Zdroj ke grafické kartě

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kreplik
Level 1
Level 1
Příspěvky: 71
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod Kreplik » 27 pro 2016 13:39

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně této grafické karty:
http://graficke-karty.heureka.cz/gigaby ... wf2oc-4gd/

a to jestli bude stačit k tomu zdroj 500W. Ptám se, protože tento zdroj již něco táhne, tak nevím jestli to nebude náhodou už moc. Konktrétně mám tohle:

Zdroj 500W
Nvidia gt 440 1 gb ----------- tohle chci nahradit
zakladovka asus m5a97 r2.0
ram 8 gb
amd fx 6350
ssd disk 500 gb

a co se týče té karty bych chtěl vědět jestli je například dost dobrá na to aby utáhla hru jako je např. Batman Arkham Knight a jiné nové pecky. Děkuji za odpověď.



Reklama
Uživatelský avatar
Dolpi
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 657
Registrován: červenec 15
Bydliště: Vysočina
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod Dolpi » 27 pro 2016 14:17

Ahoj, co je to přesně za zdroj? (výrobce, model)
Základní stavební částicí reality je myšlenka.

Kreplik
Level 1
Level 1
Příspěvky: 71
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod Kreplik » 27 pro 2016 14:58


Uživatelský avatar
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15720
Registrován: květen 08
Bydliště: České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod d1amond » 27 pro 2016 16:00

Stačí v pohodě, pokud je v pořádku. Nicméně kvalitou, posud sám. Karta za 4000,-, zdroj za 500,- :yawn:
Jinak řečeno, papírově má výkon na 2 ty karty.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
i5-4430/Asus H97M/Kingston HyperX 8GB DDR3/Asus R9 280X/Seasonic M12II-620/Samsung 850 Pro 128GB
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11217
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod Marfy » 27 pro 2016 16:07

Zdroj stačí,ale už je starý nejméně šest let.Nicméně mi taky stejný v jednom ze starších PC běží doteď v pohodě.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,MSI GTX 1060 Armor 3GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Enermax Pro82+ 525W

Kreplik
Level 1
Level 1
Příspěvky: 71
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod Kreplik » 27 pro 2016 16:35

Dík za radu. Co se týče zdroje tak jsem vždy kupoval za 500 kč max 700 a drželo to hodně let.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28993
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod petr22 » 27 pro 2016 16:43

Jenze ve chvili kdy drzet prestane se muze stat cokoliv - od odpaleni dalsich komponent v PC az po zapaleni bytu.

Jeden pocitac s lacinym zdrojem nam takhle zacal horet na stole - koukam proti oknu, ze se z pocitace zezadu nejak kouri a za chvili vyslehl i plaminek. Kdyby se to stalo nekde v koute pod stolem kdyz u toho nikdo neni, tak z toho ten pozar byl urcite.

Kreplik
Level 1
Level 1
Příspěvky: 71
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod Kreplik » 27 pro 2016 16:44

Ještě by mě zajímalo co ovlivňuje počet bitů, protože u téhle je informace:
Takt paměti: 7000 MHz - 128 bit

a u doporučené grafiky je 256 bitů. JInak ve všem tu jednu grafiku předčí.

To je ta porovnávaná grafika:
https://www.alza.cz/msi-n760-hawk-le-d2 ... d=18854554

Dodatečně přidáno po 1 minutě 43 vteřinách:
Jeden porouchaný zdroj už jsem měl a začalo to akorát vibrovat že to dělalo tak nesnesitelný hluk až bylo jasné co to dělá.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 20 vteřinách:
a počítač nikdy nenechávám zapnutý bez dozoru

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28993
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod petr22 » 27 pro 2016 16:47

To neni porouchany zdroj, ale porouchany ventilator ve zdroji ktery staci vymenit.

Porouchany zdroj poznas tak, ze se ozve racha a vyleti pojistky v byte. A doufas, ze zakladni deska, disky a dalsi komponenty jsou stale funkcni.

Uživatelský avatar
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15720
Registrován: květen 08
Bydliště: České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod d1amond » 29 pro 2016 11:28

Kreplik píše:Ještě by mě zajímalo co ovlivňuje počet bitů, protože u téhle je informace:
Takt paměti: 7000 MHz - 128 bit

a u doporučené grafiky je 256 bitů. JInak ve všem tu jednu grafiku předčí.

To je ta porovnávaná grafika:
https://www.alza.cz/msi-n760-hawk-le-d2 ... d=18854554

Dodatečně přidáno po 1 minutě 43 vteřinách:
Jeden porouchaný zdroj už jsem měl a začalo to akorát vibrovat že to dělalo tak nesnesitelný hluk až bylo jasné co to dělá.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 20 vteřinách:
a počítač nikdy nenechávám zapnutý bez dozoru

Šířku sběrnice si každý výrobce řeší po svém.

Co se odpálení zdroje týká, stačí se kouknout na nějaké reference k těmto levným noname. Součástky, které ani zdaleka nesplňují uvedené parametry, levné kondenzátory. Na PC s integrovanou grafikou asi stačí, ale jakmile požaduješ větší proudy - což u té nové grafiky bude třeba, zdroj to nebude dávat. Bude se hřát víc něž kvalitní zdroje stejných parametrů a půjde rychle do háje. A právě tady nastává problém, protože tepelné ochrany jsou nulové, přepěťové rovněž. Trafo mezi primárem a sekundárem je nekvalitní a většinou dojde k tomu, že komponenty při průrazu dostanou plnou pecku ze sítě. No a pak už není co opravovat.
To že hoří plamenem, to je bonus. Ale naštěstí ne tak častý.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
i5-4430/Asus H97M/Kingston HyperX 8GB DDR3/Asus R9 280X/Seasonic M12II-620/Samsung 850 Pro 128GB
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11217
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Zdroj ke grafické kartě

Příspěvekod Marfy » 29 pro 2016 14:11

Kreplik píše:Dík za radu. Co se týče zdroje tak jsem vždy kupoval za 500 kč max 700 a drželo to hodně let.

Nevím,kdes kupoval Fortron Blue Storm za takovou cenu,když stál 2000,-Kč. Zdroje pod tuhle částku ani nekupuju a vím dobře proč.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,MSI GTX 1060 Armor 3GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Enermax Pro82+ 525W


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • piny na grafické kartě
    od Don1k » 08 zář 2017 17:10 » v Problémy s hardwarem
    8
    308
    od Martab
    08 zář 2017 20:05
  • piny na grafické kartě
    od Don1k » 08 zář 2017 17:10 » v Problémy s hardwarem
    2
    161
    od Don1k
    08 zář 2017 17:14
  • Nejlepší CPU ke grafické kartě Sapphire RX 480 4GB
    od Michalovič » 19 úno 2017 21:22 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    542
    od Martab
    20 úno 2017 21:41
  • 2 zdroje v 1 grafickej karte
    od TheSalon112 » 12 lis 2017 14:46 » v Taktování a další úpravy PC
    6
    163
    od TheSalon112
    12 lis 2017 15:29
  • Ovladac k sitove karte
    od lycantrop123 » 16 říj 2017 13:54 » v Vše ostatní (sw)
    4
    316
    od Pic
    23 říj 2017 18:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti