Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Marťan
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 311
Registrován: říjen 06
Bydliště: Nový Jičín
Pohlaví: Muž

Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod Marťan » 28 zář 2017 15:47

Ahoj, prosím o pomoc, už si nevím rady.
Syn má 2x4GB RAM, dokoupil jsem mu jednu 4GB RAM. PC vidí 12GB RAM ale použitelných je jen 8GB, podle toho co jsem se tu dočetl jsem nastavil v BIOSU Memory Hole Remapping na enable, nepomohlo.Pak jsem upgradoval BIOS na poslední verzi.To samé udělal i na mém PC. Můj PC pak měl použitelných opravdu 12GB, říkám si super, upgradoval jsem BIOS synovi a myslel že to pošlape, ale nic, stále jen 8GB. Zkoušel jsem všechny sloty a nic, desky máme oba ASUS, vyzkoušel jsem i jeho RAM v mém PC a OK. Paměti jsou všechny Kingston 1600Mhz a vše časováni 9. Mohlo by to být tím že on si neaktualizuje Windows?
Díky za rady.


CPU AMD Athlon X4 740 Quad Core Procesor 3,2Ghz, 4GB RAM, GPU NVIDIA GeForce GT 630, Windows 7

Reklama
SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 468
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod SpaceExplo » 28 zář 2017 16:18

"Mohlo by to být tím že on si neaktualizuje Windows?" ne

Jake presne jsou ty desky?
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Marťan
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 311
Registrován: říjen 06
Bydliště: Nový Jičín
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod Marťan » 28 zář 2017 16:22

Moje deska ASUS F2 A55 a synova ASUS M5 A97 R2.0
CPU AMD Athlon X4 740 Quad Core Procesor 3,2Ghz, 4GB RAM, GPU NVIDIA GeForce GT 630, Windows 7

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 468
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod SpaceExplo » 29 zář 2017 10:44

Budu predpokladat, ze mas Windows 7 a ze veta: "PC vidi 12GB, ale pouzitelnych je 8GB" znamena:
- celych 12GB je videno BIOSem a zkontrolovano pri startu
- Windows ukazi, ze vidi 12GB, ale pouzivaji pouze 8GB

Ruzne Windows edice maji ruzne limity na pouzitelnost RAM: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx Takze pokud ma Window 7 Home Basic, tak 8GB je maximum.

No a tady neco malo pomoci primo od Microsoftu: https://support.microsoft.com/en-us/help/978610/the-usable-memory-may-be-less-than-the-installed-memory-on-windows-7-b
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Marťan
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 311
Registrován: říjen 06
Bydliště: Nový Jičín
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod Marťan » 29 zář 2017 19:01

Ano Windows 7 a ted se dívám a já mám Home premium a on Home Basic, takže je to tedy vyřešeno.Sice podle toho na jít na Home premium 16GB RAM a když jsem dal 4x4 GB do mého PC tak je naistalováno 16GB ale použitelných jen 12GB, ale to mě neva, já mám PC jen na net a hry nehraji jen ty starší tak mi to stačí.
Díky moc za pomoc, jde nějak přeinstalovat ten Basic na Premium, abych ale nemusel dělat novou instalaci, aby mu vše šlo, on hraje online hry a tak.
Naposledy upravil(a) Marťan dne 29 zář 2017 19:32, celkem upraveno 1 x.
CPU AMD Athlon X4 740 Quad Core Procesor 3,2Ghz, 4GB RAM, GPU NVIDIA GeForce GT 630, Windows 7


Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18939
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod X » 29 zář 2017 20:08

Varuji před koupí Windows! Před rokem jsem si koupil na Aukru licenci Windows 7 SP1 CZ Ultimate Retail za 749 Kč a před pár dny jsem zjistil, že je to nelegální licence, po zavolání MS jsem zjistil, že licence je vývojářská (MSDN) a v současné době nelegální, mám žádat peníze zpět. Takže nyní mám o další zábavu postaráno a škoda že jsem si tento produkt rovnou neukradl, bylo by to jednodušší. A to mi koupě před rokem nepřišla jako špatný nápad, když už jsem kupoval nový PC za zhruba 55 000 Kč ...

Takže před pár dny na mě vykouklo:

Obrázek

Detail
Obrázek

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32590
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod petr22 » 29 zář 2017 20:12

Windows 7 Ultimate a jeste navic Retail urcite nebude obvykla druhotna licence, ta je neduveryhodna uz z principu.

Kdyz licenci Windows, tak na Ebay z Nemecka od overeneho prodejce pouziteho software co ma za sebou desitky tisic prodeju.

Ze licence neni MSDN se da snadno overit, staci zadat produktovy klic do validatoru a hned se ukaze jestli je to OEM, VLK, Retail nebo MSDN, pripadne jina licence pro neziskove organizace.

vuLva
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4483
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod vuLva » 29 zář 2017 20:18

Kupoval jsem už takhle desítky licencí (W7) a z toho dvě byli nefunkční? Vyřešeno výměnou za jiný klíč. Musíš vědět co kupuješ.

Nejlépe ebay a ověřený prodejce se stovkami prodaných licencí.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i7-8086K @ 5GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + EK-M.2 - Samsung SpinPoint M9T 2TB (SQD) - Corsair RM650X - 34" Samsung CF791 @ 100Hz

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3164
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod RIKI22 » 29 zář 2017 20:23

Ja som kúpil pár kľúčov Win7 od predajcu z CZ.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18939
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod X » 29 zář 2017 20:25

Dostal jsem i: potvrzení o validitě licence. Že jsem sáhl po retail verzi je pochopitelné, nechtěl jsem řešit možné problémy s OEM licencí a připlacení za ultimate verzi je pro mě žádoucí, nejvyšší verze se všemi funkcemi. Před rokem žádné problémy nebyli, to až před nedávnem. No díky tomu jsem zjistil, že ani Win 7 není problém "ošetřit". Teď mě čeká vytáhnout z onoho podvodníka peníze zpět. Zatím na obyčejný informační e-mail s popisem stavu problému nereaguje, nyní přijdou na řadu výhrůžky ... platba proběhla pomocí PayU, takže je dohledatelný.

Potvrzení o validitě licence
Obrázek
Naposledy upravil(a) X dne 29 zář 2017 21:26, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32590
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM

Příspěvekod petr22 » 29 zář 2017 20:32

To potvrzeni o validite neni kompletni, pod tim maji byt jeste aspon ctyri dalsi radky, ktere jsou rekl bych nejdulezitejsi :-)

To bude pekny vykuk ten prodejce, jestli posila jen cast vystupu z Ultimate PID Checkeru.

OEM a retail neres, nase milovana EU rozhodla ze preprodejem se z OEM stava Retail.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • nainstalovano 16gb(použitelných pouze 7.95gb) ?????
    od odvi » 03 bře 2018 14:14 » v Problémy s hardwarem
    14
    623
    od martin.100
    04 bře 2018 11:44
  • WIN rozpozná pouze 2gb z 8gb RAM
    od titex » 23 dub 2018 15:30 » v Problémy s hardwarem
    10
    628
    od titex
    24 dub 2018 10:25
  • MacBook Air, Early 2015, 8GB RAM, 128GB SSD
    od saiga » 07 led 2018 12:20 » v P: Hardware
    0
    254
    od saiga
    07 led 2018 12:20
  • herní notebook a nové RAM DDR4 na hry 8GB vs 16GB
    od p3v4x » 28 kvě 2018 09:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    369
    od petr22
    28 kvě 2018 14:37
  • Mám 8GB RAM v notebooku ale ukazuje iba 4 ( využiteľné 3,85)
    od BananekSK » 26 bře 2018 20:31 » v Problémy s hardwarem
    0
    247
    od BananekSK
    26 bře 2018 20:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 9 hostů