<strong></strong> nebo <b></b>? Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5966
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: <strong></strong> nebo <b></b>?

Příspěvekod faraon » 07 kvě 2017 21:20

No, pokud to bude hlasová čtečka, tak nejspíš zařve. A jestli je to lišta s braillovým písmem, prostě vystrčí ty hřebíky víc :lol:

Děsná sranda, takže zase vážně. Když už jsi to nakousl, jak si taková čtečka poradí s několikasloupcovým layoutem? A jak s tímhle? ;-)


Nejhroznější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Windows.
Nejhroznější sen windowsáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen windowsáka: nabootuje počítač.

Reklama
bubavanek
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 102
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: <strong></strong> nebo <b></b>?

Příspěvekod bubavanek » 07 kvě 2017 21:55

Tak naposledy. Dnes uz je to jedno. Ale pro nechapave, strong byl pouzivan vyhledavaci a na zaklade takto oznaceneho slova (nebo vice slov), predkladal vysledky vyhledavani, kdezto b se pouzivalo jen pro zdurazneni nejakeho slova ci pasaze. Asi jako v naucnych knihach, kdyz vas chteji na neco upozornit.
Pro cloveka co to cte v tom neni rozdil, je to jen zdurazneni nejake informace.
Jinak nevim co je na tom k nepochopeni.

Faraon: pokud budeme zachazet do detailu, tak by jsi mel mit specialni css+nejspis nejaky js, ktery toto rozpozna a nabidne jinak formatovany text. Ale toto je pro vyvojare moc mala skupina lidi na to aby se nekdo zabyval optimalizaci.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5966
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: <strong></strong> nebo <b></b>?

Příspěvekod faraon » 07 kvě 2017 22:16

Na tu malou skupinu, která zase tak malá není, možná nějaký vývojář hodí klobás, ale pak se bude divit jak se po něm povozí úřady, protože nesplnil povinnou přístupnost nařízenou zákonem... Viz Úmluva OSN o právech osob se zdravotním postižením a s tím související česká právní úprava.

Příklad: http://www.pristupnost.cz/jak-tvorit-pr ... stupnosti/ A můžeš si sám vyzkoušet jestli jsi vůbec schopný vytvořit web splňující takové požadavky!
Nejhroznější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Windows.
Nejhroznější sen windowsáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen windowsáka: nabootuje počítač.

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 829
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: <strong></strong> nebo <b></b>?

Příspěvekod LuCaCZ » 07 kvě 2017 22:34

Luking píše:Tady je to jak u blbejch...

bubavanek píše:Tak naposledy...

Ještě někdo, kdo by si chtěl vyhonit ego? :-D

faraon píše:...Když už jsi to nakousl, jak si taková čtečka poradí s několikasloupcovým layoutem?...

Celkem snadno.. tohle starší video mi utkvělo v paměti https://youtu.be/NHlrNeFzdSs?t=21m34s v čase 36:47 je ukázka, jak se s čtečkou orientuje na webu Lidovek.

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 425
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: <strong></strong> nebo <b></b>?  Vyřešeno

Příspěvekod vlazy » 07 kvě 2017 22:40

Už to tu začíná přecházet trochu do OT a ironie. Téma bylo snad dost prodiskutované a tak ho ukončuji.


Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host