zdlouhavé spouštění W7

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Farsky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Farsky » 03 čer 2017 12:36

patlafous píše:na první straně sem vypsal do spoileru výsledek z crystalu, tam máš všechno ohledně disku, nevím co to ale řeší, řekl bych že je problém spíš s komunikací grafárny nebo něco podobnýho


Tam je napsáno, že disk vykazuje chyby, proto je třeba ještě další kontrola, aby se zjistilo zda disk neobsahuje vadné bloky, které CDI nevidí. Tím končím a držím palce!

Tohle můžeš zkusit http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... bootracer/



Reklama
patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 12:38

tvůrce tématu je lilek a ten už tam nic jinýho nenapsal jestli se nepletu, s tou tiskárnou tam psal někdo jiný ale to v podstatě pro mě není důležité, já sem před tím než se to začlo dít nic neaktualizoval ani neinstaloval, vše co sem měl v pc sem tam měl minimálně měsíc před problémem takže to tento problém asi nebude, navíc sem reinstaloval W a při tý příležitosti sem sformátoval celej disk takže by měl bejt prázdnej hned po samotný reinstalaci W sem PC vypnul a zapnul ale stejně to logo přilítlo až po cca dvou minutách, grafickej ovladač sem instaloval až potom a to žádnou změnu nezpůsobilo, pořád to trvá stejně dlouho :( je možný že je to tím že by mohl umírat monitor? byl už před asi půl rokem prolitej vodou když kočka převrhla sklenici ale zobrazuje v pořádku, je už ale docela starej a nebyl drahej takže bych klidně řekl že už má svoje odsloužíno :)
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Fox_25
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Fox_25 » 03 čer 2017 13:12

No, a dělal jsi rychlý formát, nebo úplný formát? Při úplném, který u větších disků trvá neúměrně dlouho by se alespoň označil vadný sektor, realokoval by se a disk by jej dále nepoužíval, takhle pořád nevíš zda to nemůže být vadným diskem.

A co se stane když jdeš do biosu, pokud taky budeš čekat dvě minuty tak je to nejspíš monitorem, ale pokud čekáš dvě minuty na logo os, monitorem to nebude, u špatného monitoru by jsi tam měl rovnou plochu protože os by se načítal i bez zapnutého monitoru.

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 13:26

právě sem provedl test s TV, zapojil sem přes HDMI a start byl normálně rychlej, pak sem to zkusil opět s monitorem a zase to trvalo dlouho takže asi zkusím dát dokupy starej monitor, sou tam nafoukaný kondenzátory takže připájim nový a třeba to pojede v pohodě, škoda že je telka tak obří, hrál bych přes ní ale bojim se o grafárnu :D
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 25469
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Martab » 03 čer 2017 13:31

A co by to grafice tak mělo udělat? Ta TV bude FullHD, takže rozlišení uplně stejné jako u monitoru (běžného nového). A to jestli má monitor 4cm, nebo 20m úhlopříčku je grafice zplně jedno, tu zajímá "akorát" rozlišení. A ikdyby to byla 4K, tak to můžeš nechat přeškálovat a rozlišení nastavit na to FullHD natvrdo prozatím :-)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
HP EliteBook 2560p + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit mne na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 13:40

takže kdybych si pro jistotu nastavil rozlišení menší než TV dokáže na max tak by grafárna trpět neměla jo? :) jen by mě zajímalo jestli s tou telkou startuje rychle kvůli tomu že je připojená HDMIčkem nebo tim že je ten monitor kterej teď používám prostě porouchanej :D
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 25469
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Martab » 03 čer 2017 13:44

Nikde jsi nenapsal co máš za grafiku (ani PC) a ani co je to za grafiku. Obecně na velikosti obrazovky z pohledu nároků na grafiku nezáleží, záleží na rozlišení.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
HP EliteBook 2560p + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit mne na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Farsky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Farsky » 03 čer 2017 13:48

Takže systém startuje stále stejně rychle, jen se pomaleji rozsvěcí monitor. Tohle napsat v úvodu, ušetřilo by se spousta času.

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 13:50

dá se někde zajistit výpis všeho co v PC je? abych to nemusel hledat a vypisovat postupně? :)

farsky, monitor se rozsvěcí hned jak začne startovat pc, jen to, než se ukáže logo nad nápisem spouštění systému windows trvá dlouho ;)
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB

Farsky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Farsky » 03 čer 2017 13:56

Komu není rady...... Logo už tam dávno je, jen trvá déle než ho vadný monitor zobrazí. Systém s tím nemá nic společného. Být to systémem, nebo HW, pak by to nešlo na TV !!!
Co chceš zjistit? Software, hardware, součástky?

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 25469
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod Martab » 03 čer 2017 13:57

Počkat, já se v tom asi ztrácím...

Když vezmeš stopky do ruky, necháš zapojený monitor, kolik je čas od zmáčknutí tlačítka na case po naběhnutí plochy? Kolik je to s TV.

Ve W10 by měl být i v Taskmanageru s záložce spušntění něco jako "čas spuštění", nebo tak něco, ale nevím jak přesně to Windows měří...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
HP EliteBook 2560p + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit mne na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

patlafous
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: zdlouhavé spouštění W7

Příspěvekod patlafous » 03 čer 2017 14:04

w10 nemám, k telce už se mi PC stěhovat nechce ale když to vezmu zhruba tak se zapojenou telkou přes HDMI je čas od stisknutí tlačítka na PC do úplného naběhnutí plochy řekněme 40vteřin a s monitorem kterej je zapojenej obyčejnym modrym kabelem je ten čas řekněme necelý 3 minuty :)
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,10GHz
RAM: 6,00GB
Grafárna: AMD Radeon HD 5450
HDD: 320GB


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zdlouhavé načítání
    od behavioralista » 24 led 2017 15:29 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    2
    650
    od Ltb
    25 led 2017 14:29
  • Spouštění exe souborů
    od alvap89 » 23 črc 2016 20:29 » v Programování a tvorba webu
    2
    329
    od alvap89
    23 črc 2016 20:37
  • Problém při spouštění programu v PYTHON
    od jirka.zizi » 27 říj 2016 16:05 » v Programování a tvorba webu
    1
    196
    od CZechBoY
    27 říj 2016 19:35
  • Nastavování internetu v CMD každé spouštění Windows
    od MrAnnix99 » 29 bře 2017 21:52 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    221
    od ITCrowd
    03 dub 2017 08:52
  • Jak zakázat spouštění programů při startu?
    od atari » 13 dub 2017 08:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    266
    od atari
    13 dub 2017 11:25

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host