RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

lukasbaranek
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod lukasbaranek » 05 dub 2017 15:37

Ahoj mam problém s ramkami a to takoví že mi to píše že mam nainstalovaných 16 ale použitelných jen 7,98 fungují obě nebo
Komponenty
Procesor: AMD FX-8350
Operační paměť: Kingston DDR3 8GB 1866MHz CL10
Základní deska: Asus M5A78L-M LE/USB3
Pevný disk: Seagate Barracuda 7200.14 1TB, 7200rpm
Zdroj: Evolveo EP500PP12R
windows mam 7 Ultimate
Předem děkuji za pomoc
Naposledy upravil(a) d1amond dne 05 dub 2017 21:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven inteligentní název příspěvku



Reklama
Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7594
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: pomoc

Příspěvekod mmmartin » 05 dub 2017 17:39

Milý hochu, přečti si Pravidla fóra, zejména část ohledně názvu tématu, je to už podruhé, co ti tohle někdo píše!

behavioralista
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1210
Registrován: únor 14
Bydliště: Jižní Morava
Pohlaví: Muž

Re: pomoc

Příspěvekod behavioralista » 05 dub 2017 17:51

Přečti si pravidla.Pak by bylo dobré zabrousit do pravidel českého pravopisu,no a nakonec si zjistit,kolik těch RAMek vlastně máš.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22501
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: pomoc

Příspěvekod Pic » 05 dub 2017 21:31

Nejlépe mrkni do bedny a podívej se jaké RAM vlastně v PC máš. A kdo ti to vlastně píše?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Biomex
Level 1
Level 1
Příspěvky: 51
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod Biomex » 03 úno 2018 07:58

Jaký byl původní název?

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 08:23

určitě mu to píše windows ve vlastnostech systému... mám podobnej problém, asi zkusím čistou instalaci Win

sampooonek
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod sampooonek » 03 úno 2018 10:02

Než preinstalujes od, zkus aktualizaci BIOSu, mě na starším PC pomohla.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 10:04

já už bios aktualizoval kvůli nový grafice, ale lukasberanek by to mohl zkusit :thumbup:

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 10:05

Jsem jediny, kdo si vsiml ze to tema je rok stare ?

Je potreba zapnout memory mapping v BIOSu.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 10:13

Na datum jsem teda nekoukal, jen jsem to zaregistroval ráno když odpovídal biomex.

Memory mapping v biosu nemůžu najít

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 10:16

Hledej, musi tam byt :-)

U ruznych vyrobcu desek se to muze jmenovat trochu jinak.

Napr. Memory Remap - enable/disable

Zapnout.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 10:40

Hledám a pořád tam nic co by bylo podobný nevidím

https://ctrlv.cz/HbdO
https://ctrlv.cz/cVzv


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM
    od Marťan » 28 zář 2017 15:47 » v Problémy s hardwarem
    14
    836
    od Marťan
    01 říj 2017 12:10
  • AMD FX-8300 + MOBO + RAM 16GB
    od J0SE » 08 srp 2017 14:33 » v P: Hardware
    6
    526
    od J0SE
    26 zář 2017 16:19
  • nacenění procesoru I5 6500 + 16gb ddr4 ram
    od tesarpaul » 20 led 2018 22:18 » v P: Hardware
    1
    220
    od Marfy
    20 led 2018 22:27
  • Prodám herní pc, Xeon E3, gtx960, 16gb ram, 128gb ssd
    od tvdo » 11 říj 2017 21:52 » v P: Hardware
    0
    276
    od tvdo
    11 říj 2017 21:52
  • P: INTEL Core i5 2300 + RAM DDR3 16GB + MSI H61M-P21
    od Johny1000 » 11 srp 2017 20:53 » v P: Hardware
    2
    344
    od Johny1000
    11 srp 2017 21:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 10 hostů