piny na grafické kartě Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Don1k
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

piny na grafické kartě

Příspěvekod Don1k » 08 zář 2017 17:10

Ahoj,
mám takový dotaz dneska když jsem čistil pc od prachu všiml jsem si něco na pinech grafické karty viz. foto
má to tak být od výroby nebo je to na reklamaci?
Děkuji za pomoc
IMG_20170908_165641.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27856
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: piny na grafické kartě

Příspěvekod petr22 » 08 zář 2017 17:24

Funguje karta ? Mela by, nemuze to nicemu vadit.

Budto to tak ma byt (najdi fotku stejne karty na netu a porovnej, ale podle me tam budou vsechny piny stejne) nebo je to vytrzena vodiva cesta (nejpravdepodobneisi).

Vytrzena vodiva cesta je ale mechanicke poskozeni, zaruka se na to nevztahuje.

Nicmene tam zustava dostatecne dlouha stycna plocha do PCI-E slotu.

Uživatelský avatar
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7965
Registrován: říjen 12
Bydliště: Ano
Pohlaví: Muž

Re: piny na grafické kartě  Vyřešeno

Příspěvekod Adys301 » 08 zář 2017 18:33

Tohle mají úplně všechny grafiky. Nevím proč to tak je, ale je to zcela v pořádku.
HW specialista a tvůrce článků
Moje článkyFacebook
Partneři: ASUSMSIT.S. Bohemia

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27856
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: piny na grafické kartě

Příspěvekod petr22 » 08 zář 2017 18:42

Mam tady prave dve karty ktere to nemaji.

Pokud je to z vyroby, tak jediny duvod ktery me napada ze dane piny se musi z nejakeho duvodu spojit jako posledni.

PCI-E zarizeni principialne podporuji i zapojeni za chodu, ve vypnutem stavu je to samozrejmne jedno.

Uživatelský avatar
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7965
Registrován: říjen 12
Bydliště: Ano
Pohlaví: Muž

Re: piny na grafické kartě

Příspěvekod Adys301 » 08 zář 2017 18:51

Mám tu HD 6970 a GTX 580, které to tak mají. Další obrázky

ASUS RX 550 to má zúžené app.php/gallery/image/160/source
app.php/gallery/image/104/source
http://i.imgur.com/JU5suux.png
http://i.imgur.com/SK6jepx.png
HW specialista a tvůrce článků
Moje článkyFacebook
Partneři: ASUSMSIT.S. Bohemia

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27856
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: piny na grafické kartě

Příspěvekod petr22 » 08 zář 2017 18:58

Podle dokumentace jsou to piny, jejichz spojenim se detekuje zasunuti karty do slotu.

Takze to ze jsou kratsi dava smysl - melo by jich ale byt vic nez jeden.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26327
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: piny na grafické kartě

Příspěvekod Martab » 08 zář 2017 19:21

Ano, je to tak jak píše petr, je to "detekce zasunutí", je to z toho důvodu aby karta splnila PCIe standard.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 23 vteřinách:
https://www.techpowerup.com/forums/thre ... in.207207/

http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... s-pci.html
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Don1k
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: piny na grafické kartě

Příspěvekod Don1k » 08 zář 2017 20:02

Děkuji za pomoc :) už jsem se lekl že je to špatně taky jsem se mohl kouknout na strýčka googla ale co už ;)

Přeji hezký zbytek večera

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26327
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: piny na grafické kartě

Příspěvekod Martab » 08 zář 2017 20:05

V pohodě, hlavně že ses dozvěděl cos potřeboval ;)

Jestli je to vše, můžeš téma označit za vyřešené (fajfka vpravo).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • piny na grafické kartě
    od Don1k » 08 zář 2017 17:10 » v Problémy s hardwarem
    2
    101
    od Don1k
    08 zář 2017 17:14
  • Zdroj ke grafické kartě
    od Kreplik » 27 pro 2016 13:39 » v Problémy s hardwarem
    10
    188
    od Marfy
    29 pro 2016 14:11
  • Půjde tento monitor na této grafické kartě?
    od HelFix » 15 říj 2016 20:20 » v Problémy s hardwarem
    7
    228
    od HelFix
    15 říj 2016 21:00
  • Nejlepší CPU ke grafické kartě Sapphire RX 480 4GB
    od Michalovič » 19 úno 2017 21:22 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    474
    od Martab
    20 úno 2017 21:41
  • Piny na procesoru
    od lokhy » 02 bře 2017 08:49 » v Problémy s hardwarem
    6
    168
    od lokhy
    02 bře 2017 09:42

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů