RAM

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Honzamich
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

RAM

Příspěvekod Honzamich » 08 led 2018 17:12

Dobrý den , mám menší problém s novými paměťmi RAM...koupil jsem si 4x Kingston DDR3 4GB 1866MHz CL10....všechny paměti jsou stejné..ale od prvního dne se mi PC samovolně restartoval (modrá smrt) s chybou Kernel-Power ,událost 41...stává se to i když na pc nic nedělám...a zajímavé že když jsem hrál hru tak se mi to nestalo..zkusil jsem 2 ram vytáhnout a zdá se že problém zmizel...netušíte čím by to mohlo být?

Grafická karta MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G
motherboarb msi z87 g41
procesor Intel Core i5 4440

díky



Reklama
Uživatelský avatar
majnak77
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 301
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod majnak77 » 08 led 2018 17:18

Zkus resetovat CMOS.
CPU:Pentium G3258 @4.6Ghz 1.25V GPU:Gigabyte Geforce GT440,MB:Asrock Z87m OC Formula,RAM:Patriot Extreme RAM DDR3 1600Mhz

Honzamich
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Honzamich » 08 led 2018 17:31

a to se dělá tím jumperem na základní desce ? promin nenašel jsem na to rychly navod

Petrfoo
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 348
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Petrfoo » 08 led 2018 17:34

Nejjednodušší je ze základovky vytáhnout baterku, chvilku počkat a zase ji tam vrátit.
Dell Inspiron 15 7560 / Intel i5-7200U / nVidia GeForce 940MX / RAM 8GB DDR4 2400 MHz / 256GB SSD
Xiaomi Redmi Note 2 / MediaTek MT6795 Octa Core / RAM 2GB

Honzamich
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Honzamich » 08 led 2018 17:36

ok díky ..mám pocit že jsem to nedávno zkoušel ..zkusím zase

Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
a jak jsem psal že mají frekvenci 1866 MHz..nemůže se to vyřešit třeba i případným přeraktováním ? ubráním MHz

Dodatečně přidáno po 35 minutách 8 vteřinách:
doporučíte mi případně nějaký testovací program? memtest který jsem stáhl mi nechce testovat všech 16gb ale max 2,5gb

Dodatečně přidáno po 39 minutách 26 vteřinách:
sahal jsem teď na ramky a jsou docela horké ..připadá mi to asi neni běžná teplota

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22681
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Pic » 08 led 2018 21:48

Nevím na co výrobci dodávají manuál k základní desce, když se většina uživatelů do něj ani nepodívá, asi jako ty. Jinak by jsi zjistil, jaké paměti základní deska podporuje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

RIKI22
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2721
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod RIKI22 » 09 led 2018 11:05

To , že majú 1866MHz neznamená , že na tej frekvencií aj bežia.Alebo si to skontroloval ?

Honzamich
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Honzamich » 09 led 2018 14:58

snažím se najít jestli na té frekvenci i běži. a jestli ta deska je s takovyma ram kompatibilní ale marně. napadlo mě ještě že když jsem tam naskládal ty ramky tak jsem neřešil jestli nemají být třeba v párech ve kterých mi je dodali ? řekl jsem si: jsou stejné tak je tam prostě nějak dám

Dodatečně přidáno po 10 minutách 1 vteřině:
ram jsou model HX318C10FBK2/8

MB je z87-g41 PC Mate

snažím se najít tu kompatibilitu

Dodatečně přidáno po 23 minutách 49 vteřinách:
v biosu jsem zkusil nastavit frekvenci na 1600 ale v CPU Z se píše něco jiného..: DRAM frequency 799.8MHz ...NB Frequency jednou 799 pak skočí na 1400apod

RIKI22
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2721
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod RIKI22 » 09 led 2018 15:38

CPU-Z ukazuje polovicu frekvencie,na ktorej bežia ram.Frekvenciu zobrazuje aj bios.Ak si kúpil ram ,ako kit 2x4GHz ,tak ich zapoj spolu do dual.

Honzamich
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Honzamich » 09 led 2018 17:33

ano koupil jsem 2x dvoj kity ..bohužel ale nikde nemohu zjistit (podle nějakého čísla) které dvě patří k sobě ..nic se neshoduje do dvojic :/

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22681
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Pic » 09 led 2018 18:35

Párované kity by měly být v jednom balení, ale to si asi již nepamatuješ. Nic méně měli by mít stejné parametry označené přímo na RAMce. Aspoň já je vždy tak obržel a i označení na nich bylo shodné. Ovšem nakupuji u seriozních firem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Honzamich
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Honzamich » 09 led 2018 18:40

díval jsem se v biosu na sériová čísla ramek a dvě začínaly stejnými čísly, další dvě zase skoro stejnými...prostě asi už vím jak je párovat.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nainstalováno 12 GB RAM, použitelných jen 8GB RAM
    od Marťan » 28 zář 2017 15:47 » v Problémy s hardwarem
    14
    1108
    od Marťan
    01 říj 2017 12:10
  • 8GB RAM + 4GB RAM - pujdou k sobe?
    od beather » 06 čer 2017 21:02 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    972
    od beather
    08 čer 2017 08:20
  • RAM
    od CarnnTy » 24 lis 2017 14:19 » v Vše ostatní (hw)
    2
    174
    od CarnnTy
    24 lis 2017 14:46
  • Ram
    od Budja » 31 bře 2018 20:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    205
    od dom324
    31 bře 2018 21:12
  • RAM
    od addict951 » 27 pro 2017 23:28 » v Problémy s hardwarem
    3
    147
    od petr22
    27 pro 2017 23:44

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 6 hostů