Tip pro všechny, koho trápí nemožnost nastavení práv v XP Home. Ve verzi profesional stačí zrušit zjednodušené sdílení, v home to však nejde. Přesto existuje způsob jak to lze. Stačí stáhnout scesp4i.exe http://www.filewatcher.com/m/scesp4i.ex ... 2.0.0.html
Tento soubor spustit, rozbalí se do určeného adresáře (výchzí je temp). Pravoklik na setup.ini a zvolit nainstalovat. Při instalaci zvolit NEPŘEPISOVAT!! původní soubory. Uvedený postup jsem sám vyzkoušel a je funkční. Po pravokliku a výběru vlastnosti na souboru nebo složce se zobrazí karta zabezpečení, pomocí níž lze nastavit práva souborového systému NTFS.
Přístupová práva pro Win XP Home Vyřešeno
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přístupová práva pro Win XP Home
To je dobrá věc a díky za ni, nejeden uživatel Home Edition bude rád..
Nicméně to jde i bez modifikace sys. souborů... a to programem ACLView , kterej obsahuje mimo jiné i širší možnosti nastavení oprávnění.

Nicméně to jde i bez modifikace sys. souborů... a to programem ACLView , kterej obsahuje mimo jiné i širší možnosti nastavení oprávnění.
-
- Pohlaví:
Re: Přístupová práva pro Win XP Home Vyřešeno
Jasně, ale připadá mi to trochu jako "kanón na vrabce" a navíc to neumí česky, což by někomu mohlo vadit. Nicméně je to velmi dobrá odpověď na všechny otázky typu jak mám zabezpečit adresář (disk), aby se tam někdo nedostal. thnx
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Tablet jenom pro Home Assistant.
od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 4645
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 bře 2025 08:57
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”