Ovládání aplikace programem.

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26393
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 26 zář 2017 21:09

Zkoušel jsem jen to nastavení pozice
KÓD


A jak píšu, zkoušel jsem i to samé přímo v MS Visual Studiu jako Visual Basic project v podobě:
Module Modile1
Sub Main()

KÓD

End Sub
End Module


A ani to nejede.

U toho nircmd je jedno kam to dám?

Místo KÓD: doplň to cos dával v 1. příspěvku viewtopic.php?f=61&t=192151#p1494897 (rád bych to tam zkopíroval, ale prostě to nefunguje...).


i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13250
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 27 zář 2017 10:14

Nircmd je jedno, kam ho dáš. Ale musíš uvést celou cestu, nebo přidat cestu k nircmd do path. Já bych ten kód napsal asi takto:

Kód: Vybrat vše

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
    WshShell.Run "c:\nircmd\nircmd.exe setcursor 100 100", 0, True
    WshShell.Run "c:\nircmd\nircmd.exe sendmouse right click", 0, True
V tomto případě je nircmd v adresáři C:/nircmd.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26393
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 27 zář 2017 11:38

Asi hloupá otázka, ale mé znalosti programování končí na základu Pythonu a C... path vytvořím jak? Nebo stačí udělat ten script v Visual Basic Studio?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13250
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 27 zář 2017 13:29

VisualBasicScript je normální součástí windows. Je to v podstatě vyšší level dávkových (bat) souborů.
Kód stačí uložit třeba v notepadu (ne word apod.) s příponou .vbs.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26393
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 27 zář 2017 13:40

Díky, doma zkusím.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13250
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod ITCrowd » 27 zář 2017 14:05

Ještě k path - path je systémová proměnná, kde jsou nastavené cesty, ve kterých se vyhledává spustitelný soubor.
Pokud třeba v příkazovém řádku zadáš nějaký exe soubor, pak ho systém hledá v aktuálním adresáři, poté v adresářích uvedených v path. Když jej najde, spustí ho. Když ne, vypíše hlášku.
Exe soubor samozřejmě existovat může, jenže je v jiném adresáři, cesta k němu není nastavena v path, takže systém ho "nevidí".
Při požadavku na spuštění exe souboru jsou tedy dvě možnosti:
- ve spouštěcím příkazu uvést celou cestu (tedy např. c:/nircmd/nircmd.exe) *normální lomítko použito schválně, protože zpětné se v textu nezobrazuje
- do proměnné path přidat cestu C:/nircmd a pak lze nircmd spustit pouze zadáním příkazu "nircmd.exe".
Výpis path vypadá asi takto:

Kód: Vybrat vše

Microsoft Windows [Verze 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:\Users\user>path
PATH=C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windo
ws\system32\wbem;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Windo
ws\System32\WindowsPowerShell\v1.0;C:\Windows;C:\Windows\System32;D:\Program Fil
es (x86)\AOMEI Backupper

C:\Users\user>
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26393
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod Martab » 27 zář 2017 14:57

Díky. Ještě, jde v tom vbs udělat cyklus?

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

zeus
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8248
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Ovládání aplikace programem.

Příspěvekod zeus » 27 zář 2017 15:51

for i while
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí ovládání, při spuštění hry
    od doby » 19 úno 2017 14:33 » v Hry
    0
    228
    od doby
    19 úno 2017 14:33
  • Program na ovládání větráku u notebooku
    od Vavřík » 14 čer 2017 13:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    319
    od Rewqa
    18 čer 2017 10:32
  • Aplikace nereaguje
    od jozunost » 27 srp 2017 19:06 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    156
    od jozunost
    27 srp 2017 19:06
  • Zaseklá aplikace
    od 741Woox » 24 dub 2017 19:30 » v Problémy s hardwarem
    3
    252
    od Prophet
    06 kvě 2017 22:37
  • Aplikace (0xc0000005)
    od WilliamBirkin » 23 lis 2016 01:01 » v Problémy s hardwarem
    2
    413
    od WilliamBirkin
    27 lis 2016 19:50

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host