Nefunguje XMP profil

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 12 úno 2017 14:43

Dobrý den, v pátek jsem složil PC a po restartu jsem v biosu zapl XMP profil (tady to šlo bez problémů). Počítač se po chvíli začal chovat divně (občas se jakoby zasekl, třeba když jsem přehrával videa na youtube), pak začal házet BSOD. Při hraní DayZ mi hra padala s chybovou hláškou "nelze zaspat do paměti" nebo něco takového. Rozhodl jsem se projet ramky (XMP profil 3200) přes Diagnostiku paměti Windows, ten vyhodil chybu a odkázal mě s reklamací na výrobce. Nedalo mi to, tak jsem se podíval na stránky výrobce základní desky a zjistil jsem, že je tam update biosu, který jsem následně provedl a udělal znovu test paměti bez XMP profilu, tedy na základní frekvenci 2133, který dopadl úspěšně bez žádné chyby. Bohužel teď nemůžu zapnout XMP profil, když v biosu zapnu XMP a dám uložit a restartovat, tak vypne obrazovka, na základní desce začne blikat XMP, počítač se po chvilce restartuje a načte znovu do biosu s tím, že se bios restartoval z důvodů špatné konfigurace.... Nechápu co s tím mám dělat. Díky za každou pomoc

Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16
Gigabyte - Z270X-Ultra Gaming
i5 7600k



Reklama
RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1924
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 12 úno 2017 18:16

XMP ponúka dva ,už prednastavené profily.Nefunguje ani jeden ?

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 12 úno 2017 18:51

Já mám na výběr pouze jeden, 3200 mhz profil.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7386
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod Karrex » 12 úno 2017 18:59

Reklamuj RAM.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1924
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 12 úno 2017 19:06

Nainštaluj si CPU-Z a pozri položku SPD.Môžeš sem dať aj screen.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7386
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod Karrex » 12 úno 2017 19:25

Pokud to mají všechny LPX Vengeance stejně, tak ano, je tam jeden profil.

Každopádně, pokud máš nastavení ram na default a pak hodíš profil, musí fungovat, jinak reklamace (pokud se bavíme o takových obyčejných taktech).
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 12 úno 2017 20:35

Teď se počítač samovolně restartoval. Výpis z logu ... Může mi to někdo vysvětlit ? Může to být těma ramkama ?

Název protokolu:System
Zdroj: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Datum: 12.02.2017 20:20:56
ID události: 41
Kategorie úlohy:(63)
Úroveň: Kritická
Klíčová slova: (70368744177664),(2)
Uživatel: SYSTEM
Počítač: ave
Popis:
Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.
Kód XML události:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>4</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2017-02-12T19:20:56.855817200Z" />
<EventRecordID>3086</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>ave</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">59</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0xc0000005</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffff8003670dad4</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xffffa501f1fbeb30</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
</EventData>
</Event>
_______________________________
Další chyba z logu
_________________________________

- System

- Provider

[ Name] Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting
[ Guid] {ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}
[ EventSourceName] BugCheck

- EventID 1001

[ Qualifiers] 16384

Version 0

Level 2

Task 0

Opcode 0

Keywords 0x80000000000000

- TimeCreated

[ SystemTime] 2017-02-12T19:21:00.352645100Z

EventRecordID 3081

Correlation

- Execution

[ ProcessID] 0
[ ThreadID] 0

Channel System

Computer ave

Security


- EventData

param1 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff8003670dad4, 0xffffa501f1fbeb30, 0x0000000000000000)
param2 C:WindowsMEMORY.DMP
param3 c73911c1-1855-4cc8-8784-92a216cdad6c

____________________
Další
___________________
Název protokolu:System
Zdroj: EventLog
Datum: 12.02.2017 20:20:59
ID události: 6008
Kategorie úlohy:Není
Úroveň: Chyba
Klíčová slova: Klasické nastavení
Uživatel: Není k dispozici
Počítač: ave
Popis:
Předchozí vypnutí systému (19:58:28, ‎12.‎02.‎2017) bylo neočekávané.
Kód XML události:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="EventLog" />
<EventID Qualifiers="32768">6008</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2017-02-12T19:20:59.977605500Z" />
<EventRecordID>3077</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>ave</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>19:58:28</Data>
<Data>‎12.‎02.‎2017</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
<Data>9604</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
<Binary>E107020000000C0013003A001C00F400E107020000000C0012003A001C00F400600900003C000000010000006009000001000000B00400000100000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>

Dodatečně přidáno po 12 minutách 20 vteřinách:
RAM.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1924
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 12 úno 2017 21:04

Teraz máš vypnutý XMP profil ? Ak máš Win7 :
https://support.microsoft.com/sk-sk/help/980932/stop-error-code-0x0000003b-system-service-exception-on-a-computer-that-is-running-windows-7-or-windows-server-2008-r2-when-you-use-some-ieee-1394-devices
CPU-Z ukazuje naozaj iba jeden profil XMP.Skúsiť môžeš , ak zapneš XMP profil , tak si manuálne uber frekvenciu napr. skús 2400MHz , či bude problém.Ak nebude , potom skús pridať.

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 12 úno 2017 21:25

XMP se mi podařilo zprovoznit, stáhl jsem nejnovější bios v betě. Pak se to samovolně resetovalo, viz log. Nevím jestli na to má vliv, zkusil jsem prohodit ramky.

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1924
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 12 úno 2017 21:38

Ram by si mal mať v 1-2 na doske.

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 12 úno 2017 21:46

Ram jsou v prvním a druhé slotu od procesoru.

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1924
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 12 úno 2017 21:53

No neviem , nepozeral som manuál k tej doske ale sloty idú väčšinou A1 - B1 - A2 - B2.Takže alebo Ram zapojíš do slotov rovnakej farby alebo A1-B1 , takže to vychádza 1 - 3 nie do slotov za sebou.
Teraz som pozrel manuál a Ram daj , do DDR4-1 a DDR4 2 slotu , ako som už písal vyššie.
Obrázek
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 12 úno 2017 22:06, celkem upraveno 5 x.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • zapnuti XMP po OC procesoru?
    od kolopp » 28 čer 2017 11:48 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    300
    od Karrex
    28 čer 2017 19:54
  • RAMky ADATA 1600 XMP CL9 2x4GB
    od Skeleton » 08 bře 2017 00:01 » v P: Hardware
    0
    295
    od Skeleton
    08 bře 2017 00:01
  • Mozbackup profil
    od doktorcz » 23 úno 2017 18:58 » v Komunikace na internetu
    2
    311
    od doktorcz
    23 úno 2017 19:08
  • Radeon Crimson - profil grafiky
    od Streez » 22 zář 2017 22:45 » v Vše ostatní (sw)
    1
    183
    od dom324
    22 zář 2017 22:58
  • Dočasný profil na PC?
    od Venci » 09 pro 2016 11:37 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    499
    od Venci
    13 pro 2016 09:27

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], lucaso84 a 6 hostů