RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 10:42

To je funkce chipsetu.

V nastaveni pameti to byt nemuze.



Reklama
Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 10:53


petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 10:58

Musi to byt v nastaveni NorthBridge nebo chipsetu.

Proc mas prepnuty SATA radic do rezimu emulace IDE ?

Takhle si pomerne znacne zpomalujes vsechny disky.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 11:03

už jsem posílal všechny screeny, nic dalšího tam nemám

https://ctrlv.cz/epBo

Sata řadič se tak asi nastavil automaticky, když se aktualizoval ten bios

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 11:07

Nemohl se nastavit automaticky, protoze kdyby se to zmenilo, nespustis Windows.

Musis to tak mit od instalace Windows.

Neni to v prvni urovni, muze to byt ve druhe, treti, klidne i ctvrte.

Obvykle se to jemnue Advanced Chipset Configuration a tam to je.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 03 úno 2018 11:11, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 11:09

aha no tak to tedy nevím... disky jsem neřešil, vždy fungovaly normálně

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30130
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 11:11

Normalne, ale pomaleji nez by mely.

Kdyz udelas tuhle zmenu ve Windows tak to muzes prehodit na AHCI:
http://tweaks.com/windows/44119/improve ... e-to-ahci/

Jinak bude modra smrt.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 11:14

Já to nepozoroval, používám jen ten hlavní kde je windows a na dalších jsou málo používané soubory, fotky, filmy atd.
Díky, až vyřeším ty RAMky tak si to pak taky změním :-)

koukám i do manuálu MB a nikde jsem to nenašel tak fakt nevím

RIKI22
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2379
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod RIKI22 » 03 úno 2018 11:43

Ak spustiš cmd , ako Správca a vložíš tam príkaz : bcdedit/deletevalue {default} truncatememory
Zmení sa niečo ?

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 11:54

ne nezmění se nic, napíše to "An error occurred while attempting to delete the specified data element" a "prvek nebyl nalezen"

+ ještě teď koukám že 4GB paměti je rezervováno hardwarem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2379
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod RIKI22 » 03 úno 2018 12:01

Tak skús to napísať , prípadne ešte raz skopíruj : bcdedit /deletevalue {default} truncatememory.Nezmenilo Ti zátvorky?

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 12:03

ne nic to nedělá


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM
    od Marťan » 28 zář 2017 15:47 » v Problémy s hardwarem
    14
    836
    od Marťan
    01 říj 2017 12:10
  • AMD FX-8300 + MOBO + RAM 16GB
    od J0SE » 08 srp 2017 14:33 » v P: Hardware
    6
    526
    od J0SE
    26 zář 2017 16:19
  • nacenění procesoru I5 6500 + 16gb ddr4 ram
    od tesarpaul » 20 led 2018 22:18 » v P: Hardware
    1
    221
    od Marfy
    20 led 2018 22:27
  • Prodám herní pc, Xeon E3, gtx960, 16gb ram, 128gb ssd
    od tvdo » 11 říj 2017 21:52 » v P: Hardware
    0
    277
    od tvdo
    11 říj 2017 21:52
  • P: INTEL Core i5 2300 + RAM DDR3 16GB + MSI H61M-P21
    od Johny1000 » 11 srp 2017 20:53 » v P: Hardware
    2
    344
    od Johny1000
    11 srp 2017 21:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů