Ztráta výkonu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

l.talafa
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod l.talafa » 09 říj 2017 20:17

Na té základovce co chcu jsou 4 vstupy na ram :D takže po další výplatě dokoupím :D ale tak co sem se bavil s kámošem co studoval IT tak vic jak 8gb nevyužiješ při hrách :D



Reklama
Uživatelský avatar
Manoust
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 347
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2017 20:54

Ja mam 8GB a nemel jsem situaci, ze by mi nestacily, pc pouzivam hlavne na internet a obcas nejake hry. Pokud chces hrat hry a na pozadi mit pustene nejake programy a prohlizec treba, tak tam by uz 8GB nemuselo stacit.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28297
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2017 20:59

8 GB nestaci na skoro zadnou novejsi hru. Tedy, ano hry dokazi vyuzit i vice RAM, kdyz je k dispozici.

Asi bych netvrdil o hre jako je GTA 5 nebo Tomb Raider, ktera aktivne pouziva 12 GB RAM, ze ji staci 8 GB (pricemz je z toho volnych navic jen 6, zbytek zabiraji Windows). GTA 5 dojde po par minutach hrani pamet a zacne se sekat. Reseni je stahnout grafiku, ale proc, 16 GB RAM je dnesni standard.

Nema smysl presvedcovat sam sebe ze 8 GB staci - nestaci. RAM se da ale dokoupit vzdycky.

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1155
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Fiba » 09 říj 2017 21:30

Vidíš, já IT nepotřeboval studovat na to abych věděl, že mám 16 GB a nestalo se mi že by 8 GB stačilo :D
Jak píše Petr, GTA mi vezme klidně 11-12 GB.
CPU: Intel Core i7 7700K 4.2 GHz, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1400 MHz (OC), RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz (OC), MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Kingston HyperX Fury 120GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

Uživatelský avatar
Manoust
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 347
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2017 21:41

Hral jsem obe hry co tu zminujete a z nedostatkem ram teda nemam problem. Prohlizec mam vyply a hraju jen hru. Samozrejme nehraju na full detaily, mam R9 270x, takze tak.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28297
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2017 22:07

Protoze mas jednu z nejmene vykonnych grafik co existuji :-)

Vzdyt ti VRAM musi dojit driv nez RAM.

Porid si GTX 1060, 1070 nebo 1080 a pak si popovidame jak 8 GB RAM staci, ano ?

U me ma GTA obvykle kolem 11 GB RAM jen samo pro sebe a skoro 4 GB VRAM.

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8445
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Michael850 » 09 říj 2017 22:45

U GTA V musí stačit jen textury nastavit na High a 2GB VRAM padnou jak nic, je proto třeba to hrát jen na Normal aby nebyly problémy, jen textury to má potom někdy jak GTA SA.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 347
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2017 23:27

petr22 píše:Protoze mas jednu z nejmene vykonnych grafik co existuji :-)

Vzdyt ti VRAM musi dojit driv nez RAM.

Porid si GTX 1060, 1070 nebo 1080 a pak si popovidame jak 8 GB RAM staci, ano ?

U me ma GTA obvykle kolem 11 GB RAM jen samo pro sebe a skoro 4 GB VRAM.

Pro me ucely ta karta naprosto dostacuje :), jak uz jsem psal na pc hraju opravdu jen vyjimecne, navic jsem ji bral i kvuli estetice. GTA hraju textury na high a zbytek vicemene taktez a podle ukazatele vytizenosti VRAM jsem akorat na hrane a nezaznamenal jsem pri hrani problemy, uz jsem to psal v jinem tematu, schvalne jsem to hral asi hodinu a pul a bez problemu. Ja vam neberu,ze pokud mate treba 1060 a vys, tak bude 8 GB problem, ale u me s tim problem neni a jelikoz zakladatel tematu ma 750ti, ktera je slabsi bez moje karta, tak problemy mit s nejvetsi pravdepodobnosti taky mit nebude.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28297
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2017 23:35

Jenze jak vidis sam tak mu ta volna pamet rychle dojde :-)

Se podivej na ten screenshot co dal na vyuziti pameti.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 347
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2017 23:40

Pokud myslis ten screen z prvni stranky, tak z toho vidim jen to, ze ma v pocitaci jen 4GB ram.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Redukce = ztráta kvality?
    od Kubas_inko » 24 pro 2016 20:58 » v Problémy s hardwarem
    1
    161
    od petr22
    24 pro 2016 21:05
  • Velka odezva a ztrata packetu
    od Alienlada » 29 led 2017 15:34 » v Internet a internetové prohlížeče
    15
    830
    od Alienlada
    06 úno 2017 13:52
  • Vysoký ping a ztráta paket
    od bezradný_uživatel » 25 úno 2017 14:47 » v Sítě - hardware
    3
    284
    od ITCrowd
    25 úno 2017 15:42
  • Ztráta ikon na obrazovce.
    od Salvo » 17 zář 2017 17:33 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    319
    od Nitram1980CZ
    20 zář 2017 05:41
  • Ztráta paměti ram po spuštění pc.
    od kubak1 » 15 led 2017 17:45 » v Vše ostatní (sw)
    3
    183
    od X
    15 led 2017 19:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti