Nefunguje XMP profil

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 12 úno 2017 21:58

Je to tak jak říkáš, ale když jsem je takto zapojil ty ramky, tak ten XMP nefungoval. Tak jak to mám teď tak to funguje. Jak je to možné, může to nějak poškodit ty ramky (možná se ptám jako debil, ale nerozumím tomu) ?



Reklama
RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1917
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 12 úno 2017 22:18

Skopíroval som to z memory support list :

2 DIMM: Supports one pair of modules inserted into the same color slots as one pair of Dual-channel memory configuration. Install the modules into DDR4_1, DDR4_2 for better compatibility.

When running XMP at DDR4 3200 MHz or higher, the system’s stability depends on the CPU’s capabilities.

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 12 úno 2017 22:30

Aha vyzkouším to ještě a dám vědět.

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 13 úno 2017 14:37

Zkoušel jsem to a nefunguje to. Tohle mi vypíše bios.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1917
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 13 úno 2017 16:10

Skús dať Ram do DDR4_4 a DDR4_3.Môže sem dať potom screen z biosu Dram Status, kde sa Ti tie Ram zobrazujú.CPU beží na auto ?

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 13 úno 2017 16:55

Zkusil jsem to, taky nic. Tady jsou screeny, snad je to to, co jsi chtěl. Nechápu proč, když zapojím ty ramky do těch slotů, jak mají být DDR4_1 a DDR4_2, tak XMP nejede. Ale když je dám do slotů hned vedle sebe DDR4_4 a DDR4_2, tak ten XMP jede (ale příjde mi to nestabilní, usuzuji podle toho, že mi padá DayZ...)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1917
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 13 úno 2017 17:11

Myslel som úvodnú stránku v biose .Malo by to byť ako tu
Obrázek

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 13 úno 2017 17:15

Nemám to tam tak jak ty, na úvodní stránce vyjede z boku akorát tohle.

Tak jo, musel jsem přepnout do easy modu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1917
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 13 úno 2017 17:30

Tak sa pozri , ak prepneš na režim XMP , či máš nastavené napájanie na 1,35V.Ak to blbne ,tak skús znížiť frekvenciu na 2400MHz , či to pôjde.

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 13 úno 2017 17:35

Když přepnu na XMP, tak se to automaticky přehodí na 1.35V. Myslíš zvýšit na 2400 s 1,2 nebo 1,35 (ostatní nechat tak?)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1917
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 13 úno 2017 17:40

Nechaj na 1,35V a frekvenciu nastav manuálne na 2400MHz.

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 13 úno 2017 18:02

Nastavil jsem to tedy manuálně na 2400, spustilo se to, ale frekvence se ukazuje pořád 2133. Nevím, jestli to s tím souvisí, ale když jsem to přepl, tak se mi změnily bootovací priority, musel jsem v biosu přehodit disky zase zpět (poprvé co mi to udělalo za tu dobu, co to zkouším).

Edit:

Už vím proč, bios si načetl zpátky původní verzi biosu F1. Měl jsem tam nejnovější beta verzi F4a.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • zapnuti XMP po OC procesoru?
    od kolopp » 28 čer 2017 11:48 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    300
    od Karrex
    28 čer 2017 19:54
  • RAMky ADATA 1600 XMP CL9 2x4GB
    od Skeleton » 08 bře 2017 00:01 » v P: Hardware
    0
    295
    od Skeleton
    08 bře 2017 00:01
  • Mozbackup profil
    od doktorcz » 23 úno 2017 18:58 » v Komunikace na internetu
    2
    308
    od doktorcz
    23 úno 2017 19:08
  • Radeon Crimson - profil grafiky
    od Streez » 22 zář 2017 22:45 » v Vše ostatní (sw)
    1
    183
    od dom324
    22 zář 2017 22:58
  • Dočasný profil na PC?
    od Venci » 09 pro 2016 11:37 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    499
    od Venci
    13 pro 2016 09:27

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů