Ztráta výkonu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1270
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Fiba » 03 říj 2017 20:59

Měl jsem custom settings, převážně na high. Samozřejmě kdybych si zapnul vyhlazování a další blbosti na víc, tak to nepojede ani na 40. Hodně tomu pomáhal ten procák, protože s takovým nastavením bych teď nedal 120 ani náhodou s default frekvencí.


CPU: Intel Core i7 7700K 5.0 GHz, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz (OC), RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz (OC), MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Kingston HyperX Fury 120GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

Reklama
l.talafa
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod l.talafa » 04 říj 2017 14:49

Jde nějak zjistit jestli mě správně jedou ramky popřípadě procesor ? Popř, jde někde nastavit větší propustnost ram ? pokud je to locknute na 4gb max tak to už budeme doma ;D

Dodatečně přidáno po 17 minutách 20 vteřinách:
Jde nějak zjistit jestli mě správně jedou ramky popřípadě procesor ? Popř, jde někde nastavit větší propustnost ram ? pokud je to locknute na 4gb max tak to už budeme doma ;D

Dodatečně přidáno po 24 minutách 27 vteřinách:
Stáhl jsem si Fraps abych sledoval fps, na high sem se pod 30 fps nedostal hraju furt cca na 40 fps, narážím a ze sekundy na sekundu, z 40 na 7 fps :D

Dodatečně přidáno po 26 minutách 17 vteřinách:
Pak jedu dál opět na 40 fps a pak zase mě to soadlo na 7

Dodatečně přidáno po 1 hodině 35 vteřinách:
Zkouším defragmentovat disk, třeba to pomůže

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 04 říj 2017 16:07

Rozklikni si informace o systemu(pravym tlacitkem na tento pocitac-vlastnosti a tam mas napsane nainstalovana pamet), jestli ti to skutecne vyuziva vsech 8GB, dale zkontroluj HDD na chyby, treba program crystal disk info.

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1270
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Fiba » 04 říj 2017 20:13

Pokud máš jen 8 GB ram a k tomu 10 let starý core 2 quad tak se nemůžeš divit.
CPU: Intel Core i7 7700K 5.0 GHz, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz (OC), RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz (OC), MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Kingston HyperX Fury 120GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

l.talafa
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod l.talafa » 06 říj 2017 14:46

Pomohlo by kdyby jsem koupil SSD disk ?

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28973
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod petr22 » 06 říj 2017 14:48

Pomohlo by nepouzivat pocitac z roku 2007.

I ten nejlacinejsi dnesni procesor ma nekolikanasobny vykon.

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1270
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Fiba » 06 říj 2017 14:51

SSD ti pomůže tak maximálně v csku, ale s tímhle pc snad ani to ne.
CPU: Intel Core i7 7700K 5.0 GHz, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz (OC), RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz (OC), MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Kingston HyperX Fury 120GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

l.talafa
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod l.talafa » 07 říj 2017 22:20

Fiba: csko mě jelo dobře i na starem pc -.- 6gb ram ddr2, intel 2 duo jakési a GeForce gt650 2gb -.- takže tak :) nemyslím si že tenhle pc by s tím měl problém, to jen vy to berete že máte dobré pc tak každé ostaní s nižsím výkonem jsou wooden compy :)))

Teď jsem zkousel jen tak ze zajímavosti minecraft 30 minut to jelo na 300 fps + 2monitor na kterém bežel twitch a pak 5 fps ale twitch se nesekal... jak je možné že stará sestava mě dávala s omezovačem stabilně 120 fps (omezených) třeba i 5 hodin ? bez záseku ?

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28973
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod petr22 » 07 říj 2017 22:26

Nejak zapominas, ze CS:GO se neustale automaticky aktualizuje a jeho hardwarova narocnost se neustale zvysuje.

Stejne tak se ti neustale aktualizuje operacni system.

Ze ten pocitac je z roku 2007 je fakt a ze i ta nejlacinejsi I3 je vyrazne vykonnejsi take.

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1270
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Fiba » 08 říj 2017 11:12

l.talafa píše:Fiba: csko mě jelo dobře i na starem pc -.- 6gb ram ddr2, intel 2 duo jakési a GeForce gt650 2gb -.- takže tak :) nemyslím si že tenhle pc by s tím měl problém, to jen vy to berete že máte dobré pc tak každé ostaní s nižsím výkonem jsou wooden compy :)))

Teď jsem zkousel jen tak ze zajímavosti minecraft 30 minut to jelo na 300 fps + 2monitor na kterém bežel twitch a pak 5 fps ale twitch se nesekal... jak je možné že stará sestava mě dávala s omezovačem stabilně 120 fps (omezených) třeba i 5 hodin ? bez záseku ?


Nic jsem neříkal o tom že by nerozjel csko. Ptal se na ssd a k tomu jsem mu řekl, že by poznal rozdíl třeba v csku, kde mě plotnovej disk moc nestíhal. Taky jsem hrát csko na OCnutým C2D 6550 na 2.8 GHz a jelo to na 80-120 fps. Problém je v tom, že po všech těch updatech by to dneska jelo tak na 40 s bídou.

Tam mě šlo hlavně o to, že s jeho pc stejně bude mít menší dropy, takže csko na ssd mu asi moc nepomůže, protože mu stačí rychlost klasickýho disku. Já jsem poznal rozdíl až po OC i5, že plotňák nestačí. Teď co mám default je to taky pěkná bída.

A ano, jak píšeš, to co jsi ty napsal za pc je samozřejmě dneska ''wooden'' ať chceš nebo ne. C2Q taky.
CPU: Intel Core i7 7700K 5.0 GHz, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz (OC), RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz (OC), MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Kingston HyperX Fury 120GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

l.talafa
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod l.talafa » 09 říj 2017 19:56

Pomůže přechod na zakladovku se socketem 1155 a na to napasovat i5-3550 ?

Dodatečně přidáno po 56 vteřinách:
Tzn i5-3550, 8 Gb ram ddr 3, GTX 750ti ? :)

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1270
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Fiba » 09 říj 2017 20:09

8GB ram je furt docela málo. Rozdíl oproti C2Q samozřejmě poznáš, to ne že ne.
CPU: Intel Core i7 7700K 5.0 GHz, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz (OC), RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz (OC), MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Kingston HyperX Fury 120GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Redukce = ztráta kvality?
    od Kubas_inko » 24 pro 2016 20:58 » v Problémy s hardwarem
    1
    192
    od petr22
    24 pro 2016 21:05
  • Velka odezva a ztrata packetu
    od Alienlada » 29 led 2017 15:34 » v Internet a internetové prohlížeče
    15
    868
    od Alienlada
    06 úno 2017 13:52
  • Vysoký ping a ztráta paket
    od bezradný_uživatel » 25 úno 2017 14:47 » v Sítě - hardware
    3
    309
    od ITCrowd
    25 úno 2017 15:42
  • Ztráta ikon na obrazovce.
    od Salvo » 17 zář 2017 17:33 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    394
    od Nitram1980CZ
    20 zář 2017 05:41
  • Ztráta paměti ram po spuštění pc.
    od kubak1 » 15 led 2017 17:45 » v Vše ostatní (sw)
    3
    198
    od X
    15 led 2017 19:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: atari, CommonCrawl [Bot] a 7 hostů