Nejde inicializovat disk 4TB Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

vlakouš
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Nejde inicializovat disk 4TB  Vyřešeno

Příspěvekod vlakouš » 06 led 2018 12:44

Prosím o radu je disk vadný? Dát ho na reklamaci? Jedná se o disk SEAGATE BarraCuda 4TB, když ho připojím do počítače (Win10 Home) správce disků ho vidí, ale nelze inicializovat ani jako GPT ani MBR. Vypíše hlášku "Žádost nebylo možno provést z důvodů chyby zařízení I/O. Základní deska Gigabyte GA-990XA-UD3.



Reklama
RIKI22
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2201
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod RIKI22 » 06 led 2018 12:52

Tak daj sem screen zo Správa diskov.Správca zariadení ,disk vidí bez problémov ?Ovladač Sata-AHCI máš , akú verziu ? Skús rozkliknúť v Správca zariadení položku Radiče IDE ATA/ATAPI, čo tam máš.

vlakouš
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod vlakouš » 06 led 2018 13:36

Zde jsem dal obrázky správce disků a správe zařízení https://uloz.to/tam/_XVsYVLKdsiwG

RIKI22
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2201
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod RIKI22 » 06 led 2018 13:41

Obrázky vlož sem.A prepni si v biose rozpoznávanie disku na Sata-AHCI nie IDE.

vlakouš
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod vlakouš » 06 led 2018 13:44

Bohužel nevím jak tu vložit obrázek.

RIKI22
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2201
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod RIKI22 » 06 led 2018 13:48

Vlož ho napr. na https://postimages.org a odkaz na obrázok vlož do Img.Pozri si ten režim Sata v biose.

vlakouš
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod vlakouš » 06 led 2018 13:59

https://postimg.org/gallery/2x37ld10c/ V biosu jsem nikde nenašel přepnutí režimu na sata.

RIKI22
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2201
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod RIKI22 » 06 led 2018 14:05

Priamy odkaz na obrázok Obrázek
Položka v biose Integrated Peripherals.Prvé dva riadky.
Obrázek
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 06 led 2018 14:14, celkem upraveno 2 x.

vlakouš
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod vlakouš » 06 led 2018 14:13

Obrázek Obrázek

Dodatečně přidáno po 1 hodině 40 minutách 7 vteřinách:
Tak jsem zkusil odpojit všechny disky, zapojit jen HD SEAGATE 4TB. Nastavit v BIOS AHCI. Instalační program win 10 disk vidí, ale nelze na něj instalovat.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

RIKI22
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2201
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod RIKI22 » 06 led 2018 17:32

To si mal napísať hneď, že chceš na disk nainštalovať OS.Na inštaláciu OS ,na takú kapacitu disku ,musí byť disk na GPT.Ak GPT , tak inštalácia v UEFI, čo táto doska nepodporuje, aspoň si to myslím , podľa vzhľadu biosu.Možno sa mýlim. Ak by to aj doska podporovala, tak by som na disk neinštaloval OS.V OS je možné disk inicializovať a naformátovať ?Ale skús si pripraviť inštalačku pre UEFI cez Rúfus.

vlakouš
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod vlakouš » 06 led 2018 18:06

Ne chtěl jsem ho jako datový to s instalací byl pokus. Právě že správce disků ho vidí, ale nelze inicializovat ani jako GPT ani MBR. Vypíše hlášku "Žádost nebylo možno provést z důvodů chyby zařízení I/O. V BIOSU se mi už podařilo zapnout AHCI, sytém mám na SSD. Deska má GIGABYTE UEFI DualBIOS™ Obrázek. AMD sasta controler (IDE mode) jsem změnil viz obrázek.

RIKI22
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2201
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde inicializovat disk 4TB

Příspěvekod RIKI22 » 06 led 2018 18:12

Teraz je to v poriadku.Skús pohľadať novší ovládač pre Sata.Skúsiť môžeš zo stránky dosky pre svoj OS.Prípadne spusť screen cez tento program https://www.drivereasy.com, či ponúkne ovládač pre Sata.Iba sken , nič iné.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přítel hlupák a 4tb disk?
    od D3ad 3ditzz » 23 zář 2017 09:21 » v Problémy s hardwarem
    28
    786
    od dom324
    23 zář 2017 18:21
  • Jak inicializovat velký hard disk 12TB 4Kn ve Windows ?
    od KeittoRoche » 30 pro 2017 17:36 » v Problémy s hardwarem
    8
    341
    od KeittoRoche
    31 pro 2017 14:22
  • DISK BOOT FAILURE, INSERT DISK PRESS ENTER
    od TR3BLE » 30 srp 2017 10:15 » v Problémy s hardwarem
    5
    445
    od behavioralista
    02 zář 2017 11:54
  • USB flash disk není vidět v "hard disk boot priority"
    od Marťafiixek » 12 lis 2017 16:59 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    9
    443
    od nations112
    12 lis 2017 22:55
  • Disk
    od saman250 » 21 lis 2017 09:48 » v Problémy s hardwarem
    8
    231
    od petr22
    22 lis 2017 07:12

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: AngelikaB, Baidu [Spider], Bing [Bot], CommonCrawl [Bot] a 5 hostů