Nechtěný prázdný "text" v html/css

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

spulda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod spulda » 20 pro 2017 01:10

Zdravím,
pracuji na jedné stránce pro seminární práci do školy a všimnul jsem si, že mi něco manipuluje s rozložením obrázků. Následné prozkoumání v prohlížeči prozradilo, že se mezi obrázky z nějakého důvodu tvoří prázdné políčko s tagem "text" velké několik pixelů. Problém je, že v původním kódu nic takového není a tudíž netuším, jak se toho zbavit. Setkal se někdo s něčím podobným?
Bez názvu2.png

Bez názvu1.png


EDIT: Políčko zmizí když ve třídě obr smažu width: 15%, což ale reálně není možné protože šířka obrázku samozřejmě nastavená být musí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Asus H81M-K
i3-4170
8GB DDR3 1333MHz (2x4GB)
MSI GTX 1050 Ti 4G OC
Fortron HYPER S 600W
Windows 7 Ultimate 64 bit

Reklama
Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 874
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod LuCaCZ » 20 pro 2017 01:49

Spíš tam něco "přetíká" .. nějaký prvek s ID=text?

spulda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod spulda » 20 pro 2017 02:00

Nic takového tam právě nemám, to bych hned věděl kde hledat. Když se koukneš na první obrázek tak je vidět, že zaprvé je ta oblast označená nějakou vzláštní značkou a zadruhé to nenajde žádnou konekci ve stylech ("No element selected" když je to označené). Navíc se to zobrazuje s # jako ID, což by mělo znamenat, že je to unikátní ale když dám víc obrázků vedle sebe tak je to mezi každým obrázkem to samé.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 5 vteřinách:
Zatím jsem zkoušel jednotlivé obrázky uzavřít do divů (které jsem pak musel stylovat jako inline) a nastavit padding/margin na 0px, ani jedno nepomohlo.
Asus H81M-K
i3-4170
8GB DDR3 1333MHz (2x4GB)
MSI GTX 1050 Ti 4G OC
Fortron HYPER S 600W
Windows 7 Ultimate 64 bit

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 874
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod LuCaCZ » 20 pro 2017 03:08

No nejlepší by bylo, dát sem celý kód stránky.

spulda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod spulda » 20 pro 2017 10:55

html
► Zobrazit spoiler


css
► Zobrazit spoiler


+ používám columns, offset a row ze skeletonu
Jinak je to zatím pracovní verze tak se neděste. :D
Asus H81M-K
i3-4170
8GB DDR3 1333MHz (2x4GB)
MSI GTX 1050 Ti 4G OC
Fortron HYPER S 600W
Windows 7 Ultimate 64 bit

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 874
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod LuCaCZ » 20 pro 2017 16:58

ještě obrázky

spulda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod spulda » 20 pro 2017 19:25

img1.jpg
img1.jpg


img2.jpg
img2.jpg


img3.jpg
img3.jpg


fb.jpg
fb.jpg


tw.jpg
tw.jpg


ig.jpg
ig.jpg


Teď koukám, že to políčko je i u těch ikonek dole (fb, tw, ig) takže v té třídě obr asi problém nebude. Je možné, že by to dělal program? Používám WebStorm.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Asus H81M-K
i3-4170
8GB DDR3 1333MHz (2x4GB)
MSI GTX 1050 Ti 4G OC
Fortron HYPER S 600W
Windows 7 Ultimate 64 bit

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 874
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod LuCaCZ » 20 pro 2017 21:26

Zkouším různé prohlížeče, ale nikde nic, vše OK. Nemůže se tam cpát ještě nějaký doplněk z prohlížeče?

spulda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod spulda » 21 pro 2017 11:05

Mám jen adblock, ten by to snad dělat neměl. Navíc jsem taky zkoušel různé prohlížeče a bylo to všude. Že by vážně ten WebStorm? Až budu doma tak zkusím stáhnout PSPad a uložit to přes něj.

Dodatečně přidáno po 7 hodinách 46 minutách 59 vteřinách:
Tak PSPadová verze je bez rozdílu. Mimochodem ten "text" najde jen Firefox, Chrome a Explorer tam sice nic neukazují, ale mezera je stejná. Už si vážně nevím rady.
Asus H81M-K
i3-4170
8GB DDR3 1333MHz (2x4GB)
MSI GTX 1050 Ti 4G OC
Fortron HYPER S 600W
Windows 7 Ultimate 64 bit

spulda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod spulda » 22 pro 2017 23:30

Tak vyřešeno, bylo to tím, že jsem to měl mezi těmi obrázky odentrované. :roll: To by mě v životě nenapadlo.
Takže pomohlo zkrátka
► Zobrazit spoiler

změnit na
► Zobrazit spoiler

(zkrátka vše do jedné řádky, tady se to tak nezobrazuje)

To by mě kleplo, myslel jsem že html odentrování vůbec neřeší. I tak díky za snahu o pomoc.
Asus H81M-K
i3-4170
8GB DDR3 1333MHz (2x4GB)
MSI GTX 1050 Ti 4G OC
Fortron HYPER S 600W
Windows 7 Ultimate 64 bit

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 874
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod LuCaCZ » 22 pro 2017 23:47

Jooo tak tohle jsem taky jednou řešil, když jsem plácal stránky ručně...
Mám dojem, že to jde obejít i jinak - obalením DIV, SPAN a nějaký to CSS. No už je to dávno..
Na jednom řádku to taky nemusí být stačí aby ><img bylo u sebe a bez mezery...

Kód: Vybrat vše

<img class="obr" onmouseover="document.getElementById('activeobr').src='img1.jpg'" src="img1.jpg"><img
     class
="obr" onmouseover="document.getElementById('activeobr').src='img2.jpg'" src="img2.jpg"><img
     class
="obr" onmouseover="document.getElementById('activeobr').src='img3.jpg'" src="img3.jpg"> 

spulda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nechtěný prázdný "text" v html/css

Příspěvekod spulda » 23 pro 2017 00:01

Jo, to taky funguje a vypadá to líp, díky. :)

Dodatečně přidáno po 38 vteřinách:
Ještě co myslíš tím "plácal stránky ručně"? Ono to jde i jinak?
Asus H81M-K
i3-4170
8GB DDR3 1333MHz (2x4GB)
MSI GTX 1050 Ti 4G OC
Fortron HYPER S 600W
Windows 7 Ultimate 64 bit


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Disk vytažený z NASu se tváří jako prázdný
    od P.O.B » 13 črc 2018 08:28 » v Sítě - hardware
    2
    166
    od P.O.B
    dnes, 07:28
  • Odstranění odkazu pomocí CSS
    od viett » 28 kvě 2018 01:01 » v Programování a tvorba webu
    7
    649
    od lamin_cz
    01 čer 2018 16:33
  • CSS - více druhů nadpisů
    od sojkin626 » 24 říj 2017 15:40 » v Programování a tvorba webu
    3
    404
    od Myloš
    25 říj 2017 01:20
  • Modem - Cerveny text
    od matvija35 » 12 led 2018 14:08 » v Sítě - hardware
    0
    233
    od matvija35
    12 led 2018 14:08
  • Google Text-to-speech
    od Hyko » 11 dub 2018 16:04 » v Vše ostatní (sw)
    1
    284
    od Pic
    11 dub 2018 17:07

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů