Ovladače

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Nightingale
Level 1
Level 1
Příspěvky: 71
Registrován: únor 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Ovladače

Příspěvekod Nightingale » 15 čer 2017 09:07

Zdravím,

chystám se provést čistou reinstalaci OS (z XP na Win10). Rozhodl jsem se kompletně promazat disk a vše znovu nainstalovat, jelikož se jedná o firemní pc, který dříve používal někdo jiný a je již poměrně dost zasekaný (proto to beru jako nejlepší a nejlehčí řešení). Bohužel ovšem nemám žádná instalační cd, v případě OS mi to je jedno, to stáhnu přímo od výrobce, ale v případě ovladačů mám trochu obavy.

Jsem schopný dohledat jednotlivé komponenty v pc - modely a značky, ale nejsem si úplně jistý, kde všechny ovladače shánět a jaké všechny instalovat (když si najdu např. ovladače pro grafárnu, tak jich je hned několik verzí, navíc různé aktualizace apod).

Byl by tu někdo zkušenější kdo by mi poradil, případně přímo odkázal na konkrétní ovladače?

Děkuji



Reklama
Turion
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 652
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Ovladače

Příspěvekod Turion » 15 čer 2017 09:20

Je pravděpodobné, že W10 nebude podporovat všechny tvoje komponenty a drivery na něco nebudou a pak ti něco nebude fungovat. Napiš přesné typy komponent a někdo ti to možná ověří nebo to jednoduše sám dohledáš na vebu výrobce komponenty, jestli dává ke stažení driver pro W10.

Kraken93
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ovladače

Příspěvekod Kraken93 » 15 čer 2017 11:46

Koukni se na stránky výrobce notebooku jestli tam jsou ovladače na win10, ale počítám že když tam máš XP, tak už je to starší kus a ovládače na win10 se ti budou shánět hodně špatně a nebo vůbec nebudou.

Nightingale
Level 1
Level 1
Příspěvky: 71
Registrován: únor 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Ovladače

Příspěvekod Nightingale » 15 čer 2017 12:59

Tady jsou údaje o komponentách (získané z programu HW info)

http://www.maxipicture.cz/uploads/2017/ ... 0udaje.png

karma
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1
Level 1
Příspěvky: 90
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Ovladače

Příspěvekod karma » 15 čer 2017 13:03

Napiš sem typ základní desky a jakou máš grafickou kartu a já se ti na to podívám, z obrázku to přepisovat nebudu.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...

Nightingale
Level 1
Level 1
Příspěvky: 71
Registrován: únor 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Ovladače

Příspěvekod Nightingale » 15 čer 2017 13:11

Kraken93 píše:Koukni se na stránky výrobce notebooku jestli tam jsou ovladače na win10, ale počítám že když tam máš XP, tak už je to starší kus a ovládače na win10 se ti budou shánět hodně špatně a nebo vůbec nebudou.


Ahoj, dík za reakci, jedná se o stolní pc, ne ntb. Když jsem reinstaloval starej ntb (HP ProBook), tak jsem vše našel na stránkách HP, ale taky to bylo všechno jen pro win7 a ne win10, ale zatím vše jede bez problému.

Dodatečně přidáno po 11 minutách 27 vteřinách:
Grafika: ATI/AMD Radeon HD 7480D (TRINITY2 SCRAPPER DESKTOP) [ATI/AMD]

Základní deska: GIGABYTE F2A55M-DS2, chipset: AMD A55 (Hudson-D2)

Procesor: AMD A4-5300, Piledriver/Trinity

Ram: Patriot memory, DDR3 SDRAM

Disk KINGSTON SV300S37A 120GB
Naposledy upravil(a) Nightingale dne 15 čer 2017 13:24, celkem upraveno 1 x.

Kraken93
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ovladače

Příspěvekod Kraken93 » 15 čer 2017 13:23

Nightingale> Vůbec jsem nevěnoval pozornost tomu že jsi psal PC. Přečetl jsem firemní a rovnou jsme počítal, že to je notebook. U stolního PC budeš muset hledat každý ovladač zvlášť bohužel.

Nightingale
Level 1
Level 1
Příspěvky: 71
Registrován: únor 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Ovladače

Příspěvekod Nightingale » 15 čer 2017 13:26

Kraken93 píše:Nightingale> Vůbec jsem nevěnoval pozornost tomu že jsi psal PC. Přečetl jsem firemní a rovnou jsme počítal, že to je notebook. U stolního PC budeš muset hledat každý ovladač zvlášť bohužel.


To mi bylo právě jasný, proto jsem nejdřív raději zkusil napsat sem, jestli by se nenašel někdo kdo by pomohl, určite tu je plno uživatelů co s tím má větší zkušenost než já :)

karma
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1
Level 1
Příspěvky: 90
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Ovladače

Příspěvekod karma » 15 čer 2017 13:30

Ovladače na Win10 64Bit jsou - https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... support-dl

Nejprve si třeba stáhni na flešku Realtek LAN Driver aby šel internet, zbytek stáhneš pak. Nejprve chipset atd.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ovladače
    od edyson » 03 úno 2017 14:02 » v Problémy s hardwarem
    2
    155
    od edyson
    03 úno 2017 14:23
  • jake ovladace?
    od holanmark » 20 říj 2016 15:30 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    147
    od holanmark
    21 říj 2016 15:05
  • Win 7- ovladače
    od Jarda852 » 26 pro 2016 11:12 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    159
    od petr22
    27 pro 2016 15:51
  • ovladace grafiky
    od longbow » 26 pro 2016 21:35 » v Vše ostatní (sw)
    4
    236
    od longbow
    01 led 2017 14:44
  • Ovladače chybí
    od BAJLA » 27 dub 2017 22:00 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    8
    217
    od BAJLA
    27 dub 2017 22:34

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů