Ovládání aplikace programem.

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26387
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 22 zář 2017 14:25

Zdravím,

chtěl bych požádat o pomoc, šlo by nějak, třeba v Céčku, Pythonu atd. naprogramovat, aby se v pravidelných intervalech otevřel předem definovaný program (to by asi šlo, to bych nějak zvládl) a pak se "klikalo" na předem definovaná místa na monitoru? (obávám se že do samotného programu nebudu moci zasahovat). Popřípadě je třeba použít nějaký jiný programovací jazyk?

Díky,
M.


i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13235
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 22 zář 2017 15:00

Ahoj, teoreticky by to šlo pomocí vbs a nircmd.
Ale nemám vyzkoušeno. A možná taky někdo bude mít lepší nápad.

Kód: Vybrat vše

With CreateObject("WScript.Shell")
    .Run "nircmd setcursor 100 100", 0, True
    .Run "nircmd sendmouse right click", 0, True
End With
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2521
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod satik » 22 zář 2017 15:34

na něco takovýho můžeš použít třeba autoit
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: AMD Ryzen 1700 @ 4 GHz+BQ SL 280, ASUS Crosshair VI HERO, 32GB RAM, MSI GTX 1080 Gaming Z, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: ASUS ROG SWIFT, Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26387
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 22 zář 2017 20:31

Díky, něco jako ten AutoIT by bylo asi ideální, ale bohužel na daný PC nemohu nainstalovat aplikaci 3. stran (krom toho co tam je, ale zkusím se mrknout, jestli to tam není už náhodou), tedy by bylo pro mne schůdnější to "nějak" zbastlit "po svém", ikdyž to nebude fungovat uplně 100%.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 31 vteřinách:
To ITCrowd: To je VirtualBasic?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod atari » 22 zář 2017 21:31

Ne to je Powershell. Je to součást WIN.
https://blogs.technet.microsoft.com/tec ... -vod-st-1/

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13235
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 22 zář 2017 22:29

Je to visual basic script. Ale stejně je k tomu potřeba nircmd... http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html
Neinstaluje se, ale jetřeba jej mít na disku.
Pravděpodobně by šlo i spouštět v pravidelných intervalech nircmd jako .bat, ale to by se muselo zkusit..
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26387
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 23 zář 2017 06:51

Doinstalovat nějaké prostředí od MS by neměl být až takový problém. Zkusím se na to mrknout, co by s tím šlo udělat. Každopádně dalším nápadům se nebráním :-).

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod atari » 23 zář 2017 07:44

Sorry, nějak na mě na mozek padla únava. (V tom visual basic script si píšu dávky, tak nevím proč se mi do mozhku dostal Powershell.to nějak nechápu..)

Co si pamatuju, tak někde na netu psali, že nircmd nelze pouštět z bat. Takže jedině ze skriptu. Večer vyzkouším.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13235
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 23 zář 2017 08:39

Tady viewtopic.php?f=107&t=133636 jsem ho v bat použil...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod atari » 23 zář 2017 22:12

Taky jsem to zkoušel a nircmd v BAT funguje.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13235
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 23 zář 2017 22:16

No a tím by to mohlo být vyřešeno. Do batu příkaz pro nastavení kurzoru na patřičné místo a druhý příkaz pro odeslání kliknutí. A spouštět třeba přes naplánovanou úlohu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18715
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod X » 24 zář 2017 02:40

Nevím co tam na PC dostaneš, ale tady máš něco co můžeš když tak otestovat:

AutoClick-jednoduchá utilita pro automatické klikání myší na zvolené místo na desktopu. Uživatel pouze určí polohu kurzoru, zvolí levé či pravé tlačítko a nastaví časovou prodlevu kliknutí

GhostMouse 2.0-zaznamenává pohyby a stisky myší v reálném čase, později je možné záznam spustit a tím zautomatizovat některé úkony
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí ovládání, při spuštění hry
    od doby » 19 úno 2017 14:33 » v Hry
    0
    227
    od doby
    19 úno 2017 14:33
  • Program na ovládání větráku u notebooku
    od Vavřík » 14 čer 2017 13:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    315
    od Rewqa
    18 čer 2017 10:32
  • Aplikace nereaguje
    od jozunost » 27 srp 2017 19:06 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    156
    od jozunost
    27 srp 2017 19:06
  • Zaseklá aplikace
    od 741Woox » 24 dub 2017 19:30 » v Problémy s hardwarem
    3
    251
    od Prophet
    06 kvě 2017 22:37
  • Aplikace (0xc0000005)
    od WilliamBirkin » 23 lis 2016 01:01 » v Problémy s hardwarem
    2
    410
    od WilliamBirkin
    27 lis 2016 19:50

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů