Nahrazení textu ang. -> češtiny

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Hyko
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 121
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Nahrazení textu ang. -> češtiny

Příspěvekod Hyko » 21 dub 2017 11:19

Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu jak nahradit anglický text za český. Mám stránku kde se zobrazuje aktuální venkovní teplota a nejvyšší /nejnižší. U nejvyšší/nejnižší se vypíše datum a den kdy byla naměřena, ale v angličtině. Jak přepsat naglický název dne a měsíce za český v php?
Teplotu měřím pomocí toho zařízení http://www.mikrovlny.cz/cz/produkt/100

děkuji



Reklama
DJ_Mike
Level 2
Level 2
Příspěvky: 180
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nahrazení textu ang. -> češtiny

Příspěvekod DJ_Mike » 21 dub 2017 17:32

přepiš datové soubory.. nahraď všechny anglické názvy za ty české :)
CPU: AMD FX-6300 (OC 3700MHz)

GPU: Sapphire Nitro Radeon R7 360

HDD: Seagate Barracuda 1TB

SSD: AMD Radeon R3 120GB

RAM: Vengeance Dual Channel DDR3 1600MHz (2x4GB kit)

Hyko
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 121
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Re: Nahrazení textu ang. -> češtiny

Příspěvekod Hyko » 23 dub 2017 11:24

Text posílá deska a do ní se nedostanu abych přepsal hlášky na české.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6234
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Nahrazení textu ang. -> češtiny

Příspěvekod faraon » 23 dub 2017 11:51

Kdysi dávno existoval počítačový virus, který se specializoval na firemní korespondenci. Nahrazoval v dopisech odeslaných z počítače do tiskárny určitá slova a slovní spojení urážkami a nadávkami. Počítačům samozřejmě každý věřil, takže tisíce vytisknutých dopisů nikdo nekontroloval a rovnou se rozeslaly poštou. Klienty potom určitě moc potěšilo, když jim přišla nabídka vylepšených služeb ve stylu: "Ty špinavej vyžírko, máš v naší krachující bance svých nakradených 3500000 dolarů..."

Takže ty máš v PHP nějaký skript, a ten dostane textový řetězec, obsahující nějaké údaje. A byl by hodně velký problém některé z těch malých skupin znaků nahradit jinými? Případně z toho vytáhnout jen část která tě zajímá a doplnit jí do svých textů? Obtížnost bych odhadl tak na konec prvního semestru programování na slušné škole... ;-)
Hlášení při minulé aktualizaci Linuxu:
Po této operaci bude na disku použito dalších 1 024 B.
Děsně to bobtná :lol:

Hlášení při dnešní aktualizaci:
Po této operaci bude na disku uvolněno 13,7 MB.
No proto!

DJ_Mike
Level 2
Level 2
Příspěvky: 180
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nahrazení textu ang. -> češtiny

Příspěvekod DJ_Mike » 23 dub 2017 12:27

Takže jsem měl pravdu faraone? :D
CPU: AMD FX-6300 (OC 3700MHz)

GPU: Sapphire Nitro Radeon R7 360

HDD: Seagate Barracuda 1TB

SSD: AMD Radeon R3 120GB

RAM: Vengeance Dual Channel DDR3 1600MHz (2x4GB kit)

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6234
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Nahrazení textu ang. -> češtiny

Příspěvekod faraon » 23 dub 2017 12:42

Jen napůl. Tys to chtěl změnit hned na začátku, kam se ale nedostane, takže je to potřeba změnit na druhém konci kabelu, kde už jsou hotové výsledky. Holt to bude víc práce a musí se to dělat pořád dokola, nestačí jednou.
Což je ale zase věc jak stvořená pro počítač, protože tomu nevadí až do blba opakovat pořád stejnou činnost :lol:
Hlášení při minulé aktualizaci Linuxu:
Po této operaci bude na disku použito dalších 1 024 B.
Děsně to bobtná :lol:

Hlášení při dnešní aktualizaci:
Po této operaci bude na disku uvolněno 13,7 MB.
No proto!

DJ_Mike
Level 2
Level 2
Příspěvky: 180
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nahrazení textu ang. -> češtiny

Příspěvekod DJ_Mike » 23 dub 2017 12:54

Nebuď si tím tak jist... :D Až počítač zjistí že opakuje jednu a tu samou věc a že to je blbá práce pro blbého člověka dá tu práci nám.. :D

Dodatečně přidáno po 3 minutách 7 vteřinách:
Pak se obrátí vesmír my budeme počítače a počítače budou lidé :D
CPU: AMD FX-6300 (OC 3700MHz)

GPU: Sapphire Nitro Radeon R7 360

HDD: Seagate Barracuda 1TB

SSD: AMD Radeon R3 120GB

RAM: Vengeance Dual Channel DDR3 1600MHz (2x4GB kit)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Script pro nahrazení textu
    od LifeRoma » 06 bře 2018 12:53 » v Vše ostatní (sw)
    4
    368
    od atari
    08 bře 2018 15:41
  • Nahrazení GNOME 3
    od Llag0 » 16 lis 2017 18:55 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    5
    458
    od Llag0
    17 lis 2017 15:40
  • Nahrazení znaků v Label - Delphi
    od radekzatec » 20 led 2018 20:09 » v Programování a tvorba webu
    0
    294
    od radekzatec
    20 led 2018 20:09
  • Překlad 20 řádků z češtiny do slovenštiny
    od atari » 03 kvě 2018 16:43 » v Vše ostatní (Off topic)
    0
    194
    od atari
    03 kvě 2018 16:43
  • Automatická oprava textu
    od vojak3 » 06 led 2018 19:02 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    17
    578
    od vojak3
    30 led 2018 20:02

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů