vzdálená plocha Windows10

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

zvatym
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod zvatym » 05 čer 2018 15:11

ahoj. potřebuji se propojit přes vzdálenou plochu mezi dvěma počítači a objeví se mi tato hláška, tuto když potvrdím ocitnu se na ploše vzdáleného počítače a jsem vyzván na uživatelské jméno. Nevím je-li nutné toto uživatelské jméno povolit na vzdáleném PC a případně jak na to. Díky za info.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14413
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod ITCrowd » 05 čer 2018 16:00

Vítej na PC-HELP!
Uvedeným dialogem tě tvůj počítač informuje o zabezpečeném spojení, ke kterému nemá schválený certifikát. Pokud je to na základě tvé operace (pokus o připojení přes RDP), je to v pořádku a můžeš připojení schválit. Pokud zatrhneš "Dont ask..." pak už se příště ptát nebude.
Dotaz na jméno heslo - přihlašuješ se na účet na vzdáleném počítači, zadáš tedy jméno a heslo do vzdáleného počítače. Uživatelský účet, na který se připojuješ musí mít povolen přístup přes RDP.
Poslední podmínka - heslo k tomuto účtu nesmí být prázdné.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

zvatym
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod zvatym » 06 čer 2018 00:20

Ahoj a dík za přivítání. Upřesnění:Jedna se o propojení dvou počítačů ve firemní siti.RDP na vzdáleném PC mám povoleno, ale na vzdalenem PC nefiguruje muj účet v seznamu uživatelů v nastavení pro vzdálenou plochu.....nejde mi se přidat....ale asi to není problém když jsi na to nepoukazal. Moje PC má uživatelsky účet i heslo....vždy po win+l se musím znovu přihlásit,ale vzdálený PC po win+l nevyžaduje nic.....pouze ctrl+alt+del a jsem na něm.....myslím tím když jsem fyzicky u něj.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 31 vteřinách:
Do jiného PC ve stejné síti se připojím bez problémů. U něj ale figuruje můj účet v nastavení pro vzdálenou plochu. Proto si myslim,že problém je zde.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8691
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod zeus » 06 čer 2018 06:27

ITCrowd to napsal velice presne, tak nad cim mudrujes? Precti si to znovu, az do konce ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

zvatym
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod zvatym » 06 čer 2018 07:27

Mudruji, protože nevím. Po kliku connect to už hlášku nepise. Heslo to vyžaduje,ale je to heslo moje- do mého PC. Následne se objeví vzdálená plocha se jménem vzdálené PC a s napisem uživatelské jméno a heslo nejsou spravne.
Zkusím tedy ještě zaheslovat vzdálený pc.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31965
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod petr22 » 06 čer 2018 07:55

Heslo do tveho PC to vyzadovat nemuze.

Nezapomen, ze kdyz se hlasis na cizi pocitac, musis pouzivat
prihlasovaci jmeno ve tvaru HOSTNAME\UZIVATEL nebo IP\UZIVATEL.

Jinak to nema jak poznat, ze to jmeno patri uzivateli ze vzdaleneho PC.

Ano, bude to ponekud opruz, kdyz misto normalnich hostname pouzivate
nazvy co vygenerovaly Windows pri instalaci automaticky.....

zvatym
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod zvatym » 06 čer 2018 09:37

Vyžaduje to heslo po volbe CONNECT a to při hlášce: These credentials will be used to connect to JMENO VZDALENEHO PC. - já vyplním uživatelské účet vzdáleného PC a heslo vzdáleného PC ( které uz jsem vytvořil aby nebylo prázdné) objeví se plocha vzdáleného PC i s jménem PC v hlavičce a s textem jiný uživatel uživatelské jméno nebo heslo nejsou spravne.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31965
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod petr22 » 06 čer 2018 10:27

Pises tam ten nazev nebo IP adresu lomeno jmeno uzivatele nebo ne ?

zvatym
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod zvatym » 06 čer 2018 10:59

A to myslíš v kterém kroku?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31965
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod petr22 » 06 čer 2018 11:04

Jmeno a heslo prece zadavas 1x.

Misto jmeno uzivatele zadas hostname nebo IP adresu pocitace lomeno jmeno uzivatele.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14413
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod ITCrowd » 06 čer 2018 11:04

Tam se nic psát nemusí, tedy pokud počítače nejsou v doméně. Vždy se hlásím místním heslem - buď na vzdáleném počítačit mám vytvořen stejný účet jako na místním, pak stačí vyplnit heslo, nebo se přihlašuji na jiný lokální účet na vzdáleném počítači, pak zadávám jméno a heslo.
Jiná situace nastane v doméně. Pak, pokud se přihlašuji doménovým účtem (s patřičnými právy), zadávám jen heslo. Pokud se ale přihlašuji na lokální účet vzdáleného počítače, pak musím uvést jméno lokálního počítače, jak píše petr. Malá pomůcka - místo jména lokálního počítače stačí napsat tečku (.\administrator => lokální admin účet).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31965
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: vzdálená plocha Windows10

Příspěvekod petr22 » 06 čer 2018 11:08

Podle prvniho obrazku to v domene je.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vzdálená plocha WIN10 Home z Androidu
    od karlos » 20 lis 2017 13:57 » v Vše ostatní (sw)
    3
    364
    od karlos
    22 lis 2017 08:28
  • Windows 10 - logování RDP (vzdálená plocha) ?
    od xcom2 » 24 kvě 2018 14:06 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    302
    od Microsheep
    24 kvě 2018 14:30
  • Hromadná vzdálená správa
    od nations112 » 21 črc 2017 13:26 » v Administrace sítě
    0
    338
    od nations112
    21 črc 2017 13:26
  • plocha
    od mildik » 03 kvě 2018 18:20 » v Problémy s hardwarem
    5
    261
    od Melis
    03 kvě 2018 19:15
  • Plocha
    od mar_pet03 » 12 bře 2018 19:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    247
    od mar_pet03
    12 bře 2018 19:51

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Baidu [Spider], CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 8 hostů