zdlouhavé spouštění W7

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 10:51

a jakým způsobem mám provádět optimalizace PC? nechce se mi každej měsíc reinstalovat Win, bojím se že bych tím odepsal po nějaký době disk a podobně :(


http://wintip.cz/479-testovani-pameti-ram-ve-windows tohle by mělo taky nějaký smysl provést?


Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Reklama
Farsky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Farsky » 03 čer 2017 11:03

GoldMemory běží nezávisle na systému. Tak udělej aspoň ten ve Win i když je to bída.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 25469
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Martab » 03 čer 2017 11:08

Na co když je MemTest který funguje kdekoli a za ty roky už je ověřený a dává dobré výsledky :-) (GoldMemory dělá vlastně to samé, ale nemám s ním zkušenosti).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
HP EliteBook 2560p + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit mne na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

petr22
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26557
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod petr22 » 03 čer 2017 11:09

Zadna optimalizace PC se provadet nemusi. Mame nekolik tisic pocitacu, vsechny funguji naprosto normalne i bez takzvane optimalizace.

Pokud se pocitac zpomaluje, hledej za tim jinou pricinu nez ze neprovadis takzvanou optimalizaci. Co si myslis, ze ten Advanced System Care dela - cernou magii, samanske ritualy nebo poliva pocitac svatou vodou?

U disku udelej kompletni test disku treba v HD tune, je mozne ze tam obevis skutecnou pricinu toho zpomalovani.

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 11:25

tak sem provedl test paměti a žádnej problém nebyl objeven :( mě na tom mém problému zaráží nejvíc to, že když PC spustím bez monitoru tak naběhne během pár vteřin, spouštěl bych ho tak klidně pokaždý ale po připojení monitoru k zaplýmu PC žádnej obraz nedostávám :( tohle by šlo nějak vyřešit?
žel nemám víc monitorů abych zkusil jestli se situace nezmění s jiným, jedině že bych zkusil připojit velikou televizi :)

Dodatečně přidáno po 25 minutách 16 vteřinách:
ještě se zeptám, našel sem téma http://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?t=66736 kde človíček popisuje přesně ten problém co mám já ale nějak sem se nedočetl vyřešení, nevíte někdo náhodou co se stalo že je to téma označené za vyřešené? :D
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Farsky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Farsky » 03 čer 2017 11:50

To je ten test ve Win, pokud bys použil externí program k tomu určený, pak test trvá i celou noc, dle nastavení.
Podle čeho poznáš že to bez monitoru to nabíhá během pár vteřin. Podle toho zvuku bych se neřídil. Ten zvuk platí jen pro systém, ale pak se ještě načítají další nastavení, ikony apod.
Ještě zkontrolujeme disk - https://www.slunecnice.cz/sw/hd-tune/ - Error Scan.
Odškrtni Quick !!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 12:07

proč si nepřečteš co řešim za problém? mě jde jen o naběhnutí loga při spouštění systému né o to že by mi dlouho nabíhala plocha nebo podobně, přečti si prosím znovu první článek tématu...
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Farsky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Farsky » 03 čer 2017 12:13

Četl jsem to a také vidím nadpis. Nevím co vlastně chceš? K čemu potřebuješ nějaké logo? Já zapnu PC, jdu si udělat kafe a když se vrátím můžu pracovat a logo tak vidím 2x za rok.

"sem teda pustit PC bez zapojenýho monitoru a po pár vteřinách se z repráků ozvala ta úvodní melodie že už je všechno naběhlý"

Není všechno naběhlý, jen systém!

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 12:16

no to se máš no, já zas sednu do křesla, pustim počítač a čekám abych měl přehled o tom co se při spouštění děje....

Dodatečně přidáno po 1 minutě 17 vteřinách:
plocha mi nabíhá naprosto v pořádku, během chvilky je všechno připravený, jen trvá dlouho než se vůbec začne spouštět systém ale to už sem psal....
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Farsky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Farsky » 03 čer 2017 12:22

Plocha nemůže být dříve než systém. Nejprve se zavede systém, pak ovladače a další služby.

Co ten HD-Tune?

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 12:24

na první straně sem vypsal do spoileru výsledek z crystalu, tam máš všechno ohledně disku, nevím co to ale řeší, řekl bych že je problém spíš s komunikací grafárny nebo něco podobnýho
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12621
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod ITCrowd » 03 čer 2017 12:25

patlafous píše:ještě se zeptám, našel sem téma http://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?t=66736 kde človíček popisuje přesně ten problém co mám já ale nějak sem se nedočetl vyřešení, nevíte někdo náhodou co se stalo že je to téma označené za vyřešené? :D
Vždyť to tam píše. Instaloval soft k tiskárně.
Co jsi udělal ty, před těmi cca 14 dny? Neaktualizoval jsi něco?
Na tu grafiku to skoro vypadá.
Pokud si troufneš - můžeš zkusit ovladače na grafiku úplně odinstalovat a restartovat počítač. Uvidíš, jak rychle naběhne.
Ale pokud by to byly skutečně problémy s načtením ovladače, pak to klidně může být i chyba disku - prostě jsou jak na potvoru uloženy v chybném clusteru a musí je nějak obnovovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zdlouhavé načítání
    od behavioralista » 24 led 2017 15:29 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    2
    650
    od Ltb
    25 led 2017 14:29
  • Spouštění exe souborů
    od alvap89 » 23 črc 2016 20:29 » v Programování a tvorba webu
    2
    329
    od alvap89
    23 črc 2016 20:37
  • Problém při spouštění programu v PYTHON
    od jirka.zizi » 27 říj 2016 16:05 » v Programování a tvorba webu
    1
    196
    od CZechBoY
    27 říj 2016 19:35
  • Nastavování internetu v CMD každé spouštění Windows
    od MrAnnix99 » 29 bře 2017 21:52 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    221
    od ITCrowd
    03 dub 2017 08:52
  • Jak zakázat spouštění programů při startu?
    od atari » 13 dub 2017 08:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    266
    od atari
    13 dub 2017 11:25

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 1 host