Ztráta výkonu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

l.talafa
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod l.talafa » 09 říj 2017 20:17

Na té základovce co chcu jsou 4 vstupy na ram :D takže po další výplatě dokoupím :D ale tak co sem se bavil s kámošem co studoval IT tak vic jak 8gb nevyužiješ při hrách :D



Reklama
Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2017 20:54

Ja mam 8GB a nemel jsem situaci, ze by mi nestacily, pc pouzivam hlavne na internet a obcas nejake hry. Pokud chces hrat hry a na pozadi mit pustene nejake programy a prohlizec treba, tak tam by uz 8GB nemuselo stacit.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28973
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2017 20:59

8 GB nestaci na skoro zadnou novejsi hru. Tedy, ano hry dokazi vyuzit i vice RAM, kdyz je k dispozici.

Asi bych netvrdil o hre jako je GTA 5 nebo Tomb Raider, ktera aktivne pouziva 12 GB RAM, ze ji staci 8 GB (pricemz je z toho volnych navic jen 6, zbytek zabiraji Windows). GTA 5 dojde po par minutach hrani pamet a zacne se sekat. Reseni je stahnout grafiku, ale proc, 16 GB RAM je dnesni standard.

Nema smysl presvedcovat sam sebe ze 8 GB staci - nestaci. RAM se da ale dokoupit vzdycky.

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1270
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Fiba » 09 říj 2017 21:30

Vidíš, já IT nepotřeboval studovat na to abych věděl, že mám 16 GB a nestalo se mi že by 8 GB stačilo :D
Jak píše Petr, GTA mi vezme klidně 11-12 GB.
CPU: Intel Core i7 7700K 5.0 GHz, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz (OC), RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz (OC), MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Kingston HyperX Fury 120GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2017 21:41

Hral jsem obe hry co tu zminujete a z nedostatkem ram teda nemam problem. Prohlizec mam vyply a hraju jen hru. Samozrejme nehraju na full detaily, mam R9 270x, takze tak.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28973
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2017 22:07

Protoze mas jednu z nejmene vykonnych grafik co existuji :-)

Vzdyt ti VRAM musi dojit driv nez RAM.

Porid si GTX 1060, 1070 nebo 1080 a pak si popovidame jak 8 GB RAM staci, ano ?

U me ma GTA obvykle kolem 11 GB RAM jen samo pro sebe a skoro 4 GB VRAM.

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8620
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Michael850 » 09 říj 2017 22:45

U GTA V musí stačit jen textury nastavit na High a 2GB VRAM padnou jak nic, je proto třeba to hrát jen na Normal aby nebyly problémy, jen textury to má potom někdy jak GTA SA.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2017 23:27

petr22 píše:Protoze mas jednu z nejmene vykonnych grafik co existuji :-)

Vzdyt ti VRAM musi dojit driv nez RAM.

Porid si GTX 1060, 1070 nebo 1080 a pak si popovidame jak 8 GB RAM staci, ano ?

U me ma GTA obvykle kolem 11 GB RAM jen samo pro sebe a skoro 4 GB VRAM.

Pro me ucely ta karta naprosto dostacuje :), jak uz jsem psal na pc hraju opravdu jen vyjimecne, navic jsem ji bral i kvuli estetice. GTA hraju textury na high a zbytek vicemene taktez a podle ukazatele vytizenosti VRAM jsem akorat na hrane a nezaznamenal jsem pri hrani problemy, uz jsem to psal v jinem tematu, schvalne jsem to hral asi hodinu a pul a bez problemu. Ja vam neberu,ze pokud mate treba 1060 a vys, tak bude 8 GB problem, ale u me s tim problem neni a jelikoz zakladatel tematu ma 750ti, ktera je slabsi bez moje karta, tak problemy mit s nejvetsi pravdepodobnosti taky mit nebude.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28973
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2017 23:35

Jenze jak vidis sam tak mu ta volna pamet rychle dojde :-)

Se podivej na ten screenshot co dal na vyuziti pameti.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2017 23:40

Pokud myslis ten screen z prvni stranky, tak z toho vidim jen to, ze ma v pocitaci jen 4GB ram.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Redukce = ztráta kvality?
    od Kubas_inko » 24 pro 2016 20:58 » v Problémy s hardwarem
    1
    192
    od petr22
    24 pro 2016 21:05
  • Velka odezva a ztrata packetu
    od Alienlada » 29 led 2017 15:34 » v Internet a internetové prohlížeče
    15
    868
    od Alienlada
    06 úno 2017 13:52
  • Vysoký ping a ztráta paket
    od bezradný_uživatel » 25 úno 2017 14:47 » v Sítě - hardware
    3
    309
    od ITCrowd
    25 úno 2017 15:42
  • Ztráta ikon na obrazovce.
    od Salvo » 17 zář 2017 17:33 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    394
    od Nitram1980CZ
    20 zář 2017 05:41
  • Ztráta paměti ram po spuštění pc.
    od kubak1 » 15 led 2017 17:45 » v Vše ostatní (sw)
    3
    198
    od X
    15 led 2017 19:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: atari, CommonCrawl [Bot] a 6 hostů