Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
AngelikaB
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2804
Registrován: červen 13
Pohlaví: Žena

Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod AngelikaB » 22 lis 2016 12:47

Zdravím. Donesla jsem si opět nový HDD do počítače. Staré již další odcházeli pomalu a jistě. Akorát chci udělat čistou instalaci Windows 7 Professional. Kde bych ho stáhla. Mám licenční kod z boku počítače. Akorát bohužel nemám k němu Windows DVD. Tak jak to udělám ? Díky za rady !



Reklama
ski1961
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 277
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows  Vyřešeno

Příspěvekod ski1961 » 22 lis 2016 13:38

Těch způsobů je několik, zde můžete stáhnout přímo z Microsoftu : https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... d/windows7

a nebo použít a stáhnout windows z tohoto odkazu, včetně všech aktualizací do září 2016 a pak ho aktivovat vaším klíčem..
https://webshare.cz/#/file/t9HxDQa8tG a při instalaci se pak řídit přesně dle pokynů v tomto vlákně :
viewtopic.php?f=46&t=178127
MB: ASRock AM1B-ITX
CPU: AMD-Athlon 5350
GPU: AMD Radeon HD 8400/R3 series
RAM: 12GB Kingston DDR3 1600 MHz
HDD: SSD Samsung 850 EVO 120GB ( systém ) + HDD Seagate 250 GB Sata2
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsiar VS350 350W
OS: Windows 7 Ultimate 64bit

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 31037
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod petr22 » 22 lis 2016 16:16

To je stale dokola. Instalaci OEM verze Windows NELZE stahnout na webu Microsoftu, tu musi poskytnout vyrobce zarizeni.


petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 31037
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod petr22 » 22 lis 2016 20:07

Tak se podivej, co se ti stahne :-)

To skutecne OEM instalacni DVD neni.


petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 31037
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod petr22 » 22 lis 2016 20:56

Neni to jedno, pokud neznas rozdil mezi OEM a retail instalacnim diskem, nema smysl to vysvetlovat.

Pokud clovek chce pouzit medium z roku 2016 a ne z roku 2011, je treba pouzit napr. toto:

http://dellwindowsreinstallationguide.c ... uefi-bios/

Nekde v polovine je odkaz na Google drive na aktualni instalacni disk.

nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 827
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod nations112 » 22 lis 2016 21:47

Popravdě opravdu nevím, jaký zásadní rozdíl tam je. Vím rozdíl jen co se týče použití atd, ale že by měly nějaké rozdílné instalačky je pro mě velká novinka... Ale vím, že nainstalovat i aktivovat to normálně jde. Jak v servise, tak v osobních zakázkách tyhle instalačky používám a nebyl zatím žádný problém.

Mimochodem když zadám na stránky Microsoft OEM klíč a stáhnu si tu jejich OEM instalačku tak má úplně stejnou velikost jako stahované soubory dle mého návodu.

Jinak co jsem se díval, tak už by tam měla být podle mého návodu ke stažení přímo OEM česká instalačka při výběru systému, ale velikostně je opět úplně stejná, akorát jiný název :D

ski1961
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 277
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod ski1961 » 30 lis 2016 17:38

petr22 píše:To je stale dokola. Instalaci OEM verze Windows NELZE stahnout na webu Microsoftu, tu musi poskytnout vyrobce zarizeni.


Takže včera instalováno ISO z Microsoftu na notas, kde je OEM a po instalaci bez problémů online aktivováno klíčem ze štítku, který je nalepen na spodku ntb, tak tedy nevím no :-)
MB: ASRock AM1B-ITX
CPU: AMD-Athlon 5350
GPU: AMD Radeon HD 8400/R3 series
RAM: 12GB Kingston DDR3 1600 MHz
HDD: SSD Samsung 850 EVO 120GB ( systém ) + HDD Seagate 250 GB Sata2
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsiar VS350 350W
OS: Windows 7 Ultimate 64bit

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 31037
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod petr22 » 30 lis 2016 17:42

1. na zadnou OEM podporu od MS nema uzivatel narok, tedy ani na stazeni DVD. Jak se povedlo nekomu udelat aplikaci ktera stahne ISO image ktere je v placene (!) sekci pro obchodni partnery netusim. Normalnim zpusobem se to stahnout neda. Vubec bych se nedivil, kdyby v te aplikaci byl pouzit nejaky ucet se zaplacenou podporou pro korporace.

2. Nejnovejsi DVD od Microsoftu je z roku 2011, na pocitace se Skylake procesorem nejde nainstalovat

nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 827
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod nations112 » 30 lis 2016 17:48

Není tam zahrnutej žádnej placený účet. Je to normální webovka, která má v sobě přidaných pár desítek řádků, které ti přidají odkazy na normálně stahovatelný obsah ze serveru Microsoftu - není nijak chráněný proti stažení bez loginu. Dokud nebyla přímo tahle appka, tak se to řešilo tak, že sis otevřel zdroják a přidal si je tam manuálně.

Samotný Microsoft o tom ví a nějak zásadně to nikomu nevadí. Naopak přímo technická podpora řekla, že je to jedna z lepších možností, jak OEM instalaci získat :D

Tudíž pokud ta možnost je, nevidím důvod ji nevyužít, než se dosahovat s výrobcem zařízení, ať ti ji dodá a ještě si za ní zaučtuje litr. :-)

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 31037
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows

Příspěvekod petr22 » 30 lis 2016 17:53

Duvod ji nevyuzit je jediny - je to medium z roku 2011, na novych PC k nicemu. A na starych je potreba spravit Windows Update a nainstalovat kvadrilion aktualizaci za 5 let.

Kdo si koupi Windows 7 za par Ecek na Ebay na novy pocitac, tak to s tim nenainstaluje, je potreba upravene medium z roku 2016 co jsem daval odkaz.

Instalaci Windows 10 stahne kazdy i bez aplikace.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Licenční klíč Windows 7 pro
    od slanecek » 01 led 2018 20:27 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    26
    707
    od Zivan
    02 led 2018 00:12
  • Windows 10 HOME licenční klíč - Doklad, certifikát?
    od Jirin » 30 dub 2017 10:52 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    40
    1446
    od Jirin
    03 kvě 2017 20:40
  • vadný HDD u notebooku jak zijstít licenční číslo k windows
    od kasper » 02 led 2018 17:40 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    199
    od RIKI22
    02 led 2018 18:11
  • Můžu vymazat Windows log soubory a Hlášení chyb windows?
    od JuriusCZ » 20 led 2018 19:56 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    248
    od RIKI22
    20 led 2018 20:05
  • Windows 10 - Microsoft Office Outlook 2007, Windows defender
    od Telda » 04 lis 2017 14:36 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    559
    od petr22
    05 lis 2017 18:10

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů