Pc se spustí ale monitor nemá signál

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

laxik
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Pc se spustí ale monitor nemá signál

Příspěvekod laxik » 08 led 2018 12:47

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o pomoc.
Po zapnutí se v pc zapnou všechny větráčky ale monitor nemá signál. Včera večer jel v pohodě.
Deska - MSI X99A SLI Krait Edition
CPU - Intel core i7-5820k
Chladič - Scythe SCNJ-4000 Ninja 4
GPU - GTX 1070ti asus rog strix
RAM - 8GB kingstox hyperx 2133 MHz
Zdroj - Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Case - Fractal Design Define R5
Podezřelé je mi, že led na tlačítku zapnutí nově nesvítí. Monitor jsem připojil k jinému pc a je v pořádku, zkoušel jsem i vyměnit gpu za gtx 650 a osadit ji do stejného a po neúspěchu i do druhého slotu na desce (nejbližší a druhý nejbližší k cpu) stále nic, kontakty jsem vyzkoušel snad všechny. 1070ti kartu připojuji přes https://www.czc.cz/premiumcord-adapter-displayport-vga-male-female_2/193505/produkt jelikož monitor má pouze vga vstup. Pc každý večer vypojuji ze zásuvky.Dodatečné info se vynasnažím zodpovědět.
Díky za pomoc.



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32266
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pc se spustí ale monitor nemá signál

Příspěvekod petr22 » 08 led 2018 12:50

"Pc každý večer vypojuji ze zásuvky"

Nejjednodussi zpusob, jak znicit zdroj.

Elektronika nema rada opakovane pecky ktere koupi kdyz snuru zastrcis do zasuvky
nebo zapnes prodluzovacku. Zakladni deska to same - nezapomen, ze i vypnuty pocitac
ma komponenty stale napajene.

Ostatne vyzkousenim jineho zdroje bych zacal.

laxik
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Pc se spustí ale monitor nemá signál

Příspěvekod laxik » 08 led 2018 12:59

Dobře, vyzkouším.

RIKI22
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3078
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Pc se spustí ale monitor nemá signál

Příspěvekod RIKI22 » 08 led 2018 13:13

Skús pred tým vybrať CMOS batériu na doske , na skúšku.

laxik
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Pc se spustí ale monitor nemá signál

Příspěvekod laxik » 08 led 2018 14:29

Tak baterie vyndaná i vyměněná ale žádná změna, zdroj ještě musím sehnat, druhý nemá potřebné konektory. Po přepnutí na bios1 na desce ale už svítí led.

laxik
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Pc se spustí ale monitor nemá signál

Příspěvekod laxik » 08 led 2018 18:41

Jelikož jsem nesehnal zdroj s 8 nebo 2x4 pinem zkusil jsem tedy zapojit zdroj ze sestavy do pc který vyžaduje pouze 4 pin
a ten naběhl v pohodě, mohu tedy zdroj vyřadit z možných příčin problémů ?

Dodatečně přidáno po 1 hodině 12 minutách 48 vteřinách:
Tak jsem se přes OC genie tlačítko na desce dostal nějak do biosu poté se pc 2x restartoval a na 3. pokus najel i systém, netuším v čem mohl být problém, kdyby mi to někdo osvětlil budu rád, jestli na toto téma narazí někdo se stejným problémem na netu najdete vcelku toto
a.Vypnout pc, podržet startovací tlačítko 30-60 vteřin to stejné s monitorem, poté spustit.
b.Vyndat RAM (vložit pouze jeden modul, popřípadě vyměnit slot, spustit pc bez RAM jestli se ozve pípání , cmos baterii ( po chvíli ji vrátit )
c. Clear cmos přes tlačítko nebo jumper(piny na desce)
d. povyměňovat komponenty a zúžit výběr na minimum
Dbejte na bezpečnost Vaši i komponentů, díky.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Televize nemá signál
    od 1995 » 02 zář 2017 19:43 » v Vše ostatní (inet)
    6
    526
    od petr22
    02 zář 2017 20:18
  • Monitor hlasí NO SIGNAl
    od Fr4nkyCZE » 07 úno 2018 16:52 » v Problémy s hardwarem
    29
    571
    od xbs
    07 úno 2018 18:34
  • Nový PC [monitor-NO SIGNAL]
    od thorwaveaway » 10 kvě 2018 16:32 » v Problémy s hardwarem
    4
    275
    od thorwaveaway
    10 kvě 2018 16:54
  • Poskladany PC { monitor no signal}
    od Lotor » 05 lis 2017 11:26 » v Problémy s hardwarem
    5
    364
    od aldik
    09 lis 2017 22:45
  • Monitor píše 'není signál'
    od aldik » 07 lis 2017 09:00 » v Problémy s hardwarem
    7
    576
    od jarda027
    11 lis 2017 09:46

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: amirinda, CommonCrawl [Bot] a 15 hostů