Vytvoření bat souboru pro automatické rozbaleni archivu

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

KondomTom
Level 1
Level 1
Příspěvky: 85
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Vytvoření bat souboru pro automatické rozbaleni archivu

Příspěvekod KondomTom » 09 říj 2017 15:06

Zdravím, potřebuji na vzdálené počítače nainstalovat 7zip:

@echo off
start \\192.168.5.123\d$\imedia2\7z1701-x64.exe /S /D="\\192.168.5.123\c$\Program Files\7-zip"
echo.
... TOHLE FUNGUJE

Teď potřebuji archiv automaticky pomocí baťáku rozbalit do určité složky pomocí programu 7zip a tohle mi nefunguje, vím, že mi tam určitě něco chybí:

@echo on
start "\\192.168.1.1\c$\Program Files\7-zip\7zFM.exe" "\\192.168.1.1\D$\slozka\instalace\soubor.zip"
echo.


Podotýkám, že jsem v tomhle úplný začátečník, takže na mě musíte polopatě. Díky za jakoukoliv radu.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14514
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vytvoření bat souboru pro automatické rozbaleni archivu

Příspěvekod ITCrowd » 09 říj 2017 16:23

Nechápu proč startuješ 7zip ze sítě, když ho máš všude nainstalován lokálně...
A proč druhou cestu "\\192.168.1.1\D$\slozka\instalace\soubor.zip" máš v uvozovkách, když neobsahuje mezeru?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8740
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vytvoření bat souboru pro automatické rozbaleni archivu

Příspěvekod zeus » 09 říj 2017 20:09

vím, že mi tam určitě něco chybí:

ale nevis co, vid?
Uvozovky (vysvetleni viz start /?).

start "" "\\192.168.1.1\c$\Program Files\7-zip\7zFM.exe" "\\192.168.1.1\D$\slozka\instalace\soubor.zip"
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

KondomTom
Level 1
Level 1
Příspěvky: 85
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Vytvoření bat souboru pro automatické rozbaleni archivu

Příspěvekod KondomTom » 10 říj 2017 11:58

díky za odpovědi. Uvozovky už chápu. Jde o to, že na počítače, na kterých se má baťák spouštět (vzdáleně), není žádný archivátor. Je nutné jej tam první nainstalovat a musí podporovat silent mode. Poté potřebuji rozbalit arhiv do složky pomocí 7zip a tohle se mi nedaří zprovoznit.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8740
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vytvoření bat souboru pro automatické rozbaleni archivu

Příspěvekod zeus » 10 říj 2017 12:30

Jak jiz bylo zmineno, nemusis ho instalovat, staci ho spustit z ovladaciho PC.
Resp. ti tam staci nakopirovat ten 7z.exe (neGUI verze) a pak to s nim rozbalit.
Nebo vytvorit SFX archiv a spustit ten.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

KondomTom
Level 1
Level 1
Příspěvky: 85
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Vytvoření bat souboru pro automatické rozbaleni archivu

Příspěvekod KondomTom » 17 říj 2017 10:34

Povedlo se! díky za rady a omlouvám se, že píši až teď.

Ještě tu mám jeden problém, co mi nefunguje. Mám vytvořený baťák a potřebuji přímo v něm spustit druhý bat soubor (2. bat soubor je nastaven na tichou instalaci SQL databáze 2014) ale jeho spuštění nefunguje tak jak si představuji. Chci, aby po spuštění hlavního baťáku proběhlo spuštění 2. baťáku a proběhla automatická instalace SQL 2014. Script co mám sice spustí instalaci SQL, ale musí se manuálně odklikat a nastavit (nastavení se nepřevezme z 2. baťáku). Co s tím? (doufám, že jsem to napsal srozumitelně). Script:


Hlavní baťák:
echo Spusteni instalace SQL
cd /D "d:\imedia\instalace SQL"
"installSQL2014_bez instance.bat"

2. baťák pro tichou instalaci SQL (installSQL2014_bez instance.bat):
cd "D:\imedia\Instalace SQL\SQLEXPR_x86_ENU"
Start /wait SETUP.EXE /ACTION=Install /FEATURES=SQL,AS,RS,IS /INSTALLSQLDATADIR="D:\Data SQL" /INSTANCENAME=MSSQLSERVER /SECURITYMODE=SQL /SAPWD=heslo1234 /SQLCOLLATION=Czech_CI_AS /SQLSVCSTARTUPTYPE=Automatic /BROWSERSVCSTARTUPTYPE=Automatic /TCPENABLED=1 /AGTSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE" /ASSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE" /SQLSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE" /ISSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE" /RSSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE" /SQLSYSADMINACCOUNTS=NETWORK SERVICE /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS /FILESTREAMLEVEL=3 /FILESTREAMSHARENAME=MSSQLSERVER

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8740
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vytvoření bat souboru pro automatické rozbaleni archivu

Příspěvekod zeus » 17 říj 2017 10:51

Co ti brani volat setup primo z hlavniho bataku? A co uvozovky za start jako minule?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hledám pro kamaráda Iphone 6s plus 16GB nebo 32gb i rozbalení i zánovní se zárukou na splátky bez navýšení
    od kasper » 23 zář 2017 23:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    13
    810
    od Petison
    30 zář 2017 23:50
  • Výběr písmenem v .bat
    od lada1206 » 04 črc 2018 13:16 » v Programování a tvorba webu
    2
    462
    od faraon
    04 črc 2018 19:26
  • EXCEL - hromada souborů - do jednoho souboru, ale každý na vlastní list
    od WARKETA » 01 pro 2017 13:49 » v Kancelářské balíky
    4
    788
    od atari
    07 pro 2017 11:51
  • Vymaz souboru, kopírování souboru ve WIN 10
    od shockwave » 24 zář 2017 10:37 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    463
    od Martab
    24 zář 2017 11:23
  • IE vytvoření zástupce
    od Jsimi » 28 úno 2018 16:12 » v Internet a internetové prohlížeče
    7
    472
    od Microsheep
    28 úno 2018 21:39

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti