Výkon

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Barovsky
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Výkon

Příspěvekod Barovsky » 21 dub 2017 13:17

Zdravím přátele mám takovej problém upgradoval sem PC měnil sem procesor ze starého AMD Athlon 2 X4 na AMD FX 8370 byla potřeba koupit i nová deska takže jsem koupil Gigabyte 78LMT-USB3 která má socket AM3+ . Všechno jsem zapojil všechno jede ale výkon napřiklad v hrách je stejný ne-li horší než s předešlým procesorem ,přehrívat by se procesor neměl koupil jsem k procesoru i jiný chladič než je dodáván.Uvažoval sem že to bude potřebovat aktualizaci biosu je to možný? Zdroj má 405 w. ale jelikož na nový desce byl pro zapojení zdroje pouze 8-mi pinový vstup a na zdroji jsem měl pouze 4 a 6 pinový zapojil jsem 4 pinový,muže to stim mít něco společnýho? Díky za radu ,za každou :)



Reklama
Uživatelský avatar
Dolpi
Level 3
Level 3
Příspěvky: 603
Registrován: červenec 15
Bydliště: Vysočina
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod Dolpi » 21 dub 2017 13:33

Ahoj, jaký je zbytek sestavy? Co ovladače, máš je aktualizované na nejnovější verzi?
Základní stavební částicí reality je myšlenka.

Barovsky
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod Barovsky » 21 dub 2017 13:35

Ahoj GPU Nvidia GeForce 710 a 8GB RAM.Ovladače jsem instaloval

Uživatelský avatar
Dolpi
Level 3
Level 3
Příspěvky: 603
Registrován: červenec 15
Bydliště: Vysočina
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod Dolpi » 21 dub 2017 13:42

Ta grafika na hry je strašně slabá, jaké hry hraješ?
Základní stavební částicí reality je myšlenka.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod petr22 » 21 dub 2017 13:43

Co jsi cekal, ze se zlepsi, kdyz tam zustala snad ta nejmene vykonna graficka karta co existuje?

Nova grafika kolem 3000 Kc je treba 20x vykonnejsi nez ta co mas.

Jestli jsi ale kupoval FX-8370 a k tomu zakladni desku, je to extremne nevyhodna koupe - oboje je vic nez 5 let stare a jak Intel, tak AMD Ryzen procesory stare FX vyrazne prekonavaji.

Takze pri koupi lepsi grafiky zase bude brzdou ten FX procesor.

Barovsky
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod Barovsky » 21 dub 2017 13:49

Hraju CS:GO a H1Z1 jasně chápu nečekám od toho nějáke zázraky že budu hrát všechno na ultra stím já jsem počítal. jenom mi přijde hloupost že se to prostě ani nehlo.

Uživatelský avatar
Dolpi
Level 3
Level 3
Příspěvky: 603
Registrován: červenec 15
Bydliště: Vysočina
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod Dolpi » 21 dub 2017 13:51

Jak říká Petr22 výše. Pokud máš ještě možnost zakoupené komponenty vrátit, tak je vrať a postav si počítač na Ryzenu nebo Intelu. Na hry je GT710 je nedostatečná a procesory AMD řady FX zastaralé. Stačí, když nám napíšeš cenový limit a my ti poradíme s výběrem komponentů.
Základní stavební částicí reality je myšlenka.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod petr22 » 21 dub 2017 13:53

Mel jsi koupit grafickou kartu, ne procesor.

Hnulo by se ti to i s tim Athlonem.

A zrovna ty dve hry co jsi jmenoval plne vyuziji vyssi vykon Intel/Ryzen procesoru.

Barovsky
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod Barovsky » 21 dub 2017 14:00

No obojí jsem kupoval 4 dny zpátky ale nevím jak to funguje stím vrácením zboží ,rozpočet byl něco kolem 7 tisíc protože jsem chtěl kupovat jen to CPU a základovku

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod petr22 » 21 dub 2017 14:10

Jestli nove a pres eshop, tak to muzes vratit do 14 dnu bez udani duvodu.

S rozpoctem 7000 Kc muzes mit podstatne vykonnejsi komponenty nez je staricka FX-8370.

Pentium G4560 (je ve hrach vykonnejsi nez ta FX-8370) za 1600 Kc, k tomu 8 GB DDR4 pamet a zakladni desku a kdyz neco pridas, mas k tomu treba Geforce 1050 Ti. Vykon uplne nekde jinde nez mas ted.

Barovsky
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod Barovsky » 21 dub 2017 14:19

a co třeba Intel Core i5-7400 společně s https://www.alza.cz/gigabyte-h170-hd3-d ... d=18856815 ? a k tomu přiští měsíc třeba nějákou tu grafiku?

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výkon

Příspěvekod petr22 » 21 dub 2017 14:20

Jeste potrebujes DDR4 RAM.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výkon procesoru vs výkon grafické karty
    od Dines01 » 22 dub 2017 22:57 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    376
    od Speda
    23 dub 2017 08:19
  • Výkon
    od Atoxis » 04 pro 2016 22:28 » v Vše ostatní (hw)
    0
    174
    od Atoxis
    04 pro 2016 22:28
  • Malý výkon
    od Persan96 » 19 pro 2016 20:30 » v Problémy s hardwarem
    5
    260
    od Persan96
    20 pro 2016 12:38
  • Cena/Vykon
    od fatalwir1 » 21 dub 2017 21:41 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    408
    od Martab
    22 dub 2017 09:13
  • Fallout New Vegas výkon
    od Policajt28 » 19 črc 2017 14:27 » v Hry
    0
    181
    od Policajt28
    19 črc 2017 14:27

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti