Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Zakk
Level 3
Level 3
Příspěvky: 413
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod Zakk » 15 čer 2017 19:15

Ahoj.

Nevím, jestli jsem dotaz zařadil do správné sekce, protože se týká jak hardwaru, tak softwaru

Mám sestavu
Grafika: ati radeon x1950gt (saphire)
Prosesor: AMD 64 X2 5200+
Ram: Patriot DDR2 2gb
( zbytek si myslím není podstatný)

A chtěl bych tam dát win 7 64bit, je ta sestava dost výkonná pro ten systém ?
Není 2GB RAM málo pro 64 bit. os ?



Reklama
petr22
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27369
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod petr22 » 15 čer 2017 19:28

2 GB je malo pro jakykoliv OS pocinaje Windows XP.

Na tom nactes v prohlizeci jednu slozitejsi stranku a jsi bez volne pameti.

Chce to prohrabat kontejnery nebo se poptat a doplnit RAM aspon na 4 GB.

Ze ja jich vyhodil dve plne krabice, x let o to nikdo nestal a najednou v roce 2017 vsichni shani DDR2 pameti.

Uživatelský avatar
Zakk
Level 3
Level 3
Příspěvky: 413
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod Zakk » 15 čer 2017 19:44

Už jsem to zaregistroval v tomhle tématu viewtopic.php?f=94&t=189395

A přijde mi, že ty lidi neví, co by za ty paměti chtěli..
Čekal bych, že je někde seženu za pár korun, za krabičku cigaret nebo zadarmo ve sběrným dvoře..
A když se podívám na aukro ( nedejbože třeba na alzu), tak stojí pomalu jak nové DDR4 paměti.. :D

petr22
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27369
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod petr22 » 15 čer 2017 19:48

Vsak take ano, na sbernem dvore musi byt v kazdem druhem pocitaci. Nejspis tam najdes i komplet lepsi pocitac.

Investovat do toho penize nema podle me smysl.

Nove uz vubec nema smysl kupovat.

Nicmene pozor - existuji nestandardni moduly, kompatibilni pouze s AMD, a ty jsou za par korun treba na Ebay - mam pocit ze 2GB modul za 99 Kc nebo tak nejak (nove).

Turion
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 652
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod Turion » 15 čer 2017 19:52

Je to kvůli XP, protože kampaň na zničení funkčního systému nutí lidi přecházet na moderní hnůj OS s bordelem co normální člověk nepotřebuje a zaplní mu to systémové prostředky co dosud na XP stačily na všechny činnosti, ale nové nenasystné apky člověku zadřou PC a hledá jak to rozchodit nejlíp přidanou RAMkou. Firefox dělá poslední ránu z milosti XPčkám, že pro jistotu přestane podporovat i ty zbylé funkční XP stroje a do roka nebudou ani bezpečnostní záplaty. Takže za rok přejdou na jiný OS další tisíce lidí s potřebou doplnit RAM do starého stroje.

Uživatelský avatar
Zakk
Level 3
Level 3
Příspěvky: 413
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod Zakk » 15 čer 2017 19:56

Dřív jsem používal tuhle sestavu s XP a přišla mi celkem svižná, takže by to možná i mohlo stačit.. PC se bude používat jen na hraní starých her, prohlížení fotek a starý účetní program.. vyjímečně prohlížení internetu

Takže by mě zajmalo jestli to samo o sobě bude stačit pro ten OS ( jestli je win 7 o tolik náročnější na pamět než XP) ? a jestli vůbec jde používat 64 bit os s méně než 4gb RAM ?

Turion
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 652
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod Turion » 15 čer 2017 20:01

2GB normálně stačí. Na XP je to luxus a na 7x64 to stačí taky, ale zabere to v klidu dvojnásobek než XP.

petr22
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27369
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod petr22 » 15 čer 2017 20:04

Narocnejsi nezjou Windows 7, ale instalovane sluzby a aplikace - frameworky, runtimy, aktualizace, antivir, firewall- 2 GB je maaaalo.

Nenasytne apky? Jednoducha matematika ti rekne, ze 2 GB RAM (limit pro aplikace na 32bit Windows XP) nestaci ani pro upravu fotky z digitalniho fotaku - po nekolika krocich dojde volna pamet.

Windows XP jsou OS z roku 2001, kdy byly normalni jednojadrove procesory na 500 MHz a 128 nebo 256 MB RAM. A rozliseni 800x600 bodu nebo 1024x768. Dneska mame rok 2017, procesory jsou vice jak 100x vykonnejsi, monitory maji rozliseni od Full HD az po 4K - a pouhych 2GB RAM skutecne nestaci, jedna hra si dovoli vyuzit i pres 10 GB RAM.

Taky dneska nejezdime na konich, nebydlime v dirach v zemi a jedine co zustalo je ze se da platit bobrimi kuzemi (bitcoin a dalsi.).

Turion
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 652
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod Turion » 15 čer 2017 20:24

Xp je prostě pro mě konec vývoje OS a dál je to nesmyslná cesta zvyšování požadavků OS a programů, ale žádná přidaná hodnota za to. Na XP se taky upravovaly fotky v programech pro XP a nevšiml jsem si brečení, že to nefunguje. To jem měl možná i jen 512MB nebo 256MB a různé takové grafické programy na tom běžely. A taky mám rád staré traktory a ne nová 10 a více tunová hovada. Koně jsou samozřejmě lepší, ale lidi se o ně neumí postarat a nejde je odložit jako traktor.

Uživatelský avatar
Zakk
Level 3
Level 3
Příspěvky: 413
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod Zakk » 15 čer 2017 20:34

Mohl by mi někdo objasnit, jak se dají kombinovat ram ?

Musí to být stejná značka, stejný model stejná frekvence ?
Kdy to bude dual chanel a kdy ne.. a kdy to vůbec nepůjde atd... ?
Atd..

Uživatelský avatar
flowem
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1282
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod flowem » 15 čer 2017 20:55

Jak píše petr, 2GB moduly, kompatibilní pouze s AMD, se dají na Ebay sehnat za pát korun, viz: http://www.ebay.com/itm/182289445233?_t ... 2749.l2649
ASUS ZENBOOK UX410UA i3 7100U + HD Graphics 620 + 4GB DDR4 + SSD 128GB

Turion
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 652
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Zvládne tahle sestava win. 7 ?

Příspěvekod Turion » 15 čer 2017 21:00

Vždy se dává pár stejných modulů do slotů pro jeden kanál, které jsou většinou barevně odlišeny pro jeden a jinou barvou pro druhý kanál. Do druhého kanálu se můžou dát jiné, ale u starších chipsetů a desek se nedá odlišit rychlost a nastavení pro jednotlivé kanály, takže půjdou na to horší nastavení horšího páru RAM.. Nevím od kdy se to dá nastavit zvlášť. U AMD myslím od AM2+, Intel nevím vůbec. Dual channel je tedy tvořen dvěma stejnými moduly ve slotech stejné barvy. Různé ram v dualu nefungují nebo jen vzácně pokud je to třeba stejný výrobce, ale jiný distributor co si nalepí svůj potisk nebo absolutně stejná architektura RAM různých výrobců. Takže bez problému bude vždy pár stejných modulů označených jako KIT.
Tobě budou fungovat dokonce 4GB moduly co se občas objeví AMD only. Takže sehnat dva a v dualchannelu máš krásných 8GB ve dvou slotech.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bude tahle sestava fungovat?
    od Setes » 01 říj 2016 17:31 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    23
    428
    od Setes
    03 říj 2016 18:29
  • Něco jako tahle stránka...
    od kellne » 17 pro 2016 00:43 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    231
    od kellne
    19 pro 2016 18:11
  • Je kompatibilní tahle grafika s mojí základovou deskou ?
    od Diego44 » včera, 22:14 » v Problémy s hardwarem
    6
    131
    od petr22
    dnes, 08:36
  • Zvládne to vpohodě?
    od elder128 » 08 zář 2016 15:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    177
    od matvija35
    08 zář 2016 17:49
  • Zvládne to můj zdroj?
    od Gravity » 16 črc 2017 13:14 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    132
    od HappyMental
    16 črc 2017 14:23

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů