HDD disk Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tibas
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

HDD disk

Příspěvekod tibas » 05 říj 2017 12:22

Je mozne vlozit disk z HDD do jineho HDD jine znacky o stejnych parametrech? Diky.
Naposledy upravil(a) tibas dne 05 říj 2017 13:19, celkem upraveno 1 x.



Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28297
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: HDD disk

Příspěvekod petr22 » 05 říj 2017 12:42

Predpokladam, ze to co nazyvas HDD je pocitac (skrin).

Ano, technicky je mozne pouzit jiny disk nez puvodni, pokud ma stejne rozhrani (tzn SATA nebo IDE).

tibas
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: HDD disk

Příspěvekod tibas » 05 říj 2017 13:21

Mam na mysli ten stribrnej kotouc z HDD kam se zapisujou data, stejny HDD jiz nesezenu a potreboval bych predbehnout cas a obnovit data.

Turion
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 669
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: HDD disk

Příspěvekod Turion » 05 říj 2017 13:38

Plotny se nemění a z jiného výrobce kór ne.. Dá se sehnat jiná deska s elektronikou do nefunkčního disku a pak se ještě musí dát na novou desku původní paměť s nastavením ze starého disku. Disk nikdy nerozdělávej, jinak tam vlítne prach a je s ním ámen. Mění se jen ta elektronická deska ale jen, když je vnitřek v pořádku.

tibas
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: HDD disk

Příspěvekod tibas » 05 říj 2017 14:04

Díky za typ, ale přijde mi to trochu nelogické. Diskety byly z jiného materiálu (ohýbaly se, prášilo se na ně apod.) tzn. fungovaly i při drsném zacházení a dle vývoje jsou plotny z odolnějších materiálů. Plotny se normálně mění, není v tom problém, snad jen u disku s vícero plotnami ve stejné poloze. Disk neboli plotna je paměťové centrum, které nese zapsaná data. Pakliže existuje jen jednen způsob zápisu, jsou data zapsaná stejným způsobem a měly by je umět přečíst i jiná technologická zařízení. Mám na mysli transplantaci disku neboli plotny, jestli ji jiná značka přijme či nikoliv. Otázka směřuje na ty, kteří takové operace již odzkoušeli a mohou se o tuto zkušenost podělit.

Uživatelský avatar
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15716
Registrován: květen 08
Bydliště: České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: HDD disk

Příspěvekod d1amond » 05 říj 2017 14:12

Rozhodně to problém je a rozhodně se to nedělá doma na koleni. Musíš brát ohled na řídící jednotku disku s firmware. Firmy, které se na specializují, si to nechají draze zaplatit. A vědí proč.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
i5-4430/Asus H97M/Kingston HyperX 8GB DDR3/Asus R9 280X/Seasonic M12II-620/Samsung 850 Pro 128GB
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Turion
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 669
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: HDD disk

Příspěvekod Turion » 05 říj 2017 14:22

Nelogické je porovnávat disketu s plotnou v HDD, kde je přesnost mezi čtecí hlavou a plotnou, rychlost přenosu dat a čistota prostředí na jiné kosmické úrovni.
Není jeden způsob zápisu. Není jedna stejná kalibrace plotny ani u stejného výrobce.
Psal jsi, že chceš data, tak potřebuješ čip s kalibrací plotny z původního disku a ten nechat připájet na novou elektroniku, pokud je vada pouze v elektronice.
Máš špatný předpoklad, že se zapisuje na diskách stejně. Právě na čipu je zapsáno jak je tam zapisováno, aby se data správně přečetly.
Jak psal drahej kamínek. Ty to doma neuděláš tak, abys data přečetl.

tibas
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: HDD disk

Příspěvekod tibas » 05 říj 2017 16:49

Díky za info, jistě to je tak v každém odvětví :thumbup:

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18717
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: HDD disk  Vyřešeno

Příspěvekod X » 05 říj 2017 18:14

tibas píše:... potreboval bych predbehnout cas a obnovit data.

Pokud se budeš pohybovat nadsvětelnou rychlostí, mohlo by se to podařit :lol:
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový HDD disk
    od oooooo » 29 črc 2017 09:21 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    382
    od Blitzkrieg
    30 črc 2017 01:44
  • HDD disk - parametry
    od Jindrah » 12 kvě 2017 17:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    17
    474
    od Jindrah
    25 kvě 2017 07:46
  • Špatný HDD disk, nelze provést instalaci win
    od Marmaroz » 11 úno 2017 07:33 » v Problémy s hardwarem
    7
    328
    od Marmaroz
    11 úno 2017 08:41
  • DISK BOOT FAILURE, INSERT DISK PRESS ENTER
    od TR3BLE » 30 srp 2017 10:15 » v Problémy s hardwarem
    5
    285
    od behavioralista
    02 zář 2017 11:54
  • System Windows nelze nainstalovat na tento disk. Vybraný disk mý styl oddílu GPT.
    od xZytussCZE » 20 lis 2016 21:47 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    12
    1329
    od RIKI22
    21 lis 2016 18:59

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů