Nadměrné využití RAM Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

anicetus
Level 2
Level 2
Příspěvky: 231
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Muž

Nadměrné využití RAM

Příspěvekod anicetus » 17 úno 2017 16:20

Čau lidi,
mám tak 2 roky starý pc a před pár dny mi po nějaké době co mám zaplé Pc vždycky stoupne využití RAM na 95 % i přes to, že mám 16gb a mám zaplej třeba jen Chrome... Nějakej Tip, co s tím ? asi budu dělat reinstall ale moc se mi do toho zatím nechce.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13233
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod ITCrowd » 17 úno 2017 17:04

No, chrome je takovej bumrlíček, tak se nediv. Když mrkneš do správce, tak uvidíš, kolik chrome procesů běží. Ostatně paměť je na to, aby se využívala.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

anicetus
Level 2
Level 2
Příspěvky: 231
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod anicetus » 17 úno 2017 17:19

jo to jo, ale dřív mi to nikdy nedělalo a ikdyž vypnu chrome tak mi stále něco využívá 15gb z RAMek a postupně se pc začne maximalně sekat, že se skoro nedostanu ani k možnosti restartovat. Viděl bych to na nějakej vir nebo na odešlí ramky.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13233
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod ITCrowd » 17 úno 2017 17:38

To jsi ovšem nenapsal, že se to seká... křišťálové koule nefasujeme. Ještě něco?
RAM můžeš otestovat memtestem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


anicetus
Level 2
Level 2
Příspěvky: 231
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod anicetus » 17 úno 2017 18:14

Jojo omlouvám se, chápu, Memtest86 na flashku a pak bootnout nebo stačí jen ta verze co je na stahuj.cz?? Win 10

anicetus
Level 2
Level 2
Příspěvky: 231
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod anicetus » 18 úno 2017 20:20

up

Uživatelský avatar
adavyp
člen BSOD týmu
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4358
Registrován: srpen 12
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod adavyp » 19 úno 2017 00:29

Nahrát na flashku.
Hlásí ti systém, že má nedostatek paměti? Můžeš sem hodit export protokolu událostí?
Jak to vypadá při tom sekání ve Sledování prostředků, záložka Paměť (nejlépe sem hoď screenshot)?
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

anicetus
Level 2
Level 2
Příspěvky: 231
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod anicetus » 19 úno 2017 16:44

Memtest udělám za chvíli, bohužel se mi teď Pc nedostal do fáze, když se seká, že nejde ani hejbat myší. Přikládám aspoň screen jak to vypadá teď. Čeho jsem si všiml, že když se seká tak ten graf těch chyb skáče pořád nahoru. Ještě přikládám export těch protokolů snad je to správně (sys+aplikace).

Dodatečně přidáno po 1 hodině 22 minutách 19 vteřinách:
Tak memtest hotovej, bez erroru takže tipuju, že RAMky jsou v pořádku. Přikládám screeny

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 54 minutách 22 vteřinách:
up
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

OriiKK
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod OriiKK » 19 úno 2017 19:44

UP

Uživatelský avatar
adavyp
člen BSOD týmu
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4358
Registrován: srpen 12
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod adavyp » 19 úno 2017 19:55

Co to provádí ten Chrome, netuším. Blbne to jen když je zapnutý?
Jaké máš RAMky a v jaké konfiguraci?
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

anicetus
Level 2
Level 2
Příspěvky: 231
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Muž

Re: Nadměrné využití RAM

Příspěvekod anicetus » 19 úno 2017 20:20

nene i když ho vypnu tak to má třeba pořád 90%. Teď jsem tak před hodinkou restartoval pc a mám 41% a mám zapplej i chrome a vše je ok. Jestli by pomohl reinstall winů tak ho klído udělám stejnak jsem se na to chtěl vrhnout protože už tak dva roky jsem to nedělal od tý doby co jsem kupoval PC. RAM - 16GB - CRUCIAL 2x8GB DDR3 1600MHz


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoké využití RAM
    od Aidam17 » 23 bře 2017 19:07 » v Problémy s hardwarem
    9
    487
    od Turion
    02 dub 2017 12:10
  • Prohlížeč s nejmenším využití RAM
    od HelFix » 22 zář 2017 17:15 » v Internet a internetové prohlížeče
    8
    238
    od HelFix
    22 zář 2017 18:07
  • Využití RAM a CPU na 99%
    od stormkal » 16 říj 2017 14:59 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    74
    od stormkal
    16 říj 2017 14:59
  • využití procesoru
    od huhto » 30 čer 2017 18:50 » v Problémy s hardwarem
    3
    161
    od socirel
    30 čer 2017 19:15
  • 100% využítí procesoru
    od šuny » 07 bře 2017 21:16 » v Problémy s hardwarem
    16
    667
    od DesperadoKHY
    08 bře 2017 20:25

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů