WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
liborek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2426
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod liborek » 19 kvě 2018 14:45

Neví někdo jak zjistit ve windows 10 heslo k domácí skupině.Od této aktualizace byla ve win 10 Domácí skupina zrušena, ovšem na druhém PC s win7 to heslo potřebuji.V těch"desítkách" už ovšem není Domácí skupina, tak si nemůžu dát to heslo zobrazit.Připojení ze "sedmiček" ho, ale po mě chce.


Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

MS Win XP Home,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Fortron 500w

Reklama
b.m
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod b.m » 19 kvě 2018 15:10

To asi v 10 už nezjistíš, projení mezi win 7 a 10 přes domácí skupinu stejně už nepude ne. Taky mám teď win 10 a předtim jsem to měl na win 7 propojený s druhym kompem přes domácí skupinu a teď to nejde, na pytel.

Uživatelský avatar
liborek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2426
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod liborek » 19 kvě 2018 15:17

:evil: Asi ne, ale momentálně nemám přístup k druhému PC z W10 a potřeboval bych se na chvíli dostat k nějakým souborům.Když dám Připojit se, tak mi to na 7 píše , že skupina zjištěna byla a chce to to heslo.
Tak by to snad , zatím , mělo jít.Jen to heslo nevím.U druhého PC je syn a ten by snad po telefonu dal dohromady to heslo, ale znovu to sesíťovávat/i já nevím jak to v nové verzi půjde/to nedá.No pokud to nejd zjistit, tak s asi nedá nic dělat.Všechno si píšu a zrovna tohle ne...
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

MS Win XP Home,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Fortron 500w

b.m
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod b.m » 19 kvě 2018 15:21

A založená byla na tom kde jsou teď 10 nebo 7, asi 10 co, bo by to asi nechtělo to heslo :lol: .

Ten druhej PC s win 7 v síti vidim. K připojení to chce jméno a heslo, což bych asi musel zadat údaje k přihlášení k uživatelskýmu účtu na tom PC, nebo co.

Dodatečně přidáno po 14 minutách 30 vteřinách:
Hele tak jsem na kompu s win 7 udělal druhej účet s heslem a z kompu s win 10 jsem se k tomu druhýmu připojil a mám přístup k souborům, který nasdílim.

Uživatelský avatar
liborek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2426
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod liborek » 19 kvě 2018 15:51

Tak dík.Zkusím to, vím, že to půjd.Jenže právě nevím, jestli to syn na tom druhém PC zvládne.Tak , pokud bych měl to staré heslo, tak by to šlo udělat jen z mojí strany.No, zkusím.Nesmím ho podceňovat...
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

MS Win XP Home,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Fortron 500w

b.m
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod b.m » 19 kvě 2018 15:56

:lol: Neni to složitý.

No i tak je to otázka, když z win 10 tu domácí skupinu odstranili, jestli by to s tim heslem fungovalo ještě.

GarfieldM
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod GarfieldM » 20 kvě 2018 18:07

A co pc s win7 upgradovat na win10?

Uživatelský avatar
liborek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2426
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod liborek » 20 kvě 2018 19:38

O tom už jsem uvažoval, ale ještě jedno PC s WIN 10 mám a tohle je určeno na spouštění starších věcí/her i programů/.Má i 32bit systém.Mám pořád v provozu i jeden PC s win98 8)
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

MS Win XP Home,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Fortron 500w

GarfieldM
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod GarfieldM » 21 kvě 2018 04:18

Vždyť na desítkách to pojede taky ne?Dosbox taky v pohodě.Dokonce jsem rozběhal Bulánky..Pokročilé nastavení sdílení a tam jde nastavit heslo?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14413
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod ITCrowd » 21 kvě 2018 09:51

Nepoužívat domácí skupiny a podobné nesmysly. Používat síť tak, jak je to v unixových systémech a jak to wokna měla taky, než od xp vznikly blbiny. Příkazy net share a net use fungují dosud.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

GarfieldM
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod GarfieldM » 22 kvě 2018 06:22

Přesně tak - Domácí skupinu jsem nepoužil ani v sedmičkách - Stačilo vědět adresu daného pc+heslo,popř. jméno..Tip - Teamwiever,Skype umí posílat soubory..

Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 317
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: WIN 10 verze 1803 domácí skupina

Příspěvekod TRNX » 22 kvě 2018 06:43

Skype nebo Team Viewer není optimální řešení, obě aplikace musí vstupovat do internetu a taky musí obě pořád běžet (pokud by chtěl přenášet soubory nezávisle), což je akorát zbytečná zátěž, když může sdílet. Navíc rychlost přenosu souborů bude mít v lokální síti rychlejší než aby posílal soubory přes internet. A navíc kdyby chtěl přesunout složku se soubory, tak by ji musel archivovat do .zipu nebo .raru, takto může přesunout složku tak jak je.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows 10 verze 1803 jarní update
    od nations112 » 30 dub 2018 22:51 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    45
    5482
    od jayden
    08 kvě 2018 12:44
  • Nelze nainstalovat Win 10 upgrade 1803 (2018)
    od many348 » 03 kvě 2018 05:11 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    1341
    od faraon
    05 kvě 2018 08:53
  • Aktualizace win 10 verze 1709
    od Lukescz » 17 lis 2017 13:21 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    450
    od Lukescz
    17 lis 2017 13:21
  • Jarní update 1803 Windows 10 nelze se přihlásit
    od dadlou » 01 kvě 2018 21:16 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    818
    od dadlou
    02 kvě 2018 18:45
  • Programování v C# - nová skupina
    od CallManyCZ » 11 lis 2017 19:12 » v Programování a tvorba webu
    2
    548
    od CallManyCZ
    11 lis 2017 20:10

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Baidu [Spider], CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 8 hostů