Ovládání aplikace programem.

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26432
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 24 zář 2017 10:47

Díky moc, jen v tom příkazu
"Run "nircmd setcursor 100 100", 0"
ty pozice jsou v pixelech? Nějak se mi to nedaří dohledat :/

A ještě předpokládám, že tam jde udělat "kliknutí do okna -> vepsání textu -> kliknutí jinam", že?

To X: Díky, o těch programech vím, ale ty tam bohužel nedostanu :/


i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1375
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod atari » 24 zář 2017 11:21

Setcursor nastavuje pozici kurzoru myši v pixelech rozlišení monitoru - funguje spolehlivě.
Setcursorwin nastavuje pozici kurzoru myši vzhledem k levému hornímu rohu aktivního okna. Ale nějak jsem to smysluplně nerozchodil, při stejných hodnotách mě to dává různé umístění kurzoru.
http://www.nirsoft.net/utils/nircmd2.html#using

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26432
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 24 zář 2017 11:25

Díky, musím se na to doma pak mrknout, tady mne ty stránky nirsoft blokuje Firewall... :/
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2672
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod satik » 24 zář 2017 11:47

atari píše:Setcursorwin nastavuje pozici kurzoru myši vzhledem k levému hornímu rohu aktivního okna. Ale nějak jsem to smysluplně nerozchodil, při stejných hodnotách mě to dává různé umístění kurzoru.


Jestli to třeba nenastavuje clientpos - pozici uvnitř okna bez rámečku, takže 0,0 je třeba nějakých 30 pixelů od levého horního okraje okna
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI GTX 1080Ti Gaming, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: ASUS ROG SWIFT, Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1375
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod atari » 24 zář 2017 21:24

Vždyť jsem psal že "setcursorwin 100, 100" mi dá pokaždé jinou pozici kurzoru. A někdy i mimo aktivní okno.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13388
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 24 zář 2017 21:52

Tak pokud požaduješ ještě psaní textu, pak doporučuji jednoznačně spolupráci s vbs. Zde je ukázka kódu:

Kód: Vybrat vše

Set wshshell = wscript.CreateObject("WScript.Shell")


wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "a"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "b"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "c"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "d"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "e"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "f"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys " g"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys vbCr
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "e"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "x"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "i"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys "t"
wscript.sleep 1000
wshshell.sendkeys vbCr

Text se vkládá do aktivního okna. Hodnota sleep je v ms - je to zpoždění pro případnou kontrolu - může se klidně vynechat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26432
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 25 zář 2017 19:56

Super, díky, to bude asi přesně to co potřebuji :thumbup:

Teď už jen najít jak vyčtu systémový čas a mám vyřešeno :-)

Dodatečně přidáno po 10 minutách 32 vteřinách:
Pokud jsme hledal správně, tak by to mělo být toto: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar ... e(v=vs.100).aspx tak to skusím ěnjak poskládat dohromady a uvidíme :) Snad to bude fungovat :-)

Dodatečně přidáno po 10 minutách 32 vteřinách:
Pokud jsme hledal správně, tak by to mělo být toto: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar ... e(v=vs.100).aspx tak to skusím ěnjak poskládat dohromady a uvidíme :) Snad to bude fungovat :-)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13388
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 26 zář 2017 17:20

Co myslíš systémový čas? VBS umí vyčíst čas (DATE, TIME).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26432
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 26 zář 2017 18:48

Myslím tím čas PC (prostě vyčíst datum + čas (je celkem jedno, jestli z PC, nebo někde z netu) a vepsat ho do dané kolonky a odkliknout)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13388
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 26 zář 2017 19:15

Na to exituje i funkce Now:
a = Now()
WScript.Echo a
Záleží na tom, jak potřebuješ upravit formát. Jinak lze samozřejmě načíst den, měsíc, rok, hodinu, vteřinu zvlášť.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26432
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 26 zář 2017 20:31

Bohužel když dám do Nazev.bat
viewtopic.php?f=61&t=192151#p1494897
a spustím to, tak to nejede :/

To nircmd se instaluje jak? Mám to ve stejné složce a stejně nic :/

Dodatečně přidáno po 18 minutách 45 vteřinách:
Ještě jsem to zkoušel dát přímo do MS VisualStudio

Module Modile1
Sub Main()

vložit kód

End Sub
End Module

A taky to nefunguje, když to zkusím přeložit...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13388
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 26 zář 2017 20:55

To taky nikdy v bat fungovat nemůže. Je to vbs.
nircmd se neinstaluje, jen se někam uloží na disk.
bat můžeš použít pro nastavení kurzoru a klik, ale pokud chceš pokročilé funkce jako doplnění textu, nebo načtení data, pak musíš použít něco lepšího (vbs stačí).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ovládání LED čipů WS2812
    od karlos » 28 lis 2017 13:35 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    0
    87
    od karlos
    28 lis 2017 13:35
  • Zamrznutí ovládání, při spuštění hry
    od doby » 19 úno 2017 14:33 » v Hry
    0
    247
    od doby
    19 úno 2017 14:33
  • Program na ovládání větráku u notebooku
    od Vavřík » 14 čer 2017 13:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    369
    od Rewqa
    18 čer 2017 10:32
  • Pop up okno na ovládání hlasitosti
    od Anumkek » 08 pro 2017 07:25 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    79
    od Anumkek
    08 pro 2017 07:25
  • Aplikace nereaguje
    od jozunost » 27 srp 2017 19:06 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    178
    od jozunost
    27 srp 2017 19:06

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů