UP takze predpokladam 100/100 ping kolem 3ms do prahy (speedtest.net)

edit: nevim jaky vykon je treba a jestli jsou "napajene" i kabely ktere jsou pripojeny na vypla zarizeni, ale celkova delka kabelu z TP-linku bude tak50m

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14172
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilni pripojeni

Příspěvekod ITCrowd » dnes, 13:21

Na rychlost 100/100 ti ani jeden z routerů nestačí. Rozhodně bych vyměnil ten tp-link za něco s gigabitovými porty.
IP adresa druhého routeru by měla být MIMO rozsah DHCP kvůli možnému konfliktu.
Tedy - zkus změnit IP adresu d-linku. Pokud to nepomůže, pak bych to viděl tak, že ten tp-link "nestíhá" a proto ty výpadky, na tom screenu z pingplotteru je to krásně vidět - obrovská ztráta paketů už na první adrese - takhle se to rozhodně chovat nemá. A výpadky jsou tam i přes připojení přes kabel a na ten déšť rozhodně nemá vliv.
Délka kabelu nemá vliv - ethernet má specifikaci do 100m a ze zkušenosti vím, že může být i delší. Zde zkus zkontrolovat zda máš kabel kategorie min. 5e a zda máš správně nakrimpováno - není to jednoduše drát proti drátu http://www.servispckupka.cz/jak-vyrobit ... -kabel.php
Teprve až budeš mít vnitřní síť v pořádku, můžeme hledat dál.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém - Výsoký Ping! Nestabilní připojení!
    od Zakys » 20 srp 2017 02:35 » v Sítě - hardware
    12
    690
    od Zakys
    22 srp 2017 22:08
  • Nestabilní ping
    od Fleexio » 03 lis 2017 20:33 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    266
    od Melis
    03 lis 2017 20:48
  • Nestabilní procesor
    od lukaszn » 10 led 2018 18:43 » v Problémy s hardwarem
    10
    256
    od lukaszn
    10 led 2018 21:29
  • ryzen 1700 nestabilní idle teploty
    od unicorn88 » 13 srp 2017 13:38 » v Problémy s hardwarem
    3
    403
    od nations112
    14 srp 2017 16:16
  • Pripojeni
    od pavlinka39 » 14 úno 2018 09:43 » v Sítě - hardware
    2
    353
    od pavlinka39
    21 úno 2018 15:36

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů