NEfunguje obraz ani USB porty

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

morokok
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod morokok » 03 říj 2017 20:59

Zdravím,
koupil jsem si pc z aukra (Xenon,deska Acer, Ram 8GB, disk 2x 320gb, GPU: Gigabyte GTX 750Ti, zdroj je celkem čínský odpad 400W max). Pc jsem dostal, reinsrall windows, vše fungovalo. Pak jsem PC Předělal do nové case přepastoval chladič (když jsem ho oddělal byla všude tuna pasty, hrůza) a tak jsem PC v pohodě sestavil... zapnul, větráky se rozsvítily, ale nenaběhl jak obraz, tak neproblikla klávesnice a ani myš (vždycky svítí). Čím by to mohlo být? Zkusit vyndat CMOS baterku a zkusit třeba jiný zdroj? Jinak mě opravdu nic nenapadá... za každou radu děkuju! :)



Reklama
drobino
Level 2
Level 2
Příspěvky: 228
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod drobino » 03 říj 2017 21:10

Pokud bylo PC delsi dobu pouzivane jeho rozebranim a mechanickym namahanim se mohl na desce vytvorit studeny spoj. Zacni tim ze odeberes vse co neni nutne (cd rom, disky, vetraky krom toho co je na chladici cpu, mys, nech jen jednu ram... proste vse co nutne pc nepotrebuje) a resetuj bios pak zkus pc spustit. Zdroj vymen urcite pokud mas nejaky lepsi tak nad tim bych vubec nevahal.

morokok
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod morokok » 03 říj 2017 21:17

Dobře a kdyby tam byl studený spoj a resetuju bios tak by to mělo pomoct? Zdroj mám teda ještě jeden Eurocase 450W ale myslím že je to lepší než ten, co tam je ted

Zivan
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 315
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod Zivan » 03 říj 2017 21:32

Pokud je studeny spoj na desce, tak je to na novou desku...

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28297
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod petr22 » 03 říj 2017 21:45

Kdyby tam skutecne byl studeny spoj, presneji receno popraskane vodive cesty, muzes zakladni desku vyhodit.

Zacal bych ale vyzkousenim jineho zdroje.

Prendavat nekolik let starou zakladni desku do nove skrine neni dobry napad, ani na ni vymenovat chladic - namahani vznikle uvolnenim chladice nebo zmenou krutu desky ve skrini ji muze snadno znicit.

morokok
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod morokok » 03 říj 2017 21:51

Zkusím ten zdroj, vyndat cmos baterku... ale kdyby šel aspon obraz.. a to jsem to jen pastoval no... procesor je to nějakej Xeon e5450

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22040
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod Pic » 04 říj 2017 21:57

Nech v PC jen ZD s procesorem, jednu RAM, GK a zdroj. Ostatní vše odpoj (disky, mechaniky ap.) a pak spusť PC . Pokud PC naběhne zobrazí se na obrazovce chybové hlášení. V tom případš je vadná některá mepřipojená součást. Případně můžeš skusit druhou RAM. Pokud PC nenaběhne je chyba na některé připojené součásti. Domnívám se, že přestěhováním součástí PC do jiné bedny došlo právě k poškození.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Melis
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod Melis » 05 říj 2017 03:23

Přečti si to po sobě: "Nech v PC jen ZD s procesorem, jednu RAM, GK a zdroj. Ostatní vše odpoj (disky, mechaniky ap.) a pak spusť PC . Pokud PC naběhne zobrazí se na obrazovce chybové hlášení. V tom případš je vadná některá mepřipojená součást. "

A co je studený spoj? Jistě ne popraskané vodivé cesty!

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28297
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: NEfunguje obraz ani USB porty

Příspěvekod petr22 » 05 říj 2017 07:26

Studeny spoj je prece autobus ve kterem nefunguje topeni :-)

Pokud je vodiva cesta nevodiva, musi byt nekde prerusena. Tzn prasklina ve vodive ceste, ta obvykle vznikne kdyz je dps po nekolika letech namahana - k cemuz dojde prave pri uvolneni chladice nebo vymontovanim a in stalaci do jine skrine.

Zavada se prece projevila az po manipulaci s deskou, nemuze byt z vyroby. Pokud neni tedy neco chybne zapojeno.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • USB porty
    od Apinek » 21 dub 2017 21:59 » v Problémy s hardwarem
    2
    239
    od petr22
    22 dub 2017 07:31
  • Pod Windows nefungují USB porty v BIOSu ano
    od DeNNI85 » 11 říj 2017 11:37 » v Problémy s hardwarem
    1
    106
    od DeNNI85
    12 říj 2017 00:40
  • Po obnovení do továrního nastavení nefungují USB porty + jsem v koncích
    od FreddieR » 24 lis 2016 21:13 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    479
    od FreddieR
    26 lis 2016 13:10
  • Po Reinstalu nefunguje USB
    od Setes » 05 úno 2017 17:44 » v Problémy s hardwarem
    0
    134
    od Setes
    05 úno 2017 17:44
  • Divne správajúce sa porty
    od nanukcz » 17 pro 2016 16:50 » v Problémy s hardwarem
    0
    108
    od nanukcz
    17 pro 2016 16:50

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti