Microlab FC330 - pískají

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vincenzox
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: listopad 15
Pohlaví: Muž

Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod vincenzox » 08 srp 2017 19:19

Ahojte,

mám problém s repráky Microlab FC330. Když je vypnutý zdroj zvuku nebo vypojený input kabel, tak mi satelity pískají. Po vypnutí PC je musím vždy vypojit z elektriky, aby nepískaly.

Dal jsem je na reklamaci, načež mi servisní středisko reklamaci zamítlo, že se jim závada při testech neprojevila. Repráky jsem po neuznané reklamaci několikrát zkoušel i mimo dosah wifi, ale stále pískají. Viz video: https://youtu.be/ocDvNE9JBJo (je potřeba zesílit zvuk).

Nevíte v čem je zakopaný pes?

Edit: do subwooferu jsem zapojil reproduktory od Trustu, které jsou s originálním subwooferem absolutně potichu, ale se subwooferem od Microlabu taky pískají.

A když připojím satelity od Microlabu do subwooferu od Trustu, tak jsou potichu. Z toho vyplývá, že je problém v něčem v subwooferu.
Naposledy upravil(a) vincenzox dne 08 srp 2017 19:45, celkem upraveno 2 x.



Reklama
cejny
Level 3
Level 3
Příspěvky: 492
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod cejny » 08 srp 2017 19:40

Kazdopadne piskat nemaj. Tohle je na pravnika a soudniho znalce, pokud to opravdu piska i jidne nez u tebe.

Neco ti tam pislka, ale jak moc to tezko rict. Zhodnotit to muze leda znalec. Nektere bedny proste lehce sumej, pripadne pri nekake pozici zesaku. To zda to piska nad miru zhodnoti znalec.

PS: Treka 2.1 creative nepiskaj a nesumej, hmmm ... . Skus jim proste sdelit ze to neberes a ze jdes za pravnikem a znalcem, co oni na to. Otazka je zda tech 1,8 stoji za to. Kvalita microlabu neni zrovna uplne to prave, maj proste par jaks tak slusnejch beden a i ty maj svoje rany.
PC: cpu Q9550, chladič SCYTHE SCINF-1000 Mugen, deska Gigabite P35-ds4, ram 2x2 GB KINGSTON HyperX CL5 1066 Mhz, Gainward 8800GT 512MB DDR3 GS, zvukovka SB Creative X-Fi Elite Pro, DVD,
NTB: Lenovo Thinkpad T430, 8 GB RAM, 160 GB SSD, LCD 1600x900, wifi AGN, Kubuntu 14.04 64-bit
REPRO Yamaha HS8/Mackie CR5BT

vincenzox
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: listopad 15
Pohlaví: Muž

Re: Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod vincenzox » 08 srp 2017 19:59

Pošlu je znovu s odkazem na video a zmíněné zkoušení s jinými připojenými satelity.

Sháněl jsem před rokem repráky kolem 1500 a nechtěl jsem plasťáky, s jejich zvukem jsem nadmíru spokojen, jenže tady se projevuje ta čínská značka :(

cejny
Level 3
Level 3
Příspěvky: 492
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod cejny » 08 srp 2017 20:54

Nejak dopadnes. Jinak si priste kup studiaky, i ty za cca 2-3k nehraj spatne. Za 1,5k se shani vubec neco slusneho spatne, ne pokud jde o podobne vady, ale o zvuk.

Jinak na aspon nejak slusne bas potrebujes aspon 5p a pokd si to chces uzit tak 8p stredobas. Vetsi bedny proste hraj lepe i bez subu.
PC: cpu Q9550, chladič SCYTHE SCINF-1000 Mugen, deska Gigabite P35-ds4, ram 2x2 GB KINGSTON HyperX CL5 1066 Mhz, Gainward 8800GT 512MB DDR3 GS, zvukovka SB Creative X-Fi Elite Pro, DVD,
NTB: Lenovo Thinkpad T430, 8 GB RAM, 160 GB SSD, LCD 1600x900, wifi AGN, Kubuntu 14.04 64-bit
REPRO Yamaha HS8/Mackie CR5BT

vincenzox
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: listopad 15
Pohlaví: Muž

Re: Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod vincenzox » 05 zář 2017 16:58

Takže druhá reklamace opět zamítnuta - "uvedená závada se v servise neprojevila, zařízení funguje zcela správně a dle parametrů výrobce"

Nevím jestli v servise zaměstnávají hluché lidi, nebo ty reproduktory už mají vlastnost pískání.

Každopádně tímto budoucím zájemcům o značku Microlab výrazně nedoporučuji zakoupení jakéhokoliv výrobku od této společnosti.

Příští rok koupím raději pořádný reproduktory od renomované značky.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28669
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod petr22 » 05 zář 2017 17:08

Servis nezjistuje zavady poslechem a pohledem, servis porovnava parametry s dokumentaci vyrobce.

Stahni si datasheet k danemu vyrobku, mel by byt verejne dostupny, tam by mely byt parametry napsane.

vincenzox
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: listopad 15
Pohlaví: Muž

Re: Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod vincenzox » 05 zář 2017 17:58

Zeptám se jako laik :)

čili reproduktory připojí k nějakému přístroji, který měří hodnoty, ty porovnaj s hodnotami, které to má mít a toť vše? reproduktory můžou vydávat zvuky či šumy jaký chtěj, ale stejně to je v pořádku, když hodnoty sedí?

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28669
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod petr22 » 05 zář 2017 18:10

Pokud za podminek ktere urcil vyrobce je sum nizsi nez specifikuje vyrobce, potom to nelze oznacit za zavadu.

Stejna situace je u vadnych pixelu na monitoru - pokud vyrobce urci ze napr. do 5 pixelu se nejedna o vadu, nelze mene nez 5 vadnych pixelu reklamovat.

Je celkem pravdepodobne, ze stejne se bude chovat kazdy kus od daneho vyrobku.

Laicky receno - pokud sumi vsechny kusy, tak je pricina ze se jedna o laciny smejd, nikoliv vadu kusu.

Piska to od zacatku, kdyz je mas uz rok ?

vincenzox
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: listopad 15
Pohlaví: Muž

Re: Microlab FC330 - pískají

Příspěvekod vincenzox » 05 zář 2017 18:19

Od začátku ne, začalo to tak po půl roce... chvíli jsem to toleroval, že jsem je vypínal, aby mi při spaní nepískaly...

mají sice funkci spánku, ale ta se aktivuje tak po 15 min. a ukolébavka pískáním není to pravé :D


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti